Kazaň – Sion 2:0 (kon.) | FK Krasnodar – Dortmund 1:0 (kon.) | Dinamo Minsk – Plzeň 1:0 (kon.)
Lazio – Dněpropetrovsk 3:1 (kon.) | Rosenborg – Saint-Étienne 1:1 (kon.) | Lok. Moskva – Sporting 2:4 (kon.)
Besiktas – Skënderbeu 2:0 (kon.) | Basilej – Fiorentina 2:2 (kon.) | Belenenses – Lech Poznaň 0:0 (kon.)
Monaco – Anderlecht 0:2 (kon.) | Karabach – Tottenham 0:1 (kon.) | Schalke – APOEL 1:0 (kon.)
Sparta – Asteras 1:0 (kon.) | Alkmaar – Partizan Bělehrad 1:2 (kon.) | Augsburg – Ath. Bilbao 2:3 (kon.)
Molde – Fenerbahce 0:2 (kon.) | Celtic – Ajax 1:2 (kon.) | Liverpool – Bordeaux 2:1 (kon.)
PAOK – Qäbälä 0:0 (kon.) | Legia – Midtjylland 1:0 (kon.) | Club Brugge – Neapol 0:1 (kon.)
Villarreal – Rapid 1:0 (kon.) | Braga – Liberec 2:1 (kon.) | Marseille – Groningen 2:1 (kon.)
konec
FC Schalke 04
1:0 (0:0)
APOEL Nikósia
Čtvrtek 26.11.2015, 19:00 • Veltins Arena, Gelsenkirchen • Evropská liga • Skupina K
Předzápasové kurzy
     
    Je dobojováno! APOEL po změně stran sahal po historicky prvním vítězství na německé půdě, ale Nuno Morais ani střídající Vander své stoprocentní šance nevyužili. Ze hry Schalke místy až bolely oči, ale domácí fotbalisté v závěru přeci jen zabrali a díky Ericovi Choupo-Motingovi se ujali vedení. Vzápětí mohl zvýšit náskok hornického klubu Aogo, ale jeho nepovedenou penaltu Waterman zneškodnil. A jelikož Sparta porazila Asteras, o dvou postupujících ze skupiny je rozhodnuto – cestu do osmifinále si proklestilo spolu se Spartou právě vedoucí Schalke! Z mé strany je to protentokrát vše, příště na počtenou. (20:55:09)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Vander upadl v pokutovém území, ale pádu hodně přidal. O Neustädterův faul se jednoznačně nejednalo, penalta se samozřejmě kopat nebude.
     
    90+2
    Ba naopak z toho mohl být druhý gól v nikósijské síti – Goretzka našel parádní uličkou rozběhnutého Leroye Saného, jenž tváří v tvář vyběhnuvšímu Watermanovi neuspěl!
     
    90
    Ještě nás čeká čtyřminutové nastavení a domácí neproměněná penalta až tolik mrzet nemusí, protože APOEL se ne a ne dostat k míči.
    89. Penalta
     
    89
    K exekuci pokutového kopu se postavil Dennis Aogo, ale domácí krajní bek to provedl hodně laxně a Boy Waterman jeho pokus s přehledem vyrazil!
     
    88
    Iñaki Astiz se otřel o Saném vystřeleným míčem rukou a je z toho penalta pro Schalke!
     
    87
    Nálada ve Veltins Areně je rázem úplně jiná, ještě před chvílí pískající a lamentující příznivci znovu hromadně zpívají.
    86. Eric CHOUPO-MOTING - 1:0
     
    86
    Schalke právě vstřelilo branku!
    Ale pozor, gelsenkirchenský celek udeřil jako blesk z čistého nebe a dostává se do vedení! Sascha Riether si pohlídal ofsajdovou linii a přesným přízemním centrem našel v pokutovém území ERICA CHOUPO-MOTINGA, jenž i s trochou štěstí propasíroval míč za Watermanova záda!
     
    85
    Výkon hráčů v modrých dresech se navíc minutu co minutu zhoršuje a někteří příznivci už svá místa v ochozech opustili. Není se čemu divit, s předváděné hry Schalke po změně stran bolí oči...
     
    84
    Těžko říct, podle dění na hřišti to tak vypadá. Domácí jsou v posledních dvaceti pětadvaceti minutách směrem dopředu naprosto neškodní.
     
    83
    Schalke naposledy střídá, Júniora Caiçaru nahrazuje Sascha Riether – původním povoláním obránce. Znamená to, že je Schalke s nerozhodným stavem proti APOELU spokojeno...?
     
    83
    Z tribun se začíná ozývat mohutný pískot, který nyní vygradoval, poněvadž Eric Choupo-Moting se ukvapil a jeho hodně, hodně nepovedený centr skončil v zámezí.
     
    82
    Toto už ale bylo o dost nebezpečnější! Domácí rozehráli naprosto katastrofálně a sám proti Fährmannovi upaloval střídající Vander! Brazilský útočník si gólmana Schalke kličkou na levou stranu položil, poté ale tváří v tvář odkryté svatyni poslal míč do boční sítě!
     
    81
    Exekuce přímýho kopu se ujal argentinský legionář Tomás De Vincenti, jehož tečovaný pokus si Ralf Fährmann bez problémů pohlídal.
     
    80
    Za ostrý skluz na Kostakise Artymatase vidí Roman Neustädter žluté napomenutí, hosté budou navíc zahrávat přímý kop zhruba z pětadvacetimetrové vzdálenosti od Fährmannovy svatyně.
     
    79
    Do hry se podívá Pierre-Emile Højbjerg, jemuž místo na place uvolňuje Johannes Geis.

    Vojtěch Balon

    Branky: 86. Choupo-Moting (Riether)

    Karty:   80. Neustädter (SCH) – 50. Vinicius (APO), 63. Carlão (APO)

    Neproměněná penalta: 89. Aogo (SCH), brankář Waterman zneškodnil


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 12:2. Střely mimo: 12:4. Rohy: 14:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:14.
    FC Schalke 04: Fährmann – Caiçara (83. Riether), Neustädter, Matip, Aogo – Sané, Goretzka, Geis (79. Højbjerg), Choupo-Moting – Di Santo (62. Meyer), Huntelaar.
    Náhradníci: Gspurning – Kolašinac, Meyer, Højbjerg, Ayhan, Riether, Reese.

    APOEL Nikósia: Waterman – Sérgio, Guilherme, Carlão, Antoniades (31. Astiz) – Morais – Charalambides (76. Vander), Artymatas, Vinicius, De Vincenti – Sotiriou (55. Makrides).
    Náhradníci: Kissas – Alexandrou, Makrides, Štilić, Astiz, Piątkowski, Vander.

    Rozhodčí: Ekberg – Nilsson, Flink (všichni Švédsko)
    thejrc.org