TK ke spolupráci mezi Orly Znojmo a JM krajem (kon.)
konec
TK k podpisu memoranda o spolupráci mezi HC Orli Znojmo a Jihomoravským krajem

Pondělí 31.08.2015, 15:05Tiskové konference
     
    15:28
    Z mé strany to je pro tuto chvíli vše, přeji příjemné pondělní odpoledne a u dalších přenosů nashledanou. (15:28:30)
     
    15:25
    Tisková konference skončila.
     
    15:25
    Nyní se uskuteční prohlídka zázemí znojemského zimního stadionu.
     
    15:25
    Jednatelé klubu Orli Znojmo předali hejtmanovi Michalovi Haškovi dres na novou sezonu.
     
    15:23
    Memorandum bylo právě podepsáno všemi zúčastněnými stranami.
     
    16:07
    Slova se ujímá Pavel Ohera: Chtěl bych poděkovat kraji i panu starostovi. Umožní nám to lépe pracovat s mládeží a zároveň se zlepší propagace města. Je to pro obě strany výrazný krok.
     
    15:21
    Vlastimil Gabrhel: "Hokeji to přináší jistotu a jsem rád, že hejtman Hašek k tomu přistoupil takto. Tato dohoda byla i dohodou o budoucnosti hokeje ve Znojmě. Není to jen o A-týmu, jedná se i o podporu mládeže a celkově sportu."
     
    15:18
    Michal Hašek: "Jihomoravský kraj bude prezentován na akcích souvisejících se znojemským hokejem. Podle podobného memoranda získává brněnská Kometa podporu dva miliony korun ročně a podobnou podporu získají i znojemští hokejisté. Těším se, že se tato finanční podpora brzy projeví na projektech, které jsou spojeny s klubem Orli Znojmo. Chtěl bych tímto poděkovat znojemské radnici, protože současné vedení města hodně sponzoruje sportovní aktivity."
     
    15:18
    Michal Hašek: "Memorandum bylo schváleno a je podepsáno na dobu tří let, konkrétně na roky 2015 až 2017. Jeho hlavním obsahem je spolupráce a podpora na projektech, které se týkají sportovní činnosti klubu, podpora vrcholového sportu reprezentantů na domácích i mezinárodních soutěžích. To, co já považuji za klíčové, je podpora projektu zaměřeného na všestrannou pohybovou přípravu dětí a mládeže a obecně na práci s mládeží."
     
    15:18
    Michal Hašek: "Jihomoravský kraj má zájem o systémovou podporu. Předložil jsem radě Jihomoravského kraje návrh na podepsání memoranda o vzájemné spolupráci mezi krajem a klubem Orli Znojmo. Podobné memorandum je uzavřeno i s brněnskou Kometou."
     
    15:16
    Hned z kraje se ujal slova Michal Hašek, hejtman Jihomoravského kraje: "Chtěl bych říci, že hokej není jen Kometa Brno, ale i Znojmo, ke kterému hokej neodmyslitelně patří. Znojemští reprezentují město i kraj jak na národní, tak i na mezinárodní úrovni."
     
    15:13
    Tisková konference právě začala.
     
    15:08
    Začátek tiskové konference se opozdí zhruba o pět až deset minut.
    Tiskové konference se zúčastní hejtman Jihomoravského kraje JUDr. Michal Hašek, starosta města Znojma Ing. Vlastimil Gabrhel, místostarosta města Znojma Jan Grois, jednatelé klubu Orli Znojmo Ing. Pavel Ohera a Ing. Stanislav Hahn.


     
    Příjemné pondělí ze Znojma! Hokejový klub Orli Znojmo, český účastník v mezinárodní Erste Bank Eishockey Lize, dnes společně se zástupci Jihomoravského kraje oficiálně stvrdí dohodu o vzájemné spolupráci podepsáním připraveného memoranda.

    Událost se uskuteční v 15:00 hodin ve VIP prostorách zimního stadionu. Účastnit se ji budou zástupci obou stran včetně hejtmana Jihomoravského kraje Michala Haška.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 15:05.

    Lukáš Caha

    Jakub Prchal

    thejrc.org