Tisková konference ČOV k projektu Olympijský rok (kon.) | Tisková konference FC Viktoria Plzeň (kon.)
Tisková konference AC Sparta Praha (kon.) | Tisková konference CSKA Moskva (kon.)
TK k cyklistickému závodu Czech Cycling Tour (zruš.) | Tisková konference Maccabi Tel Aviv (kon.)
konec
Tisková konference CSKA Moskva

Úterý 04.08.2015, 18:30Tiskové konference
     
    To je z dnešní tiskové konference na pražské Letné vše, těším se na přečtenou u přenosu ze zítřejšího utkání, které začíná v 18:45. (18:38:51)
     
    Je v mužstvu nějaké napětí? Vzhledem k důležitosti zápasu pro celý klub.

    L. Sluckij: Nějaké nervozita existuje, protože víme o co jde, ale samozřejmě i Sparta ví o co jde. Doufáme, že máme nějaké zkušenosti v podobných zápasech a že nám to zítra pomůže.
     
    Jak se dokážete adaptovat na vedro, které je nyní v Praze a zda-li to nějak ovlivní zápas?

    L. Sluckij: Bude to spíše ovlivňovat práci lékařů, kteří budou dávat hráčům vitamíny a minerály. Co se týká tréninku, tak ten bude jen spíše takový na rozběhání.
     
    Před prvním zápasem jste měli složitější ohodnocení soupeře, neboť Sparta ještě nehrála. Jak nyní hodnotíte hru Sparty a co se může změnit před zítřejším zápasem?

    L. Sluckij: Samozřejmě máme nyní více informací o Spartě, nicméně Sparta v posledním zápase provedla hodně rotací a těžko předpokládat, jak bude hrát nyní. Ale předpokládáme, že Sparta se před vyprodaným vlastním stadiónem bude snažit hrát co nejlépe.
     
    První utkání skončilo 2:2, jaký to bude mít pro vás vliv na zítřejší zápas?

    L. Sluckij: Sparta má matematickou převahu, neboť jim stačí remíza 0:0 či 1:1, pro nás 3:3 a více, tak budeme muset vstřelit branky a bude to složité.
     
    Pokračuje se otázkami na trenéra Sluckého.
     
    Zítra už bude hrát sparťanský střelec David Lafata, připravujete se na něj nějak?

    A. Berezuckij: To je normální, že když se objeví nějaký hráč, který nehrál proti nám v prvním zápase, tak se podíváme na video a trenér nám povykládá, jak na něj hrát.
     
    V Praze je vedro, budete se na to nějak speciálně připravovat?

    A. Berezuckij: Doufám, že pro nás to zítra skončí dobře, ale to vedro už cítíme tady, ale bude to těžké pro obě mužstva. Samozřejmě, že počasí ovlivní i naší taktiku, ale jak přesně, to ještě povědět nemůžu.
     
    V této sezóně je běžná rotace tří stoperů, ovlivňuje to nějak Váš výkon i obranný systém?

    A. Berezuckij: Rotace vliv na obranný systém má, ale ne až tak drastický, neboť máme kvalitní obránce.
     
    Jak jste vnímali kritiku, která se na CSKA po remíze 2:2 snesla?

    A. Berezuckij: S kritikou souhlasíme, neboť jsme nehráli doma dobře a kritika byla úplně logická.
     
    Probrali jste, co se stalo s obranou v zápase proti Spartě? V lize jste neinkasovali a proti Spartě dvakrát, přičemž Sparta mohla vstřelit další branky.¨

    A. Berezuckij: Souhlasím, že se v obranné fázi nedařilo. Už jsme to nějak probírali, teď ještě ale budeme mít sezení s trenérem a na jeho základě rozhodneme, jak budeme hrát dneska.
     
    Výsledek prvního zápasu byl 2:2, jak moc velká výhoda je to pro Spartu?

    A. Berezuckij: Šance to samozřejmě dává Spartě větší, protože vstřelili dvě branky venku, ale máme šance také a budeme se snažit o co nejlepší výsledek.
     
    Hosty dnešní tiskové konference budou trenér Leonid Sluckij a obránce Vasilij Berezuckij, začínat se bude otázkami právě pro druhého jmenovaného.
     
    Příjemný podvečer z pražské Letné, kde se uskuteční tisková konference před utkání třetího předkola Ligy mistrů mezi pražskou Spartou a CSKA Moskva. Utkání se odehraje zítra v 18:45 a připomínám, že první utkání v Moskvě skončilo nerozhodně 2:2.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 18:30.

    Tomáš Kohlmann

    thejrc.org