Bournemouth – Everton 3:3 (kon.) | Crystal Palace – Newcastle 5:1 (kon.) | Manchester City – Southampton 3:1 (kon.)
Sunderland – Stoke 2:0 (kon.) | Aston Villa – Watford 2:3 (kon.) | Leicester – Manchester Utd. 1:1 (kon.)
konec
Aston Villa FC
2:3 (1:1)
Watford FC
Sobota 28.11.2015, 16:00 • Villa Park (kapacita: 42 682), Birmingham • Anglická Premier League • 14. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním toho, že na dnešní utkání si do Villa Parku našlo cestu 35 057 diváků, se s Vámi loučím. Přeji hezký zbytek večera, u dalších online přenosů se budu těšit na počtenou! (18:14:04)
     
    Je tomu skutečně tak, utkání je u konce! Watford nakonec poráží Aston Villu poměrem 3:2, a připisuje si tak další velice cenné tři body do tabulky anglické Premier League! Domácí dnes sice prolomili dvouzápasové čekání na vstřelenou branku, ani dobrý výkon jim však dnes na body nestačil! V první půli byli Villans jasně aktivnějším celkem, ovšem hosté hned ze své první akce dokázali skórovat, trefil se Odion Ighalo. Celek z Birminghamu však pokračoval ve své aktivitě, neproměnil hned několik tutovek, ale nakonec přeci jen zásluhou svého kapitána Micaha Richardse vyrovnal!

    Druhá půle už tolik fotbalové krásy nenabídla, tempo hry výrazně opadlo. Hosté přišli o svého brankáře Gomese, který byl po střetu s jedním ze spoluhráčů nucen vystřídat, mezi třemi tyčemi jej nahradil Arlauskis. Tento fakt však Sršně nerozhodil, chvíli nato totiž získali ztracené vedení zpět, smolnou vlastní branku vsítil Alan Hutton. Pět minut před koncem základního rámce hrací doby přidal třetí gól hostí Troy Deeney, naději pro Aston Villu ještě vykřesal Jordan Ayew, avšak domácí v desetiminutovém nastavení už srovnat nedokázali!
     
    90+11
    Konec zápasu.
     
    90+10
    Počet zákroků brankáře Guzana (ASV) – 4

    Počet zákroků brankáře Gomese (WAT) – 4

    Počet zákroků brankáře Arlauskise (WAT) – 0
     
    90+10
    Ani další z arzenálu centrů Alana Huttona nenašel svého adresáta, hosté se opět vydávají směrem vpřed a vypadá to, že jednobrankové vedení už si vzít nenechají.
     
    90+9
    Faulovaný Carlos Sánchez si zřejmě neodpustil nějaké ne úplně se hodící slovní výlevy vůči hlavnímu sudímu, který je nekompromisní a znovu tasí žlutou kartu.
     
    90+8
    Za zákrok na Sáncheze vidí žlutý kartónek mladičký Nathan Aké.
     
    90+7
    Hosté kombinují na útočné polovině a získávají k dispozici velmi cenné vteřinky. Takovýto průběh závěru tohoto duelu jim nesmírně vyhovuje.
     
    90+6
    A zapomněli na otevřená zadní vrátka! Do situace 2 proti 2 se s míčem přilepeným u nohy řítil Troy Deeney, avšak nevyřešil to ideálně a pouze trefil blokujícího Richardse.
     
    90+5
    Očekávaný tlak domácího týmu je tu! Huttonův centr z pravé strany ale obrana Watfordu dokázala odvrátit. Villans však spěchají s další akcí.
     
    90+4
    Začíná se přiostřovat! Sánchez nasadil ve vzdušném souboji Capoueovi ukázkovou stoličku, který si následně neodpustil provokativní komentáře na jeho adresu. Sudí oba kohouty uklidňuje, kartu se rozhodl neudělit.
     
    90+2
    Hosté zahrávali hned dva rohové kopy po sobě, v obou případech si ale obrana Villans počínala bezchybně, nyní má balón ve své moci Brad Guzan.
     
    90+1
    Famózní Guzan! Po levé straně se prodral Aké, který míč ještě poslal lépe postavenému Abdimu, jenž tvrdou ranou pořádně protáhl brankáře domácích, ten však s vypětím všech sil vytěsnil míč nad břevno!
     
    90
    Nastavovat se bude hned deset minut! Vzhledem k dlouhému ošetřování brankáře Gomese se to ale dalo čekat.
    89. Jordan AYEW - 2:3
     
    89
    Aston Villa právě vstřelila branku!
    Dámy a pánové, máme zaděláno na dramatický závěr! Richardson povedeným centrem oslovil volného JORDANA AYEWA, který si přehodil míč na pravačku a dobře umístěnou ranou nedal hostujícímu brankáři Arlauskisovi šanci!
     
    88
    Villans jsou pochopitelně frustrováni, což teď s největší pravděpodobností hrálo roli v při zákroku Ciarana Clarka, který nešetrně sestřelil Anyu a správně je za to potrestán žlutým varováním.
     
    87
    Aston Ville se sakramentsky rychle krátí čas. Dokáže domácí tým s tímto nepříznivým vývojem utkání ještě něco udělat?
     
    86
    Žlutou kartu dostává Troy Deeney (Watford FC).

    Vojtěch Tůma

    Branky: 41. Richards (Veretout), 89. J. Ayew (Richardson) – 17. Ighalo, 69. Hutton (vla.), 85. Deeney

    Karty:   88. Clark (ASV), 90+9. C. Sánchez (ASV) – 40. Watson (WAT), 74. Capoue (WAT), 86. Deeney (WAT), 90+8. Aké (WAT)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 4:2. Rohy: 10:11. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 6:13.
    Aston Villa FC: Guzan – Hutton, Richards (C), Clark, Richardson – Veretout, C. Sánchez, Gueye (83. Gestede) – Gil (68. Traoré), J. Ayew, Sinclair.
    Náhradníci: Bunn – Okore, Lescott, Bacuna, A. Westwood, Traoré, Gestede.

    Watford FC: Gomes (67. Arlauskis) – Nyom, Cathcart, Britos, Aké – Capoue, Watson – Paredes (67. Anya), Deeney (C), Abdi (81. Guedioura) – Ighalo.
    Náhradníci: Arlauskis – Jurado, Guedioura, Anya, Diamanti, Ibarbo, S. Berghuis.

    Rozhodčí: Lee Mason – Andy Halliday, Marc Perry

    Diváci: 35 057
    thejrc.org