TPS – Linz 6:1 (kon.) | Košice – Mnichov 2:4 (kon.) | Djurgården – Tappara 2:4 (kon.)
SønderjyskE – Salzburg 4:1 (kon.) | Stavanger – Třinec 4:1 (kon.) | Storhamar – Sparta 2:3 (kon.)
Frölunda – Sheffield 9:1 (kon.) | Växjö – Braehead 10:2 (kon.) | Krefeld – Kärpät 0:2 (kon.)
Fribourg – Rauma 3:4 (1:2 po s.n.) | Färjestad – Davos 0:4 (kon.) | Gap – Zürich 4:5 (kon.)
konec
Stavanger Oilers
4:1 (2:0, 1:1, 1:0)
HC Oceláři Třinec
Čtvrtek 20.08.2015, 19:00 • DNB Arena, Stavanger (kapacita: 4377 míst) • Hokejová Liga mistrů • Skupina 12
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek všechno. Děkuji vám za pozornost a doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Přeji příjemný zbytek večera, budu se těšit v sobotu při zápase Ocelářů s Kuopiem. Na počtenou! (21:25:13)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Skupina L

    Ve dvanácté skupině L se vedení v tabulce logicky ujme Stavanger. Druhé utkání této grupy bude odehráno již v sobotu, kdy Oceláři završí svůj trip po Skandinávii na ledě Kuopia.

    1. Stavanger Oilers – 3 body, skóre 4:1
    2. KalPa Kuopio – 0 bodů, skóre 0:0
    3. HC Oceláři Třinec – 0 bodů, skóre 1:4

    Sobota 22. srpna, 16:00: KalPa Kuopio – Třinec
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Henrik Holm – STV (98,21% úspěšnost zásahů)
    Rostislav Klesla – TRI (0+0)

    Nejlepším hráčem Stavangeru byl zcela po zásluze vyhlášen gólman Henrik Holm, který kromě té Hrňovy pokryl všechny třinecké střely. Na straně Ocelářů je to kapitán a obránce, Rostislav Klesla.
     
    Je dobojováno, vedení ve dvanácté skupině Ligy mistrů se ujme Stavanger, který na domácím ledě poráží Třinec. Třetí třetina začala ve vlažném tempu a Olejářům se dařilo odrážet útoky českého celku. Naopak, v sedmačtyřicáté minutě navýšili svůj náskok. Padající kotouč zasáhl neuvěřitelným způsobem Johansson a nechytatelnou bombou jej poslal za Hrubce. Toho pak v třinecké brance nahradil Hamerlík.

    Ten za dalších pět minut zasahoval po úniku Medhuse a připsal si ještě několik těžkých zákroků. Oceláři se na druhé straně marně snažili o vytvoření náporu. Nejčastěji Holma trápila čtvrtá třinecká formace mladíků, ale Jaškovi s Ciencialou dnes gól nebyl přán. V posledních minutách už se utkání jen dohrávalo a DNB Arena vestoje oslavovala vítězství Oilers.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Zápas se sice dohrává před Holmem, ale Stavangeru to vůbec vadit nemusí. Za pár sekund bude oslavovat první vítězství v letošní Lize mistrů.
     
    59:17
    Slovenský brankář ve službách Třince přidává další úspěšný zákrok. Mezitím fanoušci v DNB Areně povstali a tleskají. Celý zápas zde panovala skvělá hokejová atmosféra.
     
    58:52
    Hamerlík vyjel z brány, aby pomohl obráncům s rozehrávkou. Za chvilku se rozběhne poslední minuta utkání.
     
    58:20
    Hrabalova rána od modré čáry byla sražena vedle. Třinec se neudržel v útočném pásmu a je zřejmě jisté, že dnes body nezíská.
     
    57:53
    Mostue je při rozehrávce napadán Ciencialou, který ho v rohu kluziště tlačí na mantinel. Na místo se sjíždějí další hráči.
     
    56:49
    Stavanger je v útočné třetině a Hamerlík musel řešit další složitou situaci po střele z úhlu. Obstál, ale Norové jsou nadále u puku.
     
    56:28
    Dahl-Andersen si našel odražený kotouč v útočné třetině a Hamerlík jeho střelu z mezikruží vyrazil mimo bránu.
     
    55:54
    Třinec je nastěhován v útočné třetině, jenomže si nemůže vytvořit žádné gólové šance. Do konce navíc chybí jen nějaké čtyři minuty.
     
    55:34
    Po zakázaném uvolnění Olejářů vybojoval Třinec puk za brankou. Protlačil se k němu Plíhal, avšak jeho střelu z otočky Holm vyrazil.
     
    54:50
    Dravecký se šikovně uvolnil v útočném pásmu, prodral se mezi obránci mezi kruhy, pak byl ale při pokusu o střelu zablokován.
     
    53:53
    Oilers pokračují v útočné třetině. Na modrou čáru dostal nabídku ke střele Johannesen, jeho rána byla ale tečována mimo.

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 6. Dahl-Andersen, 19. Soares (Solberg), 38. Balcers (Trettenes), 47. Johansson (Soares) – 40. Hrňa (Hrabal)


    Stavanger Oilers: Holm (Smith) – Solberg, Sertich, Sveum, Bruneteau, Rokseth, Johannesen, Mostue – Soares, Kissel (CTS), Johansson – Kristiansen, Forsberg (C), Dahl-Andersen – Balcers, Lorentzen, Trettenes – Høygård, Medhus, Henriksen – Røste Fossen. Trenér: Petter Thoresen.
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (od 47. Hamerlík) – Klesla (C), Nosek, Hrabal, M. Doudera, Foltýn, Linhart, Adámek, L. Doudera – Adamský, Polanský (CTS), Dravecký – Hrňa, Plíhal, Kreps – Rákos, Matuš, Irgl – Cienciala, Rufer, Jašek. Trenér: Jiří Kalous.

    Rozhodčí: Jari Suorsa (FIN), Roy Stian Hansen (NOR) – Gjermund Bakli (NOR), Håvar Dahl (NOR)
    bahis siteleri