Jokerit – CSKA Moskva 3:0 (kon.) | Jaroslavl – Kazaň 3:1 (kon.) | Petrohrad – N.Novgorod 1:3 (kon.)
Spartak Moskva – Toljatti 1:3 (kon.)
konec
Jokerit Helsinky
3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
CSKA Moskva
Sobota 29.08.2015, 15:00KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Střely na branku v zápase

    Jokerit Helsinky: 21

    CSKA Moskva: 36 (17:26:09)
     
    Poslední siréna zní arénou v Helsinkách a to znamená konec atraktivního zápasu o čelo Západní konference KHL. Od Jokeritu výborná práce, zejména pak třeba pochválit brankáře Karlssona, který i díky svým spoluhráčům uhájil čisté konto. Finský klub tedy potvrzuje parádní start do soutěže a vítězí potřetí za sebou, Jokerit by se po dnešku měl vyhoupnout do čela konferenčního pořadí. Ode mě je to pro dnešek vše, přejí pěkný zbytek dne.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Poslední vteřinky do konce zápasu, ale znovu rozepře proti pravidlům hry. Vyloučen je zaslouženě za podražení Alexander Radulov.
     
    59:25
    Zakázané uvolnění Jokeritu Helsinky, minimálně ještě jedno vhazování proběhne před domácím zařízením.
     
    59:01
    Domácí obránce nahozením ze středního pásma odkrytou branku netrefil, dal tak Moskvě šanci se dostat ještě na malou chvíli před Karlssona.
     
    58:22
    Branka hostujícího týmu je prázdná a Moskva tedy ještě zkouší riskovat, přestože prohrává dohromady o tři branky.
     
    58:06
    Oddechový čas pro tým CSKA Moskva.
     
    58:06
    Ve stejném čase ale ještě posláni na trestnou lavici hříšníci. Bude se dohrávat ve vyrovnaném počtu hráčů na ledové ploše, vyloučeni Gennady Stoljarov a Jesse Joensuu.
     
    58:06
    Začínají poslední dvě minuty třetiny, a pokud se nestane něco hodně zajímavého, tak i zápasu. Jokerit má situaci pod kontrolou a brankář Karlsson zařizuje vhazování po své levé ruce.
     
    57:28
    Ljubimov se rozhodl procestovat až za modrou útočnou čáru, měl před sebou ale velikou výzvu v podobě dvou obránců soupeře. A tu nedokázal překonat.
     
    56:34
    Panina našel Bondarev rozjetého, jenže také obránce Lajunen na svém místě a ani teď se nedostanou hosté do takové šance, která by o kousek posunula výsledek na kostce.
     
    55:48
    Obránci Moskvy se společně s útočníky až příliš zbytečně stahují před branku a působí hodně odevzdaně. Málem toho teď využil průnikem kolem branky Olimb, ale nevystřelil.
     
    55:22
    Po malé chvíli následuje další vhazování, Jokerit činí vše proto, aby se útočného pásma vůbec nemusel vzdát. Drží se daleko od Karlssona a chce mu zajistit čisté konto.
     
    55:13
    Až nyní drží brankář hostující družiny puk ve své lapačce, aby alespoň na moment mohl on a jeho spoluhráči vydechnout.
     
    54:40
    Výborná akce Larsena, jenž se protáhl s pukem do mezikruží, tak nabral puk na bekhendovou stranu hokejky a vypustil střelu. Ta ale zamířila hodně nad úroveň horní tyčky branky.
     
    53:53
    Na modré čáře připraven z první vypálit Korpikari, jenže jeho puk skončil pouze na betonech Viktora Fastha, za chvíli bude Moskva zase kompletní.
     
    53:08
    Ani jedna rána v podání Helsinek v této přesilovce ještě, ale to domácí mužstvo ani jeho fanoušky vůbec mrzet nemusí. Publikum si vychutnává zápas a tvoří báječnou atmosféru.
     
    52:30
    Jokerit se teď tolik netlačí do střelby, ale snaží se především udržet puk v pásmu soupeře, až poté je na řadě hledání skulinek k ráně.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 24. Jormakka (Regin, Huhtala), 25. Olimb (Aaltonen), 43. Sallinen (Jormakka, Wirtanen)


    Jokerit Helsinky: Karlsson (Helenius) – Ohtamaa, Lajunen, Väänänen, Larsen, Korpikari, Todd – Huhtala, Olimb, Aaltonen – Hagman, Regin, Kozun – Sallinen, Wirtanen, Jormakka – Joensuu, Mäki, Rita.
    CSKA Moskva: Fasth (Galimov) – Děnisov, Bondarev, Zajcev, Kiselevič, Panin, Blažijevskij, Ožiganov, Světlakov – Ljubimov, Platt, Radulov – Kurgyšev, Muršak, Hjalmarsson – Andronov, Stoljarov, Mamin – Korotkov, Kvartalnov, Makarov.

    Rozhodčí: Anisimov, Olenin – Lazarev, Nestěrov

    Diváci: 10 206
    thejrc.org