Rusko – Švýcarsko 4:1 (kon.) | Německo – Slovensko 4:2 (kon.)
konec
Německo
4:2 (0:1, 3:1, 1:0)
Slovensko
Středa 04.11.2015, 19:30 • Zimní stadion Václava Nedomanského • Turnaj pěti zemí (ženy)
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše, mně nezbývá, než vám popřát hezký zbytek večera. Budu se na vás opět těšit s dalším přenosem z Turnaje pěti zemí v Hodoníně. (21:36:49)
     
    Statistiky po utkání:

    Vyloučení: 4:4
    Střely na branku: 28:10 (9:2, 11:2, 8:6)
    Zásahy brankářek: 8:24
    Trestné minuty: 8:8
    Využití: 1:1
     
    Nyní se budou předávat ceny pro nejlepší hráčky tohoto utkání. Na straně Slovenska byla vybrána kapitánka týmu Lívia Lúčová, na té německé dostává ocenění útočnice Sophie Kratzerová.
     
    Konec zápasu.
     
    59:56
    Utkání se pouze dohrává, tým Německa vítězí v dnešním souboji!
     
    58:37
    Německo už jen chytře protečovává puky do středního, popřípadě útočného pásma a za ničím se nežene.
     
    58:00
    Právě probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny a Lanzlová se probíjí kupředu. Obránkyně Slovenska jí odebírají kotouč a nastřelují jej do útočného pásma.
     
    56:55
    Svěřenkyně Andreje Schröbera se snaží udělat něco s výsledkem, jenže Němky jako by přeply na úsporný mód a pozičně brání střední pásmo, přes které se jen těžko Slovenkám přechází.
     
    55:36
    Jennifer Harssová si připisuje veledůležitý zákrok proti obrovské šanci Ihnaťové! Slovenská útočnice v tutové šanci zvolila razanci namísto přesnosti, tudíž z prostoru z mezi kruhy vypálila příklepem. Německá gólmanka vymrštila pravou ruku do vzduchu a vyrazila puk do bezpečí.
     
    54:40
    Jsou to paradoxně Němky, které jsou v druhé polovině třetí části aktivnější, jejich útočnou akci zastavuje v rozletu ofsajd.
     
    53:25
    Julia Zornová se dlouho nemazlila s poskakujícím kotoučem mezi kruhy a prověřila reflexy slovenské brankářky, která ve zmeti clonícíh těl musela vidět černý kousek gumy až na poslední chvíli! Výborný zákrok vyrážečkou ze strany Lettrichové.
     
    52:52
    Píská se k postavení mimo hru. Trenér německé lavičky Benjamin Hinterstocker následně přistupuje k poněkud netradičnímu kroku a vybírá si zhruba sedm minut před koncem oddechový čas.
     
    51:54
    Bernadette Karpfová sice vystihla rozehrávku Slovenek, ale pouze nahazuje a umožňuje tak svému útoku vystřídat.
     
    50:51
    Andrea Lanzlová se snažila protlačit do útočného pásma s kotoučem na holi, jenže slovenská defenzíva ji čistě připravila o puk a rozvíjí protiakci.
     
    49:19
    Theresa Wagnerová si udělala prostor ke střele v mezikruží, bohužel pro Němky její pokus mířil přímo doprostřed brány.
     
    48:34
    Mária Herichová hledala krásnou žabičkou Ihnaťovou sjíždějícího do předbrankového prostoru, jenže ta minula pravou tyč německé brány jen o milimetry!
     
    47:07
    Viktória Maskalová ukořištila puk na vrcholku levého kruhu a ihned jej poslala na bránu, brankářka Harssová zareagovala hbitým rozklekem.
    45:33 Nina KAMENIKOVÁ - 4:2

    Tomáš Chramosta

    Branky a nahrávky: 28. Kameniková (Zornová), 31. Spielbergerová (Zornová), 40. Spielbergerová (Zornová), 46. Kameniková – 8. Ihnaťová (Gápová), 24. Herichová


    Německo: Harssová (Alblová) – Heiseová, Gleissnerová, Bartschová, Strobelová, Düsbergová, Voogová, Pauratová – Wagnerová, Klugeová, Lanzlová – Schmidová, Karpfová, Hahnová – Nixová, Kratzerová, Kameniková – Spielbergerová, Eisenschmidová, Zornová.
    Trenér: Benjamin Hinterstocker.

    Slovensko: Lettrichová (Kiapešová) – Čurmová, Žitňanská, Klimášová, Zálešáková, Drábeková, Ištocyová, Paľová, Raková – Herichová, Ihnaťová, Gápová – Záborská, Trebulová, Lúčová – Maskalová, Košecká, Korenková – Gorecká, Mišková.
    Trenér: Andrej Schröber.

    Rozhodčí: Malá – Novotná, Svobodová

    Diváci: 67
    thejrc.org