5. ročník turnaje (3. den) (kon.)
konec
5. ročník turnaje (3. den)

Neděle 23.08.2015, 08:00 • Zimní stadion Na Lapači (kapacita 5400 míst) • Wallachian Puck
     
    Právě jsme skončili. Pátý ročník Wallachian Pucku 2015 je minulostí. S konstatováním, že turnaj vyhrál domácí Vsetín, se s Vámi loučím. Pokud se chcete dočíst více, navštivte oficiální web VHK Vsetín (www.hc-vsetin.cz) (16:11:19)
     
    8.záp
    Opava nakonec přece jen zvítězila, leč pouze 3:1, a tak se umisťuje na stříbrné pozici. Přerov zůstává předposlední.

    HC Slezan Opava – HC ZUBR Přerov 3:1 (1:0)
    Branky a asistence: 11. Vehovský (T. Kalužík), 26. Činčala (Vehovský), 30. Hradil (Kosina) – 29. Kolařík (Schneider).
     
    8.záp
    Utkání Opavy s Přerovem musí ke zlaté opavské radosti skončit vítězstvím Slezanu o více než pět branek, což se pro hráče v bílém prozatím neděje. Sice vedou, ale "pouze" 1:0. O to se postaral Maxim Vehovský již v první půli. Teď probíhá šestá minuta druhého dějství.
     
    7.záp
    Je konec, konec defenzivní bitvy, která skončila fotbalově. Na závěr turnaje jsme se tedy dočkali i remízy 0:0, jíž už v hokejovém prostředí vidíme pramálo a spíše žádnou. Třebíč tímto výsledkem získává bronzové medaile, Riga končí na turnaji pátá.

    SK Horácká Slavia Třebíč – HS Dinamo Riga 0:0
    ---------
     
    7.záp
    Utkání Rigy s Třebíčí je dlouho vyrovnané 0:0. Populární stránka na sociální síti Facebook Fanklub defenzivního fotbalu by měl z kolegů na ledě radost. Hraje se urputný boj, hokejová krása chybí.
     
    6.záp
    Trenčín nebývale vstoupil do utkání a již v čase 1:09, světe div se, vedl 3:0. Ovšem ani toto vedení mladíkům z Dukly nestačilo. Ružinov ještě do poločasu utkání otočilo vývoj. Bratislavané nakonec i díky hattricku Petrovského dokázali strhnout vedení zpět na svou stranu. Nejmladší tým na turnaji se však vzepřel a hráči v červeno-žluté kombinaci nakonec rozhodli o tom, že slovenský souboj zůstane remízový. K radosti svých fanoušků a rodičů tak přece jen Dukla vybojovala aspoň jeden bod do tabulky. Ružinov bezesporu podcenil nadšeně hrajícího jasně posledního soupeře a více méně přišli o šanci na bronz. Teoretická naděje ještě existuje, ale to by muselo Dinamo porazit o více než pět branek Třebíč.

    HK Ružinov Bratislava – HK Dukla Trenčín 5:5 (4:3)
    Branky a asistence: 2. Krakovský, 6. Baran (Cisár), 6. Petrovský, 13. Petrovský (Mieč), 22. Petrovský – 1. Honzek (Párička), 1. Párička (Dušák), 2. Chudoba (Pokorný) 26. Porubský (Behan), 28. Honzek (Olle).
     
    6.záp
    Trenčín se obdivuhodně zvedl a dokázal za necelé dvě minuty srovnat na 5:5. Nyní v přesilové hře svírají soupeře a snaží se o překvapivé vítězství.
     
    6.záp
    Bohužel pro Duklu. Jak rychle vedení nabyla, tak jej stačila ještě do poločasu ztratit. Dvě branky Petrovského a jeden zásah Barana znamenají vedení Ružinova 4:3.
     
    6.záp
    Slovenský souboj Trenčína s Ružinovem začal nejrychlejším gólem turnaje, paradoxně ho vstřelili hráči už jistě posledního celku z Trenčína. Zasadil se o něj Porubský. To od Dukly ale nebylo poslední slovo. Do času 1:09 stihli hráči od Váhu vsítit ještě dvě branky. Po oddechovém času pak kontroval Krakovský. Zatím ale trvá velmi překvapivé vedení Trenčína 3:1.
     
    5.záp
    Opava utekla hrobníkovi z lopaty. Otočila utkání s Porubou ve svůj prospěch a stále tak může slavit vítězství v turnaji. Musí ovšem porazit Přerov o více než pět branek. Tohle byla ale skvělá podívaná, bitva o krále severní Moravy nabídla zvraty, hru nahoru dolů a také krásné branky. Musíme pochválit nyní úplně všechny včetně fanoušků obou táborů.

    HC RT Torax Poruba – HC Slezan Opava 2:3 (0:1)
    Branky a asistence: 18. Pospíšil (Brabec), 25. Macius (Kural, Juříček) – 1. Činčala (T. Kalužík, Vehovský), 28. Hradil (Kosina), 28. Činčala (Fišara).
     
    5.záp
    Neuvěřitelné! Skvělý zápas pokračuje a Opava má znovu navrch. Po oddechovém času dokázali hráči Slezanu během 34 sekund otočit stav a nyní vedou 3:2. Probíhá poslední minuta utkání.
     
    5.záp
    Raduje se Poruba, raduje se Vsetín. Necelých šest minut před koncem převedli Ostravané krásnou akci, na jejímž konci byl do prázdné branky dorážející Kryštof Macius. Opava, pokud chce brát zlato, musí otočit stav zápasu.
     
    5.záp
    Vincent Drabčík nyní drží akcie Opavy stále na tom, že když jeho spoluhráči vstřelí branku, budou mít stále šanci na prvenství v turnaji. Poruba má stále více ze hry.
     
    5.záp
    Rázem je vyrovnáno. Od modré vypálil Michal Pospíšil a jeho pokus doplachtil až za záda Drabčíka. Poruba je nyní aktivnější, branka jim vlila do žil novou krev.
     
    5.záp
    Litý boj severomoravského derby mezi Ostravou a Opavou zatím přinesl jedinou branku, jíž měl na svědomí hned v sedmatřicáté sekundě utkání hráč Slezanu Michal Činčala. Pravá řež o krále severní Moravy je jinak velice vyrovnaná.
     
    4.záp
    Poté, co Riga zdramatizovala během tří minut v závěru první části dvěma brankami průběh utkání, nadechl se Vsetín k velké odplatě. Ta skončila na čísle sedm. Valaši si tak připsali druhé drtivé vítězství, čímž tak řekli Opavě jasně najevo, že jsou to oni, kdo bude brát zlato. Riga má šanci na třetí místo pouze v případě porazí-li Třebíč a Ružinov Bratislava podlehne Trenčínu. Opava nyní musí dvakrát zvítězit a mít rozdíl skóre v těchto dvou utkáních pozitivní o více než šest branek, aby přeskočila Vsetín.

    VHK Vsetín – HS Dinamo Riga 7:2 (3:2)
    Branky a asistence: 1. Turek (Stodůlka, Dědek), 3. Dědek, 8. Dědek, 18. Mošnička (Krajčík), 24. Stodůlka (Dědek), 25. Mošnička (Mikula), 27. Čechmánek – 11. Jegers, 14. Bikše.(Zile, Orlovs).
     
    4.záp
    Vsetínští hráči nepřipouští žádnou dramatickou koncovku, protože třemi brankami trhli svůj náskok už na 6:2 a vypadá to, že dokráčejí ke druhému vysokému vítězství. Dobře tak pro ně, jelikož skóre může rozhodnout o konečném vítězi.
     
    4.záp
    Hle, Riga je zpět v utkání! Dinamo využilo přesilovou hru a rázem je to jen o gól. Střelcem branky je Marcis Bikše.
     
    4.záp
    Hráči Rigy mě nejspíš vyslyšeli. Dravý průnik Lukasse Jegerse po obtočení kolem branky zastavila až síť. V 11. minutě je to tedy 3:1.

    Dominik Tobola

    thejrc.org