Třinec – Olomouc B 5:1 (kon.) | Sokolov – Pardubice 1:0 (kon.) | Vlašim – Č. Budějovice 1:1 (kon.)
Opava – Frýdek-Místek 1:0 (kon.)
konec
FK Třinec
5:1 (3:1)
SK Sigma Olomouc B
Sobota 01.08.2015, 10:15 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2000 míst) • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Třinečtí fanoušci oslavují kromě průběžného vedení v tabulce také jedno z nejvyšších vítězství Třince ve druhé nejvyšší soutěži. Příští sobotu se Třinečtí vydají do Pardubic, kde od 10:15 nastoupí proti týmu, který dnes prohrál v Sokolově 0:1. Béčko Sigmy naopak po povedené přípravě vystřízlivělo a o první body se pokusí doma zabojovat v neděli 9. srpna od 10:15 proti Ústí nad Labem.

    Z mé strany je to pro dnešek všechno a děkuji za pozornost. Doufám, že jste byli s přenosem spokojeni, u dalších přenosů se těším. Teď vám přeji dobrou chuť k sobotnímu obědu a příjemný víkend. Na počtenou! (12:12:18)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Utkání je u konce, výsledkem je drtivé vítězství z pohledu Třince a těžká porážka olomoucké Sigmy. Olomouc vstoupila do druhého poločasu velmi aktivně a snažila se o vstřelení kontaktní branky. Texl však z hloubi šestnáctky střílel jen těsně vedle Palečkovy branky a Hýbl po Texlově centru zakončoval na zadní tyči vedle. Několikrát si hráči Sigmy marně snažili vykoledovat faul v pokutovém území, třináct minut před koncem dokonce přišla penalta na druhé straně.

    Dediče fauloval při pokusu o střelu v pokutovém území O. Ševčík, když zavadil o nohu slovenského útočníka. Na penaltový puntík si pak balon postavil Malcharek a suverénní střelou k tyči nedal Blahovi šanci. Třinečtí poté prostřídali a zdecimované Sigmě přidali ještě pátý zásah. Joukl odcentroval na vzdálenější tyč, kde se od obránců odpoutal Tomeček a hlavou zvýšil na 5:1. Závěr utkání už se nesl ve znamení třineckých oslav a Slezané v poklidu kontrolovali balon.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Slezané si stále vyměňují balon v obraně a Sigma už ani nenapadá. Je jasné, že Třinec dnes zvítězí 5:1.
     
    90
    Třinečtí fanoušci oslavují vysoké vítězství, třinečtí fotbalisté v poklidu kombinují vzadu. Nastavovat se bude jediná minuta.
     
    89
    Třinečtí ještě využívají třetí možnosti změny a střídají. Ze hry je stažen střelec páté branky Václav Tomeček, kterého na hřišti nahrazuje Jiří Janoščín.
     
    88
    Mozol přetáhl svůj centr na Dediče a balon končí v zámezí. Hýbl pospíchá s rozehrávkou a nese míč Blahovi, ale je jisté, že Olomouc odejde ze zápasu poražena.
     
    87
    Jestli utkání skončí aktuálním výsledkem, mělo by jít o jedno z nejvyšších vítězství Třince ve druhé nejvyšší soutěži. Motyčka s Málkem zakládají další útok.
     
    86
    Falta byl při průniku dopředu faulován zezadu a Sigma rozehraje standardní situaci. Kopat bude zřejmě sám faulovaný Falta.
     
    86
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tak tohle už je pořádný náklep! Málek rozehrál z prostředka hřiště na Joukla, který z pravé strany odcentroval před bránu. Na zadní tyči se mezi obránci zjevil VÁCLAV TOMEČEK a přesnou hlavičkou zvýšil na 5:1!
     
    84
    Olomouc se dostala k rohovému kopu, ale centr Texla byl příliš krátký. Do protiútoku tak může po pravé straně vyrazit Málek.
     
    83
    Třinečtí chtějí utkání dohrávat s míčem na kopačkách a drží jej na útočné polovině. Sigma aktivně napadá, ještě chce přidat nějaký ten gól.
     
    82
    Tomeček střílel levačkou přes Texla mimo branku. Mezitím si třinecký kotel žádá pátou branku a pokřikem „Tak jsme první, no a co!" tuší, že by vysoká výhra Třinci mohla stačit na 1. místo v tabulce.
     
    81
    Petr Joukl už je na hřišti a vystřídal Pavla Malcharka. Ten si vysloužil potlesk tribuny a skandování svého jména, jelikož se na vedení Třince podílel dvěma góly.
     
    80
    Olomouc ještě neskládá zbraně a stále se snaží o průniky do vápna. Po levé straně to zkoušel Falta, jenže v šestnáctce ho čistým způsobem odzbrojil Velner.
     
    79
    Blaha se vydal daleko z branky, aby odkopl balon před Dedičem. Po faulu Sigmy na půlce hřiště se zdálo, že do hry vpluje třinecký Joukl, ale střídání se zatím odkládá.
     
    77
    Olomouc po inkasované brance vystřídala. Za Jakuba Habustu nastoupil na hřiště Lukáš Buchvaldek. Nový hráč se hned dostal k centru ve skluzu, nicméně Paleček zasáhl bez potíží.

    Ondřej Zoubek

    Branky: 8. Malcharek, 32. Dedič, 45. Mozol, 76. Malcharek (pen.), 86. Tomeček – 7. Rolinc

    Karty:   67. Tomeček (TRI) – 75. O. Ševčík (OLB)


    FK Třinec: Paleček – Velner, Vomáčka (C), Hloch, Knötig – Bedecs (65. Motyčka) – Malcharek (81. Joukl), Málek, Mozol, Tomeček (89. Janoščín) – Dedič. Trenér: Radim Nečas.
    Náhradníci: Bruk – Joukl, Janoščín, Čelůstka, Ceplák, Motyčka, Černý.

    SK Sigma Olomouc B: Blaha – Texl, O. Ševčík, Štěrba (C) (46. Hýbl), Jemelka – Hladík, P. Ševčík, Habusta (77. Buchvaldek), Kalvach, Falta – Rolinc (65. Yunis). Trenér: Augustin Chromý.
    Náhradníci: Spurný – Buchvaldek, Schmidt, Yunis, Hýbl, Richter, Vichta.

    Rozhodčí: Jan Machálek – Pavel Peřina, Valter Boček

    Diváci: 616 (31 % celkové kapacity)
    thejrc.org