Šumperk – Třebíč 4:3 (2:0 po s.n.) | Poprad – Lipt. Mikuláš 2:3 (kon.) | Košice – Zvolen 3:2 (2:1 po s.n.)
Martin – Trenčín 5:4 (2:1 po s.n.) | Nitra – Cracovia 8:1 (kon.) | Chomutov – Plzeň 2:3 (0:2 po s.n.)
Mladá Boleslav – Pardubice 3:6 (kon.) | Kadaň – Litoměřice 3:1 (kon.) | Jihlava – Slavia 4:3 (2:1 po s.n.)
Třinec – Olomouc 0:2 (kon.) | Kladno – Ústí n/L 3:2 (kon.) | HC Slovan – Kometa Brno 5:4 (2:0 po s.n.)
konec
HC Oceláři Třinec
0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
HC Olomouc
Úterý 04.08.2015, 18:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Přípravné zápasy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Domácí fanoušci poděkovali Ocelářům za dnešní výkon, gólu se však nedočkali. Skupinka olomouckých fanoušků slaví cenné vítězství a vyvolává jméno brankáře Vošvrdy, jenž udržel čisté konto. K dalším přípravným zápasům nastoupí obě mužstva již za dva dny. Ve čtvrtek 6. srpna se od 18:00 na ledě druholigového Frýdku-Místku představí Oceláři. Bude to souboj Třince s jeho farmářským celkem z okresního města, navíc v nové hale Polárka. Olomouc přivítá od 17:00 dalšího extraligového rivala z Vítkovic.

    Ode mě je to pro dnešek všechno a děkuji vám za pozornost. Doufám, že jste byli s online přenosem spokojeni, a loučím se s vámi. Přeji příjemný večer, u dalších přenosů se těším. Na počtenou! (20:11:29)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Přípravné utkání mezi Třincem a Olomoucí je u konce, vítězí hostující Mora. Ve třetí třetině se Třinečtí křečovitě snažili o dotáhnutí jednobrankového manka, jenže pořádný nápor si vytvořit nedokázali. V sedmačtyřicáté minutě mohl náskok Kohoutů navýšit Holec, ten ujel Kleslovi, ale Hrubce neprostřelil. Nejblíže k vyrovnání měl pět minut před koncem Irgl, když zpoza brány dorážel střelu M. Doudery. Vošvrda ale s porcí štěstí a za pomoci obránců udržel puk před čarou.

    Čtyři minuty před koncem dostali Oceláři možnost přesilové hry, avšak k pořádné příležitosti už se nepropracovali. Naopak jejich šance na remízu dvě minuty před koncem úplně pohřbil Jergl. Olomoucký obránce přešel přes Hrabala a přesnou střelou nedal Hrubcovi šanci. V závěrečných sekundách to Slezané zkusili se šesti bruslaři, Vošvrdu však o čisté konto nepřipravili. Olomouc proto vítězí i ve druhém přípravném duelu, Třinec si připisuje druhou porážku.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Nosek se dostal na modré čáře k puku a nahodil před Vošvrdu. Kotouč se odrazil k Rákosovi, tomu se ale zakončit nepodařilo.
     
    59:36
    Po zakázaném uvolnění Olomouce se vhazuje před Vošvrdou. Hrubec odjel na střídačku a domácí to zkoušejí v šesti!
     
    58:53
    Třinec se ještě snaží tlačit do útočného pásma, ale z utkání vyjde zřejmě vítězně Olomouc. Hanáci v Třinci zvítězili v rámci letní přípravy i loni.
     
    58:40
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomouc je v plném počtu, navíc přidává druhou branku a zdá se, že je rozhodnuto! Ondrušek vyslal do úniku ALEŠE JERGLA, který pronikl do rozhozené obrany Ocelářů, přebruslil Hrabala a střelou do levého rohu překonal také Hrubce – 0:2! Asistence: Jiří Ondrušek.
     
    57:49
    Ocelářům utíkají poslední sekundy přesilové hry a stále se nemohou udržet v útočné třetině. Mora vyhazuje a střídá.
     
    57:32
    Olomouc se již několikrát osvobodila a Oceláři pokračují v trápení. Irglovu přihrávku na M. Douderu tečoval do středního pásma Valenta.
     
    56:47
    Tuto přesilovku odstartovali domácí docela dobře. Noskovu ránu musel vyrážet Vošvrda, Irgl naposled pálil vedle, puk alespoň zachytil jeho spoluhráč Chmielewski.
     
    56:11
    Aleš Jergl (OLO) byl vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění a dává tak Ocelářům další možnost. Jenže třinecké přesilovky byly dnes zatím doslova bídné.
     
    55:47
    Třinečtí fanoušci vytrvale povzbuzují, ale do konce třetí třetiny už Třinci mnoho času nezbývá. Olomouc má teď puk pod kontrolou.
     
    55:32
    Krizový moment tedy Olomoučtí přestáli. Napadání Ocelářů teď při rozehrávce úspěšně čelí Mikúš s Lašem a dostávají puk do středního pásma.
     
    54:53
    Teď bylo vyrovnání hodně blízko! Střela M. Doudery byla tečována jen těsně vedle, Irgl se pak zpoza brány snažil zasunout puk za Vošvrdu, který za pomoci štěstěny a obránců svatyni uhájil!
     
    54:32
    Chmielewski si udělal v útočné třetině prostor, otočil se kolem bránícího Řípy a příklepem vypálil. Vošvrda kotouč udržel ve výstroji.
     
    53:47
    Irgl pronikl po levé straně a bekhendem prověřil Vošvrdu. Ten kotouč vyrazil, přerušuje se až po chvilce, když puk opustil kluziště.
     
    53:20
    Na chvilku se dokonce podívali před Vošvrdovu branku a nadále drží Olomouc pryč z jejího útočného pásma. Do návratu Rufera už moc nezbývá.
     
    52:50
    Lašovu přihrávku zpoza brány na Knotka Oceláři zachytili a odrazili puk do středního pásma. Zatím se tedy brání bez potíží.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 32. Pekr (Eberle), 59. Jergl (Ondrušek)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Dudáček) – Klesla (C), Nosek, M. Doudera, Hrabal, L. Doudera, Galvas – Rufer, Plíhal, Irgl – Rákos, Růžička, Matuš – Orsava, Kreps, Cienciala – Chmielewski, Christov. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Olomouc: Vošvrda (Konrád) – Vyrůbalík (C), Houdek, Valenta, Ondrušek (A), Jaroměřský, Škůrek – Jergl, Mikúš, Kafka – Buc (A), Knotek, Laš – Eberle, Řípa, Pekr – Soudek, Holec, Török – Ostřanský. Trenér: Zdeněk Venera.

    Rozhodčí: Pavel Mikula, René Trombik – Martin Konvička, Jiří Ganger

    Diváci: 1489 (29 % celkové kapacity)
    thejrc.org