Tisková konference FK Ústí nad Labem (kon.) | Tisková konference SK Slavia Praha (kon.)
konec
Tisková konference FK Ústí nad Labem

Středa 07.10.2015, 09:30 • Městský stadion, Masarykova 228, Ústí nad Labem-Bukov • Tiskové konference
     
    Tisková konference fotbalového klubu je u konce. Nejvíce hovořil Jan Linhart, který představil základní kroky ke stabilizaci hospodaření.

    Z Ústí nad Labem je ode mě vše a těším se na početnou u dalších online přenosů. Tereza Košťálová (10:24:20)
     
    Oficiální konec tiskové konference.
     
    Libor Zajíček:

    "Město je připraveno podporovat náš fotbalový klub. Sportovní úspěchy jsou velké. Postoupili jsme přes Slavii do osmifinále poháru, nyní nás čeká Dukla Praha."
     
    Jan Linhart:

    "Od města budeme požadovat dodělání zázemí pro mládež i pro A-tým. Jedinou cestou jsou partneři. Problémem jsou nové zákony a vyhlášky, které nás limitují."
     
    Vidíte někde nějakého generálního partnera?

    Libor Zajíček: "V Ústí nad Labem jsou velké společnosti, ale na nás je, abychom jim nabídli něco, co by je na fotbale mohlo bavit. Pokud se nám to podaří, tak nemám obavy, že bychom nenašli nějakého generálního partnera."
     
    Budete něco dělat s popularizací fotbalu v Ústí nad Labem?

    Libor Zajíček: "Samozřejmě. Posilujeme management – nový výkonný ředitel. Petr Heidenreich má za úkol připravit reklamní kampaň, aby se fotbal dostal do podvědomí lidí. Fotbal potenciál má, ale musíme tomu ještě napomoci."
     
    Chcete postoupit do Synot Ligy?

    Libor Zajíček: "Samozřejmě, že chceme postoupit, ale můžeme se o tom bavit až na jaře. Nechceme být jako Varnsdorf, který postoupil a nakonec nemělstadion a finance."
     
    S jakými vizemi přicházíte do klubu?

    Ing Petr Heidenreich: "Po změnách, které zde nastaly, se můžeme začít bavit o dlouhodobých cílech klubu. Poté co se stabilizuje hospodaření klubu, můžeme uvažovat o postupu do Synot Ligy."
     
    Jiří Dušek:

    "Chtěl bych v první řadě poděkovat Panu Janu Linhartovi, který zde řekl vše, co bylo potřeba. Dále bych chtěl představit nového výkonného ředitele klubu Ing. Petra Heidenreicha."
     
    "Předávám slovo členovi představenstva klubu Jiřímu Duškovi."
     
    09:55
    "Nezbývá mi nic jiného než novému vedení města poděkovat a poděkovat i novému představenstvu. Tímto bych chtěl oznámit svůj konec jakožto předsedy představenstva klubu. Zůstanu v dozorčí radě a vždy budu nápomocen."
     
    09:54
    "Potřebujeme zlepšovat zázemí i pro mládež, pro kterou máme málo hřišť. Mám radost, že mohu konstatovat, že hospodaření je postupně stabilizováno."
     
    09:53
    "Sportovní cíle jsou do budoucnosti jasné. Mládež bychom chtěli posunout výš a A-tým dostat do Synot Ligy. Musíme dodělat stadion, například kamerový systém, sedadla a turniketový systém. Stadion není zdaleka dodělaný a prozatím nemůžeme postoupit do Synot Ligy."
     
    "Po celou dobu, co akciová společnost funguje, nedošlo ke zpoždění odměňování našich hráčů."
     
    09:49
    "Hospodaření klubu bylo vždy úsporné a počet členů byl minimální. Nutno říci, že představenstvo za celou dobu působení nepobíralo žádnou finanční odměnu, aby se nenavyšovaly náklady."
     
    09:47
    "Musím poděkovat Jiřímu Duškovi, jelikož jsme získali nové sponzorské smlouvy. V současné době vykazujeme výrazně zlepšené hospodaření. Rozpočet na sezónu 2015/2016 bude stoprocentně zajištěný a je možné, že do příští sezóny i mírně přebytkový."
     
    09:41
    "Nyní bych rád představil základní kroky:

    - navýšení základniho kapitálu o 3 000 000,- Kč,
    - odkup akcií od FK Teplice → spolupráce s Teplicemi se postupně zhoršovala a ztenčovala,
    - město bude stoprocentním vlastníkem klubu = pouze jediný akcionář a lepší dostupnost do podnikatelské sféry,
    - navýšení počtu členů představenstva a dosazení do ředitelského postu → poté, co jsme se dozvěděli, že skončil Petr Heidenreich skončil v Teplicích, jsme se snažili ho získat do našeho klubu; Ing. Petr Heideriech nastoupil do funkce 1. 10. 2015,
    - deset let hrajeme Fotbalovou národní ligu → chceme zvednout sportovní kvalitu v Ústí nad Labem a přinést do Ústí nad Labem Synot Ligu."
     
    09:37
    Jan Linhart:

    "Město odsouhlasilo na konci září velmi důležité kroky ke stabilizaci fotbalu. Naše situace trvala minimálně rok a půl. Několikrát se měnilo vedení města, a teď až nové vedení města odsouhlasilo stabilizační kroky. Nechci mluvit o hlubokých příčinách, jakožto finanční krize, ale že jsme přišli o sponzora. Do rozpočtu přicházelo o dost méně peněz, jelikož se změnily směrnice hazardu atd."
     
    09:34
    Tiskovou konferenci zahájil Jan Linhart.

    Tereza Košťálová

    Tisková konference FK Ústí nad Labem
    Členové konference:

    - Jan Linhart (předseda představenstva klubu),
    - Ing. Petr Heidenreich (výkonný ředitel klubu),
    - Jiří Dušek a Libor Zajíček (členové představenstva klubu).
    thejrc.org