PSG – Troyes 4:1 (kon.) | Angers – Lille 2:0 (kon.) | Nantes – Bastia 0:0 (kon.)
GFC Ajaccio – Lorient 1:1 (kon.) | Remeš – Rennes 2:2 (kon.) | Toulouse – Nice 2:0 (kon.)
konec
GFC Ajaccio
1:1 (1:1)
FC Lorient
Sobota 28.11.2015, 20:00 • Stade Ange Casanova, Ajaccio • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas je u konce! GFC Ajaccio svou vítěznou šňůru nenatáhlo, a doma remízovalo s FC Lorientem 1:1!

    První poločas nabídl velmi vyrovnanou podívanou! Do utkání vstoupilo lépe domácí Ajaccio, které se dostalo po dobře provedeném rohu v 18. minutě do vedení, kdy se prosadil Mohamed Larbi! Následně však přebralo iniciativu hostující mužstvo, které se dočkalo vyrovnání ve 31. minutě, kdy penaltu proměnil Benjamin Moukandjo!

    Na začátku druhého poločas měl velkou šanci hostující N´Dong, jehož střelu však Goda vyrazil! Následovala velmi vyrovnaná hra, nicméně v samotném závěru měl velkou šanci Tshibumbu, ten však ve stoprocentní šanci neuspěl!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu brzy nashledanou! (21:50:16)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Domácí Issiaga Sylla svedl těžký souboj na levé straně s Gassamou. Následně však domácí obránce svého protihráče fauloval, a Lorient míří vpřed!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    V samotném závěru dostal do vápna zajímavou přihrávku hostující Jeannot, který obešel i brankáře Godu, nicméně poté mu míč utekl do zámezí!
     
    88
    Střídání v týmu GFC Ajaccio: ze hřiště odchází Mohamed Larbi, přichází Amos Youga.
     
    87
    Ajaccio mělo po dalším nedovoleném zákroku hostů k dispozici standardní situaci. Exekuce se ujal Le Moigne, jehož centr však obrana domácích odvrátila!
    86. Tshibumbu spálil obrovskou šanci!
     
    86
    Teď domácí celek spálil velkou šanci! Obránce Coeff poslal do vápan krásný centr, kterým našel Zoua, ten dostal míč do středu pokutového území, kde se nacházel Tshibumbu. Střídající hráče však ve stoprocentní šanci míč špatně trefil, a do zakončení se vůbec nedostal!
     
    85
    Domácí Le Moigne se teď prezentoval krásnou kličkou v souboj s Mesloubem. Alžírský hráč však nechtěl riskovat hrozbu protiútoku, a tak domácího hráče raději fauloval!
     
    84
    Hostující celek šel velmi rychle vpřed! Po pravé straně postupoval obránce Gassama, který následně poslal do vápna nebezpečný centr, který málem našel Jeannota, střídající hráč se však nakonec k hlavičce nedostal!
     
    84
    Domácí stoper Filippi poslal dlouhý nákop na útočnou polovinu, kam si nabíhal Tshibumbu. Střídající hráč se však k míči přes bránícího hráče nedostal, a Lorient otáčí hru!
     
    83
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Romain Philippoteaux, přichází Valentin Lavigne.
     
    81
    Střídání v týmu GFC Ajaccio: ze hřiště odchází Khalid Boutaïb, přichází John Tshibumbu.
     
    80
    Povedenou přihrávku dostal na levou stranu hostující Le Goff, který poslal do vápna přízemní centr, ten však dokázal vyboxovat brankář Goda!
     
    78
    Na pravé straně se krásně uvolnit domácí Dia, který však vše pokazil následnou nepřesnou přihrávkou na Larbiho, kterou vystihl domácí Mesloub!
     
    77
    Na pravé straně dostal hodně místa obránce Gassama, který si však míče příliš neužil, neboť ho hned poslal na útočníka Jeannota. Před ním však míč odkopl do zámezí domácí stoper Bréchet!
     
    76
    Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Benjamin Moukandjo, přichází Benjamin Jeannot.
     
    75
    Hostující stoper Koné posílal dlouhou přihrávku na útočnou polovinu, na kterou si nabíhal Moukandjo. Hostujícího útočníka si však pohlídal Filippi!

    Jan Havlovic

    Branky: 18. Larbi (Bréchet) – 31. Moukandjo (pen.)

    Karty:   4. Le Moigne (GFC), 29. Boutaïb (GFC) – 33. Mesloub (LOR)


    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 12:2. Rohy: 4:3.
    GFC Ajaccio: Goda – Coeff, Filippi, Bréchet, Sylla – Ducourtioux, Le Moigne, Đoković (72. Dia) – Larbi (88. Youga) – Boutaïb (81. Tshibumbu), Zoua.
    Náhradníci: Guerin – Tshibumbu, Youga, Mangane, Poggi, Dia, Mayi.

    FC Lorient: Lecomte – Gassama, Koné, Z. Touré, Guerreiro – Jouffre (64. Le Goff), N'Dong, Mesloub, Bellugou, Philippoteaux (83. Lavigne) – Moukandjo (76. Jeannot).
    Náhradníci: Barthelme, Lavigne, Jeannot, Abdou Paye, Mulumba, Le Goff.

    Rozhodčí: Jérôme Miguelgorry – Mouysset, Zitouni (vš. Francie)
    thejrc.org