Tappara – Djurgården 2:3 (po pr.) | Kärpät – Krefeld 4:1 (kon.) | Rauma – Fribourg 4:2 (kon.)
Litvínov – Grenoble 6:4 (kon.) | Skellefteå – Nitra 3:2 (3:2 po s.n.) | Salzburg – SønderjyskE 7:2 (kon.)
Linz – TPS 2:3 (po pr.) | Mannheim – Něman Grodno 2:1 (kon.) | Zürich – Gap 6:1 (kon.)
Växjö – Ingolstadt 4:2 (kon.)
konec
Lukko Rauma
4:2 (0:0, 3:2, 1:0)
Fribourg-Gottéron
Čtvrtek 27.08.2015, 17:30Hokejová Liga mistrů • Skupina 11
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Počet střel na branku v zápase

    Lukko Rauma: 26

    Fribourg-Gottéron: 34 (19:52:00)
     
    Poměrně pomalý rozjezd, bezbranková první třetina, ale nakonec poměrně solidní výsledek, co se týče počtu padlých puků do sítě. Pěť ze šesti dnešních gólů padlo v rámci druhé třetiny, ta byla pro diváky bezpochyby nejzáživnější. I když Fribourg v mnoha momentech zápasu mohl nastřílet ještě nějaké branky navíc, nakonec nechává všechny tři body doma Rauma a zůstává v popředí tabulky celé skupiny. Ode mě je to pro dnešek vše, přejí hezký zbytek večera.
     
    Konec zápasu.
     
    59:25
    Víc už se toho asi nestane, Lukko Rauma si s klidem hlídá puk na svých hokejkách.
     
    58:47
    Jenže teď se vylučuje z řad Fribourgu a to je tedy nejspíš vale nadějím Švýcarů. Dvě minuty za diskuse s rozhodčími dostává Pouliot.
     
    58:47
    Hra přerušna ve středním pásmu, jeden z hokejistů v modrém trikotu totiž zůstal v postavení mimo hru.
     
    58:36
    Gottéron se zatím vůbec nemůže dostat k závěrečnému tlaku, který by mu dodal naději na zlepšení výsledku. Lukko zůstává v klidu.
     
    58:06
    Jsou ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny, domácí v nahození na branku minuli prázdnou klec, halou to jenom zahučelo.
     
    57:40
    Hosté riskují bez brankáře a zkusí hru v šesti mužích. Ve stejném čase si Fribourg bere oddechový čas. Uvidíme ještě změnu ve výsledku?
     
    57:35
    Fribourg vystřídal, Sprunger nahodil do útočného pásma a doufal, že někdo z jeho spoluhráčů ještě puk dojede. Ale nestalo se.
     
    56:58
    Přehazování kotouče ze strany na stranu pochopitelně více bude sedět domácím, kteří už nemají tři minuty před koncem moc kam spěchat.
     
    56:13
    Ryan Zapolski pomalu přecházel do rozkleku, když na něj mířila střela z pravého kruhu. Ale puk nakonec hodně minul úroveň horní tyčky a bylo po nebezpečí.
     
    55:28
    Chvíli to vypadalo, jako by Fribourg hrál přesilovou hru, protože soupeře sevřel hluboko v pásmu. Jakmile ale Rauma vystřídala, problémy zažehnala.
     
    54:48
    Puk skončil někde mimo hrací plochu, i když se za ním dlouho brankář Zapolski ohlížel. Vhazovat se bude ve středním pásmu kluziště.
     
    54:08
    Hosté se ale nevzdávají a ani v situaci, kdy jim k remíze chybí už dvě branky, se nevzdávají. Je možné, že na konec Fribourg ještě sáhne k odvolání gólmana.
    Jesse VIRTANEN - 4:2
     
    52:57
    Tým Lukko Rauma právě vstřelil branku!
    Máme tu přesilovkový gól. Před chvílí jsem zmiňoval důležitost rozevření přesilovkového deštníku. A to se právě teď Raumě vyplatilo, Lukko může hrát v závěru základní hrací doby daleko více v klidu. Nahození od modré čáry propadlo do sítě nic netušícímu Conzemu. Zdá se, že Finové mají vše pod kontrolou, autorem branky JESSE VIRTANEN, ten má dnes na kontě druhý zásah. Asistence: Ilkka Mikkola, Teemu Nurmi.
     
    52:31
    Lukko tak moc chtělo založit přesilovkový deštník a produkovat z něj šance, až se uspěchalo a provedlo na modré čáře postavení mimo hru. Vhazování ve středním pásmu.
     
    52:02
    Hostující hokejista Andrea Glauser jde pykat týmový trest, Švýcaři se přepočítali a dostávají dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 31. Koivisto (Lahti, Asplund), 33. Virtanen (Gagnon, Mikkola), 33. Niskala (Koivisto, Lahti), 53. Virtanen (Mikkola, Nurmi) – 26. Bykov (Sprunger, Mottet), 34. Plüss (Kamerzin, Neukom)


    Lukko Rauma: Zapolski (Rinne) – Lähteenmäki, Gagnon, Nurmi, Lahti, Asplund, Koivisto T., Sipiläinen, Riska, Suuronen, Piitulainen, Karvinen, Pitkänen – Virtanen, Mikkola, Niskala, Tommila, Koivisto M., Ahonen, Hyvärinen.
    Fribourg-Gottéron: Conz (Lory) – Mottet, Sprunger, Bykov, Pluss, Gardner, Neukom, Salminen, Pouliot, Pivron, Fritsche, Schmutz, Marchon – Camperchioli, Kamerzin, Abplanalp, Maret, Picard, Glauser, Wildhaber.

    Rozhodčí: Smetana (AUT), Heikkinen – Hägerström, Suominen (oba FIN)

    Diváci: 2 484
    thejrc.org