Boston – NY Rangers 4:3 (kon.) | Philadelphia – Nashville 3:2 (po pr.) | Minnesota – Winnipeg 1:3 (kon.)
Anaheim – Chicago 2:3 (po pr.) | Washington – Tampa 4:2 (kon.)
po prodl.
Anaheim Ducks
2:3 (1:0, 1:0, 0:2 - 0:1)
Chicago Blackhawks
Pátek 27.11.2015, 23:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Artem Anisimov (CHI) (1 + 0)
    John Gibson (ANA) (32 zásahů)
    Ryan Kesler (ANA) (0 + 1) (02:02:27)
     
    Československá stopa v utkání

    Marián Hossa (CHI) (1 + 0, 6 střel, čas na ledě 19:19)
     
    Střely na branku v zápase

    Anaheim Ducks: 25

    Chicago Blackhawks: 32
     
    Sledovali jsme hodně divoký zápas, především tedy jeho závěr. Dvě minuty před koncem základní hrací doby se zdálo, že domácí Anaheim Ducks mají utkání naprosto pod kontrolou, jenže Chicago se nevzdalo a rvalo se o body do poslední vteřiny. Duel nakonec dospěl až do prodloužení, v něm Blackhawks získávají bod navíc a radují se, protože všechny tři branky nastříleli v samotném závěru střetnutí. Fanoušci Anaheimu jsou pochopitelně zklamaní, z dobře rozehraného mače jejich tým odchází poražen. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezkou sobotu.
     
    Konec zápasu.
    Arťom ANISIMOV - 2:3
     
    61:53
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Obrat je na světě, Chicago Blackhawks dávají rozhodující branku v prodloužení a ze stavu 0:2 je najednou vítězství na ledě kalifornského celku. Ducks sice značnou část nastaveného času obléhali klec Coreyho Crawforda, ale pak stačila jediná povedená protiakce a brankář domácích mužů Gibson kapituloval potřetí během krátké doby. Autorem rozhodují branky je ARTEM ANISIMOV, jenž krásně doklepl kus černé gumy do sítě. Je hotovo. Asistence: Brent Seabrook.
     
    60:50
    Už ale hraje také Anaheim, Vatanen po nahrávce na Getzlafa už zvedal ruce nad hlavu, ale není to branka.
     
    60:28
    Kane a Toews si předali puk v útočném pásmu ale Kaneova střela z levé strany nakonec vůbec netrefila branku.
     
    60:05
    Napínavých pět minut začíná, můžeme nejspíše očekávat kupu střeleckých šancí na obou stranách.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Tak to byl závěr třetí třetiny, jaký už možná nikdo nečekal. Stav je tedy vyrovnaný a rozhodnout bude muset prodloužení, případně samostatné nájezdy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    Duncan KEITH - 2:2
     
    59:34
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelné, co předvedlo v závěru základní hrací doby Chicago, teď se domácí střídačka a i početná skupina fanoušků v hale rozjásala radostí, protože hosté během několika málo vteřin na konci třetí části mažou náskok dvou branek Anaheimu a nejspíše tak pošlou tento velice pohledný mač do prodloužení. Autorem vyrovnávací branky je DUNCAN KEITH, který Johna Gibsona propálil pořádnou peckou z dálky. Asistence: Brent Seabrook, Patrick Kane.
    Marián HOSSA - 2:1
     
    58:19
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Tak pozor, ještě je tu naděje pro Chicago, které se necelé dvě minuty před koncem třetí třetiny dostává na dostřel domácímu týmu, rozdíl ve skóre už je pouze o jedinou branku. Není se čemu divit, že autorem zásahu Hawks je slovenský útočník MARIÁN HOSSA, jenž je dnes velice aktivní a trápí soupeře od prvních vteřin utkání. Jak si teď poradí Anaheim se závěrečným tlakem? Asistence: Duncan Keith, Brent Seabrook.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 2. Cogliano (Hagelin, Fowler), 28. Stewart (Lindholm, Kesler) – 59. Hossa (Keith, Seabrook), 60. Keith (Seabrook, Kane), 62. Anisimov (Seabrook)


    Anaheim Ducks: Gibson (Chudobin) – Bieksa, Fowler, Stoner, Vatanen, Manson, Lindholm – Perry, Getzlaf, Rakell – Silfverberg, Kesler, Ritchie – Cogliano, Horcoff, Hagelin – Stewart, Santorelli, Maroon
    Chicago Blackhawks: Crawford (Darling) – Hjalmarsson, Keith, Seabrook, van Riemsdyk, Rozsíval, Daley – Kane, Anisimov, Panarin – Garbutt, Toews, Shaw – Hossa, Kruger, Daňo – Desjardins, Teräväinen, Mashinter

    Rozhodčí: Luxmore, Morton – Gibbons, Henderson

    Diváci: 17 174
    thejrc.org