Třinec – Vítkovice 3:0 (kon.) | Plzeň – Litvínov 2:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Liberec 3:5 (kon.)
Chomutov – Zlín 1:5 (kon.) | Sparta – Mountfield HK 5:2 (kon.) | Pardubice – K. Vary 3:0 (kon.)
Kometa Brno – Olomouc 4:3 (po pr.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
HC Vítkovice Ridera
Pondělí 28.12.2015, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Tipsport extraliga • 31. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V třinecké WERK ARENĚ bude dnes odehráno ještě utkání starých gard Třince a Vítkovic. Fanoušci, kteří zůstanou na stadionu, si tak užijí ještě jedno derby.

    Z mé strany už je to ale pro dnešek všechno a musím se s vámi rozloučit. Děkuji vám za pozornost a doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Přeji příjemný večer a někdy příště se u online přenosu těším, na počtenou! (19:31:22)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Oceláři vyhráli pod trenérem Dopitou třetí utkání ze tří, opět jim ke třem bodům stačily tři vstřelené branky. V tabulce jsou Třinečtí na devátém místě. Svému dnešnímu soupeři odskočili na čtyři body. Vítkovice jsou desáté a z posledních osmi duelů zvládly jen jediný.

    K poslednímu utkání v roce 2015 nastoupí Třinec ve středu 30. prosince od 16:10 před televizními kamerami na ledě lídra z Liberce. Vítkovice se s rokem rozloučí domácím duelem s Plzní. Tento zápas 32. kola začne ve středu 30. prosince v 17:00.
     
    Třinečtí hokejisté usedají do pomyslné dračí lodi ve středovém kruhu, nechybí ani maskot Ocelářů. Všechno to diriguje gólman Hrubec.
     
    Se Šimonem Hrubcem se na ledovou plochu vracejí také další Oceláři. Zřejmě budou děkovat domácím fanouškům za podporu v roce 2015. Ano, je to dračí loď, kterou znají třinečtí příznivci už z minulého roku.
     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 18 (8, 6, 4) – 28 (8, 9, 11),
    střely mimo: 9 (4, 4, 1) – 13 (5, 3, 5),
    hity: 22 (11, 7, 4) – 19 (6, 9, 4),
    vyhraná vhazování: 41/67 (14, 12, 15) – 26/67 (7, 7, 12),
    úspěšnost na vhazování: 61 % – 39 %,
    trestné minuty: 12 (4, 4, 4) – 6 (0, 4, 2).
     
    Nejlepší hráči utkání:

    David Nosek – TRI (0+1)
    Petr Strapáč – VIT (0+0)

    Nejlepším hráčem Třince byl v dnešním zápase vyhlášen obránce David Nosek, který si připsal asistenci u Plíhalova gólu. Na straně druhé je to útočník Petr Strapáč, jenž se prezentoval aktivním výkonem, ale ani on Hrubce nepřekonal.
     
    Utkání je u konce a skončilo vítězstvím domácích Ocelářů. Ti přidali pojišťovací třetí branku už na začátku třetí třetiny. Noskova přihrávka se od Adamského odrazila do jízdy Plíhala, který střelou k tyči nedal Dolejšovi šanci. Vítkovice měly v následujících minutách nějaké šance ke snížení, ale na Hrubce dnes recept nenašly. Jejich největší příležitost ve třetí části spálil, jehož ránu z mezikruží chytil domácí brankář. V posledních minutách už mohli domácí fanoušci oslavovat třetí vítězství v řadě.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Hrubec si ještě připsal úspěšný zákrok proti nahození od modré čáry. Později vybojoval Jáchym puk pro Húževku, který však pálil nepřesně.
     
    59:13
    Třinec už je v plném počtu a vypadá to, že dnes brankář Hrubec neinkasuje. Tybor drží kotouč v útočné třetině.
     
    58:42
    V závěru zápasu obíhá tribunami WERK ARENY mexická vlna a sympaticky se přidávají někteří vítkovičtí fanoušci.
     
    58:11
    Po několika odrazech se octl Kucsera osamocen před brankou Třince, ale nedokázal zakončit. Třinec vyhodil.
     
    57:32
    Kolouch přihrál na modrou čáru Čerešňákovi, který přistrčil puk Kudělkovi. Jeho ránu příklepem schoval Hrubec ve výstroji.
     
    57:10
    Třinečtí nepustili Němce ke střele a pak trochu se štěstím vyhodili. Kopecký promáchl, Galvas poslal puk bekhendem po mantinelu.
     
    56:44
    Josef Hrabal (TRI) navíc po ztrátě kotouče v útočné třetině fauloval a odsedí si dvě minuty za podražení. Vítkovice mají ještě šanci na nějaké zdramatizování zápasu.
     
    56:29
    Tomiho nepustil do útočného pásma Hrabal a poté sám zaútočil. Ale ke střele se nedostane, Kovář ho tlačí s pukem do rohu.
     
    55:54
    Strapáč se otočil okolo Hrabala, protlačil se až před branku, avšak bekhendem si na Hrubce nepřišel. Hra pokračuje za bránou Třince.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 5. Kopecký (Polanský), 38. Žejdl (Irgl, Dravecký), 45. Plíhal (Adamský, Nosek)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Nosek, Galvas (A), Roth, Hrabal, Slovák, L. Doudera, Klesla (C) – Dravecký, Žejdl, Irgl – Sýkora, Polanský (A), Svačina – Adamský, Plíhal, Kopecký – Tybor, Jašek, Rufer.
    Trenér: Jiří Dopita.

    HC Vítkovice Ridera: Dolejš (Kantor) – Kudělka, Čerešňák, Klok, Sloboda (A), Pastor, Kovář, Štich, Štencel – Kucsera, Kolouch, Vandas – Němec, Burger (C), Zdráhal – Káňa, Strapáč, Hovorka – Húževka (A), Jáchym, Tomi. Trenér: Ladislav Svozil.

    Rozhodčí: Oldřich Hejduk, Roman Mrkva – Milan Jindra, Michal Zíka

    Diváci: 5 200 (vyprodáno)
    bahis siteleri