Dunajská Streda – Podbrezová 5:1 (kon.) | Myjava – Zlaté Moravce 0:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Skalica 4:1 (kon.)
Senica – Trenčín 1:4 (kon.) | Ružomberok – Michalovce 2:2 (kon.)
konec
ŠK Slovan Bratislava
4:1 (3:0)
MFK Skalica
sk Sobota 29.08.2015, 19:00 • Pasienky, Bratislava (kapacita 11 591 miest) • Niké liga
Předzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že Slovan Bratislava jednoznačne zvíťazil nad Skalicou 4:1, sa s vami lúčim a prajem príjemný zvyšok večera v spoločnosti webu Onlajny.eu! (20:58:24)
     
    Hodnotenie trénera Slovana Nikkiho Papavasilioua:
    ,,Dobrý večer (v slovenčine). Vyhrali sme ďalší dôležitý zápas, ukázali sme dobrý prístup a mentalitu. Zápas sme začali veľmi dobre, nie je jednoduché dominovať od prvej minúty, ale hráči to zvládli veľmi dobre. Dali sme tri góly a vytvorili si množstvo šancí. Nemôžem byť spokojný s druhým polčasom, sú tam ešte rezervy v tom, aby sme pripravili hráčov na udržanie dobrého tempa počas celého zápasu. Máme 12 dní reprezentačnej prestávky na to, aby sme pripravili hráčov na ďalšie zápasy."

    Hodnotenie trénera Skalice Aleša Křečka: ,,Hodnotenie je jednoduché. Chceli sme Slovan potrápiť, rešpektujeme jeho silu a vieme, že káder má inú kvalitu, než ten náš. Mrzí ma, že sme to súperovi uľahčili, niektorí hráči neplnili naše pokyny tak, ako mali. Súper sa dostal rýchlo do vedenia a svojou kvalitou nás prehrával a zápas od začiatku kontroloval. Súperovi sme zápas veľmi uľahčili. Slovan vyhral zaslúžene, to je bez diskusie."
     
    Ostaňte ešte s nami, prinesieme vám dojmy trénerov z tlačovej konferencie.
     
    Zápas vyznel jednoznačne v prospech bratislavského Slovana, ktorý o víťazstve rozhodol tromi gólmi už v prvom polčase. Belasí ešte nevyužili viacero dobrých šancí, rozdiel v skóre mohol byť aj výraznejší. Naopak, Skalica toho veľa v Bratislave nepredviedla a v reprezentačnej prestávke sa bude mať nad čím zamýšľať. Slovan sa dostáva na hranicu 14 bodov a predbežne na 3. priečku pred Žilinu, ktorá má zápas k dobru. Skalica má naďalej 7 bodov a ostane na šiestom mieste.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Kubík manévroval s loptou v strede poľa a krásnym centrom našiel na ľavej strane nabiehajúceho Milinkoviča, tesne pred ním stihol vybehnúť Fišan.
     
    90
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    89
    Domáci pokazili protiútok, keď to najprv Oršula spravil dobre, získal loptu v strede poľa a dával naľavo do šestnástky Milinkovičovi. Ten hľadal krížnym centrom Zreľáka, poslal však príliš prudkú loptu, ktorá skončila v aute.
     
    88
    Ostrý súboj Lietavu s Kubíkom na útočnej polovici Skalice, Lietava sa previnil nedovoleným zákrokom, jednu z posledných akcií zápasu môže rozohrať Slovan.
     
    87
    Konečný vyslal dlhý center z polovice Skalice, Gorosito si loptu síce prebral, potom však nepresne prihrával Podanému, Záhoráci tak zostanú pri lopte.
     
    86
    Zreľák sa snažil ešte presadiť na hrote útoku Slovana, dobiehal tam krížny center na pravej strane, loptu však už nestihol zachytiť na hracej ploche.
     
    85
    Takmer okamžite na opačnej strane veľká šanca Slovana na piaty gól v skalickej sieti, Zreľák strieľal tesne spoza päťky a Fišan bravúrne vyrazil!
     
    83
    Skalica dala gól!
    Tak predsa len, Skalica zaznamenáva čestný zásah a pokazila Muchovi rodiace sa čisté konto! Obrana Slovana sa nedohodla, keď zle komunikovali Gorosito a Mucha, preto sa po dlhej prihrávke z obrany dostal do zakončenia spred päťky DANIEL ŠEBESTA a jemným oblúčikom k ľavej žrdi oklamal Muchu!
     
    83
    Napokon to Fišan skúsil dlhým nákopom až na hrot, kde však bol Lietava v postavení mimo hru.
     
    82
    Center z rohu znovu preletel až na zadnú žrď, kde loptu nezasiahol Sekulič. Kubík potom fauloval Šebestu, Skalica môže rozohrávať.
     
    81
    Podaný našiel dlhou prihrávkou na ľavej strane Milinkoviča, ktorý prakticky z prvej centroval do šestnástky, pred Zreľákom tam Konečný odkopol na roh.
     
    80
    Na opačnej strane nevydarená akcia Skalice, po ktorej od vlastnej brány odkopáva Mucha. Hostia by sa zrejme už radšej videli v šatni, domáci ešte zdá sa chcú potešiť divákov ďalším gólom.
     
    79
    Teraz to trochu pripomínalo hádzanú, ako sa hráči v belasom snažili prepracovať do šestnástky súpera, napokon vystrelil z 20 metrov Sekulič, Fišan kryl jeho pokus smerujúci k pravej žrdi.
     
    78
    Kubík veľmi dobre zapadol do hry Slovana, rýchlostne predčil protihráča v strede poľa a už-už vysúval prihrávkou do behu na ľavej strane Milinkoviča, ešte pred ním napokon zasiahol obranca.

    Tomáš Schügerl

    Branky: 10. Milinković (pen.), 27. Zreľák (M. E. González), 32. Vittek (Podaný), 72. Oršula (Kubík) – 83. Šebesta


    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Čikoš, Saláta, Gorosito, Podaný – Sekulić – M. E. González (75. Štefánik), Milinković (C) – Priskin (68. Oršula), Vittek (60. Kubík), Zreľák.
    Náhradníci: Krnáč – Hudák, Záhumenský, Štefánik, Gašparovič, Kubík, Oršula.

    MFK Skalica: Fišan – Vrablec (62. Švrček), Konečný, Majerník, Ciprys – Kurák, Hlinka, Fialka (46. Šebesta), Čermák (46. Mazan) – Gašparík – Lietava.
    Náhradníci: Hajdúch – Švrček, Vaško, Ulrich, Neoveský, Mazan, Šebesta.

    Rozhodčí: Kráľovič – Hrčka, Bobko

    Diváci: 919
    thejrc.org