Caen – Lyon 0:4 (kon.) | Angers – Nice 1:1 (kon.) | Troyes – Montpellier 0:0 (kon.)
Lille – GFC Ajaccio 1:0 (kon.) | Remeš – Lorient 4:1 (kon.) | Rennes – Toulouse 3:1 (kon.)
konec
SM Caen
0:4 (0:2)
Olympique Lyon
Sobota 29.08.2015, 17:00 • Stade Michel d'Ornano (kapacita 21 500) • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše! Už zítra se na Vás budu těšit u online přenosu z utkání nizozemské Eredivisie, v němž Ajax Amsterdam přivítá ADO Den Haag. Do té doby na počtenou! (19:14:01)
     
    Je dobojováno, Olympique Lyon poráží SM Caen 4:0 a po ne úplně ideálních výkonech z předchozích kol si tak připisuje velmi důležité tři body!

    V prvním poločase byl k vidění velmi kvalitní a svižný fotbal, aktivnější byli domácí, všechny jejich akce ale ztroskotaly na výborně chytajícím Lopesovi. Ten si poradil hned se dvěma skvěle zahranými přímými kopy, ve třetím případě mu pomohlo břevno! Naopak hosté proměnili dvě ze dvou šancí, v obou případech se přesným střelcem stal Nabil Fékir.

    Druhá půle už tolik fotbalové krásy nenabídla, hosté si hlídali slibně vypadající náskok a svého soupeře k ničemu nepouštěli. V sedmapadesáté minutě po skvělé práci od Valbueny zkompletoval hattrick Nabil Fékir a zbylé naděje domácích byly pryč. Navíc museli hráči Caenu dohrávat zápas v deseti, Da Silva za svůj faul viděl rovnou červenou kartu. Definitivní tečku za dnešním vítězství Lyonu má na svědomí Claudio Beauvue, na jehož parádní střelu neměl Vercoutre šanci dosáhnout.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hosté kombinují s míčem na vlastní polovině a vypadá to, že takto budou činit až do konce zápasu.
     
    90+2
    Delortovi dnes prostě není přáno. Útočník Caenu se šikovně protáhl kolem Morela, odhodlal se i ke střele, ale zamířil vysoko nad branku.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje dvě minuty!
     
    90
    Appiah se nyní mocně dožadoval odpískání rohového kopu, ale hlavní sudí zcela správně přisoudil míč Lyonským.
     
    89
    Na levé straně se kupředu hnal Mvuemba, ale jeho snažení vystavil ráznou stopku Appiah, který předvedl fantastický skluz.
    87. Claudio BEAUVUE - 0:4
     
    87
    Lyon právě vstřelil branku!
    Panečku, to byla dělovka! CLAUDIO BEAUVUE si na hranici ofsajdu počkal na míč, který k němu nakonec se štěstím došel, a poté ho fantastickou ranou poslal do vzdálenější šibenice! Vercoutre neměl šanci.
     
    86
    Jallet se poučil z předchozí situace a odhodlal se k centru, ale proti byl Alhadhur, který nakonec pro svůj tým zvládl vybojovat autové vhazování.
     
    84
    Domácí se alespoň snaží o vstřelení čestné branky. Pokusil se o to Delort, jenže proti byl Yanga-Mbiwa, který, společně s Umtitim, dnes působí velmi sebejistě.
     
    83
    Jallet měl teď moře prostoru a času k centru do vápna, jenže místo toho se rozhodl obrátit směr akce a přesunul míč až ke středovému kruhu na nohu Samuela Umtitiho.
     
    82
    Obrovskou minelu předvedl Ben Youssef a Beauvue stál sám proti brankáři, ale Remy Vercoutre tentokráte svůj tým podržel!
     
    81
    Za doprovodu pískotu z ochozů stadionu hřiště opouští Mathieu Valbuena, na posledních deset minut ho nahradí Maxwel Cornet.
     
    80
    ... ze kterého ale už nic nevzniklo. Lopes si staví míč na zem a posílá ho zpět do hry dlouhým výkopem.
     
    79
    Ben Youssef svou hlavičkou poměrně zaskočil Lopese, který na poslední chvíli vyrazil míč na další rohový kop...

    Vojtěch Tůma

    Branky: 18. Fékir (Beauvue), 44. Fékir (Tolisso), 57. Fékir (Valbuena), 87. Beauvue

    Karty:   67. Alhadhur (CEN)   73. Da Silva (CEN)


    SM Caen: Vercoutre – D. Appiah, Da Silva, Ben Youssef, Alhadhur – Louis (63. Bazile), Delaplace, Adéoti, Féret (C) (77. Seube), Bessat – Delort.
    Náhradníci: Reulet – Seube, N'Kololo, Nangis, Leborgne, Bazile, Le Joncour.

    Olympique Lyon: A. Lopes – Rafael (73. Jallet), Yanga-Mbiwa, Umtiti, Morel – Gonalons (C) – Ferri, Valbuena (81. Cornet), Tolisso (70. Mvuemba) – Beauvue, Fékir.
    Náhradníci: Gorgelin – Biševac, Jallet, Malbranque, Kalulu, Cornet, Mvuemba.

    Rozhodčí: Nicolas Rainville – Laurent Stien, Hicham Zakrani
    thejrc.org