Třinec – Zlín 3:1 (kon.) | Plzeň – Liberec 1:3 (kon.) | Mountfield HK – Litvínov 5:1 (kon.)
Kometa Brno – K. Vary 3:4 (0:2 po s.n.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Berani Zlín
Úterý 22.12.2015, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga • 29. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Šimon Hrubec oslavil dnešní vítězství s domácími fanoušky osobitým způsobem. Na ledovou plochu si přivedl třináct malých dětí a společně s nimi předvedl známé taneční kreace na melodii písničky Macarena.

    Třinecká WERK ARENA se vylidňuje a loučit se budu také já. Děkuji vám za pozornost a doufám, že jste byli s online přenosem spokojeni. Přeji vám příjemný zbytek večera a pohodové prožití vánočních svátků. U dalších přenosů se těším, na počtenou! (19:41:09)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Oceláři tedy před Vánoci potěšili své fanoušky vítězstvím a trenér Jiří Dopita zahájil svou novou štaci úspěšně. V tabulce se Třinec posunul na deváté místo, ale desáté Vítkovice odehrají zítra utkání proti pražské Spartě, a to v hlavním městě. Zlín prozatím zůstává na dvanácté příčce. V příštím kole bude hrát Třinec v sobotu 26. prosince v 17:00 v Pardubicích. Zlín přivítá ve stejný čas na Štěpána v rámci 30. kola Mladou Boleslav.
    Oceláři pod novým trenérem Dopitou vybojovali tři body proti Zlínu. Ševci šanci na posun do první desítky nevyužili.

     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 37 (11, 10, 16) – 30 (12, 11, 7),
    střely mimo: 7 (2, 2, 3) – 3 (1, 0, 2),
    hity: 14 (6, 6, 2) – 11 (6, 4, 1),
    vyhraná vhazování: 39/73 (10, 12, 17) – 34/73 (11, 12, 11),
    úspěšnost na vhazování: 53 % – 47 %,
    trestné minuty: 4 (2, 0, 2) – 8 (4, 0, 4).
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Lukáš Žejdl – TRI (1+1)
    Tomáš Čachotský – ZLN (0+1)

    Nejlepším hráčem domácích byl vyhlášen útočník Lukáš Žejdl, který si po úvodní brance připsal ještě asistenci u druhého gólu a celkově podal dobrý výkon. Na straně druhé je to Tomáš Čachotský, jenž má za tento zápas jeden bod.
     
    Třetí třetinu ovládli Oceláři a tři body patří jim. Už po čtyřech minutách využili druhou přesilovku v zápase, když znovu rozebrali zlínskou obranu a po přihrávce od Žejdla zakončoval Dravecký do odkryté branky. Třinec pak celkem v pohodě udržoval hubený náskok, krizí si však prošel zhruba sedm minut před koncem třetí části. Zlín hrál přesilovku a Hrubec musel vytáhnout senzační zákrok proti blafáku Veselého.

    To se mu podařilo, Oceláři oslabení ustáli a minutu před koncem ještě sami udeřili. Vyloučení Vlacha nepotrestali, ale trefili se tři sekundy po jeho návratu na led. Ránu M. Doudery dorazil za Štůralu nejproduktivnější Ocelář Polanský. Bod za asistenci si připsal také debutant v třineckém dresu, Ján Sýkora. Zlín v poslední minutě zkusil hru bez brankáře, avšak po nahození Kotvana už puk za Hrubce nedostal. Utkání bylo dlouho velmi vyrovnané, nakonec zvítězili Slezané.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Třinci se povedlo získat kotouč a podržet jej ve středním pásmu. Prázdnou branku už asi neohrozí, ale tři body jim zůstanou.
     
    59:20
    Zlínská branka je skutečně prázdná a ševci útočí v šesti proti pěti. Kotvanova střela trefila Hrubce, Čachotskému se ale dorazit nepovedlo.
     
    58:54
    Zlín si vybírá oddechový čas a do poslední minuty se určitě vydá s opuštěnou brankou a šesti hráči. Ján Sýkora si v prvním utkání za Oceláře připsal první kanadský bod v jejich dresu.
    58:47 Jiří POLANSKÝ - 3:1
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    58:47
    Třinec právě vstřelil branku!
    Místo toho ale Oceláři přidávají třetí gól a s velkou pravděpodobností pečetí výhru! Už proti bombě M. Doudery zasáhl Štůrala s vypětím všech sil. Pak přiťukl J. Sýkora kotouč JIŘÍMU POLANSKÉMU, a ten překonal lehkou střelou ležícího gólmana ševců – 3:1! Asistence: Ján Sýkora, Milan Doudera.
     
    58:44
    Hrabalovi rána od modré čáry nesedla, ale skákavý puk mohl dorazit za Štůralu Polanský. Zlínský gólman ovšem zasáhl a přerušil hru. Zlín je v plném počtu, na vyrovnání mu zbývá šestasedmdesát sekund.
     
    58:13
    Běží poslední dvě minuty třetí třetiny a Třinec stále drží útočné pásmo. Plíhal přihrál Rákosovi, jeho rána byla zablokována.
     
    57:54
    Cibák se asi po minutě vydal na střídačku a místo něj naskočil holí ozbrojený Veselý. Mezitím Štůrala přerušil hru, když chytil do lapačky ránu Linharta.
     
    57:23
    Jeden ze Zlínských zlomil hůl, a tak hrají Oceláři de facto proti třem. Linhartova rána prolétla boční sítí.
     
    56:44
    Snahu o vyrovnání komplikuje Zlínu zbytečný útočný faul Romana Vlacha (ZLN). Ten zastavil nedovoleně Žejdla a je potrestán dvěma minutami za podražení.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 10. Žejdl (Irgl, Linhart), 44. Dravecký (Žejdl), 59. Polanský (J. Sýkora, M. Doudera) – 33. Cibák (T. Sýkora, Čachotský)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Nosek, Galvas (A), Roth, Hrabal, Slovák, M. Doudera – Dravecký, Žejdl, Irgl – J. Sýkora, Polanský (C), Hossa – Adamský, Plíhal, Rákos – Matuš, Kopecký, Tybor – Rufer. Trenér: Jiří Dopita.
    Berani Zlín: Štůrala (Zavadil) – Kotvan, Marušák (A), Žižka (A), Matějíček, Urbanec, Řezníček, Horák – Říčka, Holík, Bukarts – Kubiš, Maruna, Ondráček – Veselý (C), Vlach, Šťastný – T. Sýkora, Cibák, Čachotský – Čech. Trenér: Rostislav Vlach.

    Rozhodčí: René Hradil, Michal Hrubý – Marek Hlavatý, Rudolf Tošenovjan

    Diváci: 5 200 (vyprodáno)
    bahis siteleri