Utrecht – Groningen 2:0 (kon.) | Heerenveen – Zwolle 1:1 (kon.) | Excelsior – Graafschap 3:0 (kon.)
Heracles – Twente 2:0 (kon.)
konec
FC Utrecht
2:0 (1:0)
FC Groningen
Sobota 29.08.2015, 18:30 • Stadion Galgenwaard, Utrecht • Nizozemská Eredivisie • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! FC Utrecht podal výborný výkon a FC Groningen porazil zaslouženě 2:0!

    První poločas na Stadion Galgenwaard nabídl velmi zajímavý fotbal! Na první vážnější šanci jsme si museli počkat až do čtrnácté mintuy, když střelu Janssena srazil hostující hráč na rohový kop. V další šanci se objevil Haller a později i hostující Linssen. Ani jeden však uspět nedokázal! Po necelé půlhodině hry jsme se dočkali! Skvělou přihrávku za obranu dostal Bart Ramselaar, který se dokázal prosadit! Svou druhou branku mohl vsítit Ramselaar o sedm minut později, jenže hlavičkoval z malého vápna mimo!

    V 63. a 68. minutě měl dvě obrovské šance domácí Sébastien Hallar, nicméně v obou případech mířil těsně mimo! V 84. minutě trefil Ayoub z volného přímého kopu tyč! V samotném závěru se prosadil stoper Timo Letschert, který upravil na konečných 2:0!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (21:00:39)
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+4. Timo LETSCHERT - 2:0
     
    90+4
    Utrecht právě vstřelil branku!
    Utrecht se v samotném závěru prosazuje počtvrté! Stoper Timo Letschert vybojoval míč na vlastní polovině a dostal jej k Hallerovi. Francouzský útočník poslal nizozemského stopera do úniku a právě TIMO LETSCHERT poslal míč pod břevno!
     
    90+3
    Výborně to teď udělal střídající Rubio Rubin, který dokázal udržet míč na útočné polovině a ještě vybojoval autové vhazování. Groningenu již moc času nezbývá!
     
    90+2
    Následné rozehráky standardní sitauce se ujal právě Mimoun Mahi, jehož střílený centr se snášel do branky. Výborně však zasáhl gólman Robbin Ruiter, který míč vyboxoval.
     
    90+1
    Groningen se dostal na dostřel branky Robbina Ruitera, nicméně na levé straně zastavil akci hostujícího celku Leeuwin, který poslal k zemi Mahiho.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celke čtyři minuty, což je způsobeno zejména ošetřováním Hallara a Ramselaara. Groningen tak má ještě čas na vyrovnání!
     
    88
    Domácí Utrecht zvládá skvěle závěr zápasu po taktické stránce. Groningen se zatím nemůže dostat na dostřel branky Robbina Ruitera a čas se krátí ...
     
    87
    Utrecht kombinoval na útočné polovině, nicméně střídající Rubio Rubin o míč přišel a dopředu mohl jít Groningen. Na centr Madura si nabíhal střídající Mahi, nicméně se nacházel v ofsajdu.
     
    86
    Na trávníku zůstal ležet domácí Sébastien Hallar, který si přivodil v jednom ze soubojů nějaký zdravotní problém. Francouzský útočník také jistě rád ušetří nějaké ty vteřinky!
    84. Ayoub napálil tyč z přímého kopu
     
    84
    Rozehrávky se ujal mladý Yassin Ayoub, který svou střelou však trefil pouze tyč branky Sergia Padta! Teď měl Groningen opravdu velké štěstí!
     
    83
    První žlutou kartu tohoto utkání dostává Jesper Drost, který zastavil slibně se rozvíjející protiútok Utrechtu! Domácí celek má navíc k dispozici velmi zajímavou standardní sitauci!
     
    81
    Do vápna Utrechtu posílal ze středu hřiště centr hostující Jesper Drost, který se pokoušel najít de Leeuwa. Ve vzduchu však kraloval gólman Robbin Ruiter, který může ušetřit pár cenných vteřin!
     
    80
    Groningen má před sebou posledních deset minut základní hrací doby, což ji příliš času není. Domácí obrana navíc pracuje velmi dobře a momentální výsledek je zcela zasloužený!
     
    79
    Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Bart Ramselaar, přichází Andreas Ludwig.
    Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Sean Klaiber, přichází Ramon Leeuwin.
     
    78
    Na trávníku zůstal ležet domácí Bart Ramselaar, který se postaral o první branku dnešního utkání. U nizozemského středopolaře je lékař a probíhá ošetření!

    Jan Havlovic

    Branky: 29. Ramselaar, 90+4. Letschert

    Karty:   83. J. Drost (GRO)


    FC Utrecht: Ruiter – Klaiber (79. Leeuwin), van der Maarel, Strieder, Letschert, Nganioni – Ramselaar (79. Ludwig), Ayoub, W. Janssen (C) – Haller, Barazite (72. Rubin).
    Náhradníci: Bednarek – Rubin, D. Rosheuvel, Leeuwin, Ludwig, Peterson, Diemers.

    FC Groningen: Padt – Hateboer, Reijnen, Kappelhof, Burnet (46. Hoesen) – Tibbling (46. Maduro), J. Drost, Hiariej – Antonia, de Leeuw (C), Linssen (75. Mahi).
    Náhradníci: van der Vlag – Bacuna, Hoesen, Rusnák, Larsen, Mahi, Maduro.

    Rozhodčí: Liesvedl – Kleinjan, Hoksbergen (vš. Nizozemsko)
    thejrc.org