Boston – NY Rangers 4:3 (kon.) | Philadelphia – Nashville 3:2 (po pr.) | Minnesota – Winnipeg 1:3 (kon.)
Anaheim – Chicago 2:3 (po pr.) | Washington – Tampa 4:2 (kon.)
konec
Washington Capitals
4:2 (1:0, 2:0, 1:2)
Tampa Bay Lightning
Pátek 27.11.2015, 23:00 • Verizon Center, Washington • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním toho, že dnešnímu mači ve Verizon Center přihlíželo 18 506 diváků se s Vámi loučím. Přeji příjemný víkend a u dalších online přenosů se budu těšit na počtenou! (01:58:42)
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Šustr (TBL) 0+0, +/- 0, 1 střela na branku, čas na ledě 15:20
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Jason Chimera (WSH) 1+1
    2. Jevgenij Kuzněcov (WSH) 0+2
    3. John Carlson (WSH) 0+2
     
    Tampa už ale Holtbyho neohrozila, je tedy dobojováno, Washington vítězí poměrem 4:2 a připisuje si čtvrté vítězství v řadě! O dvoubodovém zisku domácího celku dnes rozhodly přesilové hry, v nichž Caps mířili přesně hned třikrát! V závěrečné periodě se hra poměrně vyrovnala, nejprve na 4:0 pro domácí zvyšoval T.J. Oshie, Blesky však poté vsadily vše na ofenzivu a díky brankám Briana Boylea a Victora Hedmana alespoň lehce zdramatizovaly závěr utkání. Začaly však příliš pozdě, po třech domácích výhrách tak z hlavního města Spojených států amerických odjíždějí s prázdnou.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Tak ještě jedno vyloučení! Marcus Johansson bez doteku mantinelu nebo nějaké teče soupeřů vyhodil touš do hlediště – dvě minuty, zdržování hry.
     
    59:40
    Kuzněcov se obloučkem přes celé hřiště pokusil zasáhnout odkrytou branku hostí, o kousek ji však minul. Pískáno zakázané uvolnění, hra se tedy opět postěhuje před Holtbyho.
     
    59:09
    Stamkos v další dobré pozici znovu promáchl, následně ale ještě dokázal najít Stralmana, ten si ale svá mířidla neseřídil přesně.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny!
     
    58:46
    Callahan našel na hranici brankoviště bojujícího Browna, který možná i nechtěně puk přenechal Boyleovi, tomu však gól z lapačky doslova ukradl Braden Holtby!
     
    58:28
    Stralman nabil Stamkosovi, ten však branku opět minul. Tampa však stále zůstává zabydlena v útočné třetině.
     
    57:56
    Andrej Vasilevskij odjíždí na střídačku, Tampa to zkusí v šesti!
     
    57:16
    Ovečkin naskakuje z trestné lavice, domácí jsou kompletní.
     
    56:47
    Teď si musí domácí hlasitě oddychnout! Naměstnikov nahrál na hranici brankoviště stojícímu Kučerovovi, který puk ihned prodloužil na Stamkose, jenž v jasné pozici puk ale netrefil! Dnes to kapitánovi Tampy prostě nelepí.
     
    56:21
    Callahan nabil do dobré pozice Stevenu Stamkosovi, jehož dělovku vyrazil Holtby svým pravým betonem! Brankář Caps má nějaký problém s helmou, hra se proto na chvíli přeruší.
     
    55:38
    Ofsajd Blesků, ti se zatím ne a ne usadit v útočné třetině a vážněji ohrozit Holtbyho.
     
    55:28
    Schmidt zabojoval a v rohu kluziště přetlačil Marchessaultra, načež puk poslal do bezpečí.
     
    55:16
    První přesilovka pro Tampu v tomto zápase! Za katr je na dvě minuty za sekání poslán domácí kapitán Alexander Ovečkin. Obrovská šance pro Blesky!
     
    55:03
    Hosté ostřelují Holtbyho téměř ze všech pozic. Přízemní nahození z hole Stralmana si ale brankář Caps pohlídal.

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 8. Ovečkin (Chimera, Kuzněcov), 39. Chimera (Kuzněcov, Ovečkin), 40. Johansson (Carlson, Schmidt), 46. Oshie (Bäckström, Carlson) – 51. Boyle (Callahan, Brown), 53. Hedman (Naměstnikov)


    Washington Capitals: Holtby (Grubauer) – Schmidt, Carlson, Alzner, Niskanen, Orlov, Chorney – Ovečkin "C", Bäckström, Oshie – Johansson, Kuzněcov, Williams – Chimera, Beagle, Burakovsky – Laich, Latta, Wilson
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Bishop) – Hedman, Stralman, Carle, Garrison, Coburn, Šustr – Naměstnikov, Stamkos "C", Callahan – Killorn, Johnson, Kučerov – Brown, Filppula, Marchessault – Condra, Boyle, Vermin

    Rozhodčí: Brian Pochmara, Trevor Hanson – Steve Miller, Mike Cvik

    Diváci: 18 506 (vyprodáno)
    ocianews.com