Třinec – Pardubice 0:1 (kon.) | Plzeň – Olomouc 3:5 (kon.) | Chomutov – Vítkovice 4:0 (kon.)
Mladá Boleslav – Zlín 0:1 (1:2 po s.n.)
konec
HC Oceláři Třinec
0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
HC Dynamo Pardubice
Středa 11.11.2015, 17:20 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro dnešek všechno a děkuji vám za pozornost! Doufám, že jste byli s přenosem spokojeni a zůstanete nám věrni. Přeji vám příjemný večer a někdy příště se těším, na počtenou! (20:02:37)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Třinec po dnešní prohře klesl na desáté místo a jeho trápení pokračuje, Pardubice se zvedly na jedenáctou příčku. V dalším kole se Oceláři představí na ledě krajského rivala z Vítkovic, prestižní derby začne v pátek 13. listopadu v 16:30. Pardubice budou hrát v tentýž den v rámci 18. kola od 18:00 v Karlových Varech.
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 32 (11, 10, 11) – 14 (10, 3, 1),
    střely mimo: 15 (5, 3, 7) – 6 (3, 3),
    hity: 17 (9, 4, 4) – 6 (3, 2, 1),
    vyhraná vhazování: 36/70 (11, 10, 15) – 34/70 (15, 9, 10),
    úspěšnost na vhazování: 51 %49 %,
    trestné minuty: 8 (4, 4, 0) – 6 (0, 6, 0).
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Martin Adamský – TRI (0+0)
    Petr Čáslava – PCE (0+0)

    Nejlepším třineckým hráčem byl vyhlášen Martin Adamský, který se dostal do několika šancí, ale bodově vyšel naprázdno. Na druhé straně je to Petr Čáslava. Pardubický kapitán dovedl svůj tým ke druhému vítězství na ledě soupeře a v obraně podal tradičně spolehlivý výkon. Je nutné pochválit také brankáře Brandona Maxwella.
     
    Utkání je u konce a Pardubice také podruhé v sezoně porážejí třinecké hokejisty. Do třetí třetiny vstupovalo Dynamo s hubeným náskokem, který dokázalo udržet až do konce. Oceláři nastoupili do poslední periody aktivně, ale Svačinu vychytal Maxwell. Za další čtyři minuty nastřelil břevno pardubické brány Plíhal, na nosítkách byl poté kvůli zranění kolene odvezen Starý.

    Maxwell pokračoval ve skvělém výkonu a zmařil Třinci další příležitosti na vyrovnání. Když přihrál Kopecký před branku M. Douderovi a Maxwell zasáhnout nemohl, minul zase třinecký obránce odkrytou klec. Třinci dnes prostě nebylo přáno a Pardubice si tři body uhrály bojovným výkonem. V závěru to domácí zkusili bez brankáře, ale všechna snaha byla marná. Výkony Třince zůstávají nadále hodně za očekáváním.
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Sýkora zablokoval další Rothů v pokus, po přihrávce od Klepiš už Roth nestihl zakončit a se šancemi Ocelářů to vypadá bledě.
     
    59:30
    Kopeckého střelu vyrazil Maxwell před sebe, ale Růžička neměl hůl na ledě, aby mohl dorážet. Po přistrčení od Plíhala trefil Roth jen bránícího Sýkoru.
     
    59:19
    M. Doudera nejprve minul branku, poté udržel po tuhém boji modrou čáru. Za pár chvil střílel Svačina jen do Maxwella.
     
    58:46
    Pardubice vyhodily na zakázané uvolnění a vybírají si oddechový čas. Vhazovat se bude před Maxwellem, Třinec půjde na led se šesti hráči.
     
    58:35
    Ocelářům se nedařilo dostat do útočného pásma, a tak Hamerlík nemohl opustit branku. Teď už je na střídačce.
     
    57:56
    Oceláři zkusili odvolat Hamerlíka, ale v útočné třetině jim bylo dnes poněkolikáté odpískáno postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    57:47
    Poté, co byla hra před Maxwellem znovu přerušena, si domácí mužstvo vybírá oddechový čas. Do konce třetiny chybí něco přes dvě minuty.
     
    57:31
    Irgl mířil v dobré pozici také nepřesně a čas domácím utíká. Východočeši se teď soustředí jen na to, aby odehrávali puky do středního pásma.
     
    57:05
    Přes Polanského s Adamským se dostal k puk na modré čáře k Hrabalovi, ten však ranou z prvního doteku přestřelil.
     
    56:23
    Růžičkova přihrávka nalezla před brankou Pardubic jen Tomáška, jenž odvezl puk do útočného pásma. Nosek odjíždí střídat s bolestivou grimasou.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 14. Gregorc (Svoboda)


    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Hrubec) – Linhart, Nosek, Klesla (C), Roth, M. Doudera, Hrabal, L. Doudera – Kopecký, Klepiš, Irgl – Adamský, Polanský (A), Dravecký – Svačina, Plíhal, Rákos – Orsava, Růžička, Hrňa. Trenér: Jiří Kalous.
    HC Dynamo Pardubice: Maxwell (Kristan) – Gregorc, Štajnoch, Čáslava (C), Nedbal, Ščotka, Bokroš, Šeda, Havlík – Svoboda, Marcinko, Tybor – Rolinek (A), Nahodil, Sýkora (A) – Starý, Redenbach, Moučka – Voženílek, Tomášek, Poulíček. Trenér: Richard Král.

    Rozhodčí: Pavel Hodek, Roman Mrkva – Rudolf Tošenovjan, Marek Hlavatý

    Diváci: 4401 (85 % celkové kapacity)
    ocianews.com