Tisková konference FK Ústí nad Labem (kon.) | Tisková konference SK Slavia Praha (kon.)
konec
Tisková konference SK Slavia Praha

Středa 07.10.2015, 10:30Tiskové konference
     
    Tímto je tisková konference uzavřena a na závěr přichází pozvánka na večerní zápas ženské Ligy mistrů. Krásný zbytek středečního dne a někdy příště opět na počtenou. (11:33:33)
     
    Byl jste věřitelem a kolik vás Slavia historicky stála?
    Jiří Šimáně: "Byl jsem vším, i věřitelem, ale částku nesdělím. Vystupoval jsem ve Slavii aktivně i finančně. Termín 15.9. byl pro Slavii likvidační, já jsem zde původně figurovat nechtěl, ovšem situace byla tristní."
     
    Jaké máte vzpomínky spojené se Slavií?
    Jiří Šimáně: "Narodil jsem se v Plzni, ale tatínek vždy dojížděl do Prahy na Slavii, tudíž jsem odmala slávista. Zážitek mám takový, že jsem se dostavil do branky a vystřelil na mě dvaatřicetiletý fotbalista Dukly, který mi zlomil nadvakrát zápěstí, jelikož jsem neměl zpevněnou ruku. Na jednu stranu je tato funkce pro mě uznání, na tu druhou odpovědnost. Nechtěl jsem být prezidentem ani předsedou představenstva a Jaroslav Tvrdík strávil několik hodin, možná i dní přemlouváním."
     
    Máte představu, jaký rozpočet budete mít na posily k dispozici?
    Jiří Šimáně: Víte, že Ronaldo je volný. Ale to samozřejmě není reálné, musíme si částku rozvrhnout, abychom získali zhruba ty tři hráče."
    Jaroslav Tvrdík: "Slavia byla na kraji konce a cíl je jednoznačně pokračování klubu. Další cíl je fungování a stabilita klubu. Jsem rád, že jsme mohli hráčům dát odměnu za výhru v derby a nyní jednáme o vánočním cíli, který by znamenal další odměnu pro hráče. Pětset miliónu a jiné částky, které vzduchem létali nemůžu potvrdit."
     
    Přichází prostor pro dotazy novinářů.
     
    Jiří Šimáně: "Spolupráce vznikla vlastně u skleničky, kdy jsem se Jaroslava zeptal, zda nechce vstoupit do sportovního projektu. Když jsem mu nastínil situaci, že 15.9. Slavia končí a nezbude mi nic jiného, než do ní vstoupit, zvedl telefon, zavolal do Číny a za půl hodiny jsme si plácli."
     
    Jaroslav Tvrdík: "Chci poděkovat jménem akcionářů trenérovi a hráčům, obdivuji hráče, kteří zde vydrželi hrát i přes to, že nebrali výplatu. Výsledky, které předvedli v posledních utkáních, především krásná hra nás motivuje a dodává optimismus do další práce. Chceme hrát poháry po dvou let, vyhrát titul a rozhodně se nechceme pohybovat na sestupových příčkách. Věříme, že nám klub bude dělat jenom radost. Chceme poděkovat fanouškům, kteří jsou pro Slavii velká přidaná hodnota. Považuji to za obrovský závazek a fanoušci si naše poděkování zaslouží. Chceme, aby atmosféru a hru chodili zažívat další noví fanoušci, nejen ti stávající. Jsem rád, že se do klubu vrací velká jména, jako Vladimír Šmicer, Jakub Dovalil a Jiří Plíšek."
     
    Jiří Šimáně: "Rád bych vám představil finančního ředitele inženýra Boháče, který má velké zkušenosti a ví, jak to chodí. Nic nebude jednoduché, ale věřím, že vše během této fotbalové sezóny zvládneme. Na jaře chceme hrát lépe, než-li teď, ovšem rozpočet ještě nemáme. Chtěli bychom udělat dvě, až čtyři posily."
     
    David Trunda: "Sportovní rada byla vytvořena, aby příchody byly kvalitně vybírány a aby vše bylo na profesionální úrovni. Co se týká stadionu a spolupráce, po dohodě s akcionáři jsme se dohodli na tom, že od 15.10. bude vytvořena skupina, která se bude snažit nalézt řešení a bude úspěšné pro Slavii a naše fanoušky."
     
    Dušan Uhrin mladší: "Už na první konferenci před ligou jsem naznačoval, o co bych chtěl hrát. Domnívám se, že Slavia patří na nejvyšší příčky ligy. Pracujeme s hráči, kteří tu byli již přede mnou a nepracují špatně. Chtěli bychom hrát o pohárovou Evropu a záleží na vedení a hráčích, jestli k tomu společnými kroky dospějeme. Chtěli bychom vytvořit silné mužstvo, k čemuž je potřeba hodně práce. Jako první cíl bych chtěl vytáhnout nejlepší hráče z mládežnických mužstev a abychom je mohli použít v A-mužstvu."
     
    "Chtěl bych postupně vybírat hráče, kteří by unesli tíhu, působit ve velkém klubu. Bude určena rada, která bude doporučovat hráče. První mužstvo je samozřejmě výkladní skříň, ale nemalou váhu chceme dát na vybudování mládežnické akademie, která vždy byla jedna z nejlepších v republice. Chceme dostavět a vybudovat areál zde v Edenu i na Xaverově. Do hlavní funkce bude jmenován Jiří Plíšek a hlavním skautem bude Jakub Dovalil."
     
    Management klubu již zná také své tváře a sportovní koncepci klubu představuje Josef Jinoch.
     
    Představeni jsou i další členové představenstva. Dozorčí radu pak tvrdí Chan Chauto, Jaroslav Tvrdík a Vladimír Šmicer.
     
    David Trunda: "Jsme rádi, že pan Šimáně přijal naši nabídku a stává se prezidentem klubu"
     
    Mikrofon je předán Jaroslavu Tvrdíkovi, který projevuje radost, že působí právě ve Slavii. "CEFC si vybrala Českou republiku jako sídlo svého podnikání a má zájem vyhledávat další zajímavé příležitosti. Jeden z motivů je i fakt, že čínský prezident touží do roku 2030 pozvednout čínský fotbal. Dalším motivem je i spolupráce s Jiřím Šimáněm, se kterým spolupracujeme i na několika dalších projektech. Je pro nás čest se spojit s klubem jako je Slavia."
     
    David Trunda představuje novou akcionářskou strukturu. 59,97% patří CEFC, 39,98% pak přidavá společnosti pana Šimáněho a 0,05% zbývá na ostatní akcionáře.
     
    Úvodní slovo má tradičně Jiří Vrba, který představí své spolusedící a předává slovo.
     
    Dnešní tiskovou konferenci zahajuje video, v jehož průběhu přicházejí zástupci Slavie.
     
    Tiskové konference se účastní David Trunda, Jiří Šimáně, Jaroslav Tvrdík, Josef Jinoch a Dušan Uhrin.

    Nikol Kuncová

    bahis siteleri