Pardubice – Liberec 2:3 (kon.) | Třinec – Kometa Brno 1:2 (kon.) | Zlín – Vítkovice 3:1 (kon.)
Sparta – Plzeň 1:2 (kon.) | Olomouc – K. Vary 3:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Mountfield HK 2:3 (0:1 po s.n.)
Chomutov – Litvínov 2:3 (po pr.)
konec
HC Oceláři Třinec
1:2 (1:0, 0:2, 0:0)
HC Kometa Brno
Neděle 10.01.2016, 15:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Tipsport extraliga • 35. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Oceláři se stále nemohou vzpamatovat a po záblesku naděje v podobě několika vítězství znovu dvakrát v řadě prohráli. Brňané naproti tomu zvítězili ve dvou z posledních tří duelů proti silným soupeřům a dotahují soupeře před sebou.

    Z mé strany je to pro dnešek vše a musím se s vámi rozloučit. Děkuji za pozornost a doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Přeji příjemný zbytek neděle a povedený vstup do nového pracovního týdne. Někdy příště se na vás těším, na počtenou! (17:36:38)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Kometa po dnešním vítězství zůstává na osmém místě, ale dokázala odskočit svým pronásledovatelům Zlínu a právě Třinci. Oceláři jsou momentálně desátí a jestliže Vítkovice neotočí nepříznivý vývoj utkání ve Zlíně a nezvítězí, desátí také zůstanou.

    V příštím kole se Třinec představí už v úterý 12. ledna v 18:30 na ledě pražské Sparty. Kometa bude hrát v rámci 36. kola také již v úterý, a to od 18:00 doma proti Chomutovu. Zbylých pět utkání kola bude dohráno v pátek 15. ledna.
    Oceláři vyrovnat nedokázali, v závěru si zkomplikovali cestu k bodům vyloučeními. S Kometou prohráli potřetí v sezoně.

     
    Statistiky po třetí třetině:

    Střely: 22 (5, 10, 7) – 23 (7, 10, 6)
    Střely mimo: 17 (7, 3, 7) – 5 (2, 2, 1)
    Hity: 10 (5, 3, 2) – 8 (2, 3, 3)
    Vyhraná vhazování: 36/68 (13, 13, 10) – 32/68 (8, 13, 11)
    Úspěšnost na vhazování: 53 % – 47 %
    Trestné minuty: 10 (2, 4, 2) – 6 (2, 2, 2)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Tomáš Kopecký – TRI (1+0)
    Rastislav Špirko – KOM (1+0)

    Nejlepším domácím hráčem byl vyhlášen Tomáš Kopecký, který byl na ledě docela dost vidět a zařídil jedinou branku Třince v zápase. Na straně druhé je to také Slovák, a sice Rastislav Špirko. Brněnský štírek vstřelil vítěznou branku a přimotal se do několika dalších zajímavých situací. Kromě něj dnes z týmu Brna zaslouží velkou pochvalu brankář Marek Čiliak.
     
    Utkání končí, Kometa dokázala udržet ve třetí třetině hubený náskok a poráží Oceláře také potřetí v sezoně. Ve třetí části mohli Oceláři srovnat po pěti minutách, když Plíhal tečoval Draveckého pokus jen těsně vedle Čiliakovy branky. V devětačtyřicáté minutě ujel Ocelářům Ton, rozhýbal si Hrubce, avšak nedokázal překonat jeho vykopnutý beton.

    Šance Třince tedy ještě žily, ale Slezané neproměnili přesilovku po vyloučení Kováčika, a navíc pět minut před koncem byl vyloučen domácí Roth. V závěrečných minutách ještě zkusili domácí hru bez brankáře, jenomže se v jednu chvíli na ledě octli v sedmi, byli za to potrestáni a Kometa už dovedla zápas do vítězného konce.
     
    Konec zápasu.
     
    59:33
    Kometa tedy ještě hraje přesilovku. Adamský z rohu za Hrubce vyhodil až k Čiliakovi a pětka Ocelářů střídá.
     
    59:12
    Oceláři udělali obrovskou chybu a zřejmě se definitivně připravili o šanci na body. Hráli totiž rovnou v sedmi a vyloučení za příliš mnoho hráčů na ledě je nemine. Trest odpyká Radoslav Tybor (TRI).
     
    58:41
    Němec skočil rybičkou do rozehrávky Třince a dostal puk do středního pásma. Zpět do toho útočného se jej pokusí dostat Dravecký.
     
    58:19
    Slezané jsou na ledě skutečně se šesti bruslaři. Kopecký s Irglem zatím bojují v rohu kluziště proti Kubošovi s Káňou.
     
    58:13
    Kuboš srazil Irglovu střelu do ochranné sítě a vhazovat se bude před Čiliakem. Oceláři si logicky berou oddechový čas a nejspíš odvolají Hrubce z branky.
     
    57:47
    Domácí už jsou v plném počtu a mají zhruba dvě minuty na vyrovnání. Rozehrávají Nosek a Linhart.
     
    57:27
    Oceláři nepustili Němce ke střele a poněkolikáté se jim povedlo vyhodit. Do konce přesilovky Brna už zbývá jen několik málo sekund.
     
    56:50
    Jeden z obránců Brna zlomil hůl a Oceláři se nahrnuli dopředu. Slovák nahodil bekhendem před branku, ale puk zamířil mimo Čiliaka.
     
    56:18
    Brno hraje přesilovku a Třinci nezbývá nic jiného než se snažit napadat rozehrávku Komety. Teď se hraje okolo Čiliaka.
     
    55:34
    Velká komplikace pro domácí je na světě. Vladimír Roth (TRI) fauloval Špirka a odsedí si dvě minuty za nedovolené bránění. Faul to byl docela zbytečný, protože by u puku byl jako první domácí Kopecký.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 16. Kopecký (M. Doudera) – 36. Vondráček (Ostřížek), 37. Špirko (Němec, Káňa)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Nosek, Klesla (C), Roth, M. Doudera, Slovák, Galvas (A) – Dravecký, Žejdl, Irgl – Sýkora, Kopecký, Tybor – Adamský, Plíhal, Svačina – Christov, Rufer, Matuš.
    Trenér: Jiří Dopita.

    HC Kometa Brno: Čiliak (Falter) – Kaberle (A), Kuboš, Malec, Kováčik, Trška, Štindl, Šnajnar – Ostřížek, Hruška (A), Ton – Káňa, Němec, Špirko – Mrázek, Čermák (C), H. Zohorna – Burian, Koreis, Vondráček.
    Trenér: Alois Hadamczik.

    Rozhodčí: Jan Hribik, Roman Mrkva – Ladislav Lučan, Milan Kis

    Diváci: 5 027 (97 % celkové kapacity)
    thejrc.org