Boston – Buffalo 2:1 (po pr.) | Ottawa – Toronto 6:1 (kon.) | Florida – Pittsburgh 2:3 (po pr.)
St. Louis – Minnesota 4:1 (kon.) | Nashville – San Jose 6:2 (kon.) | Dallas – Chicago 1:5 (kon.)
Colorado – Winnipeg 2:4 (kon.) | Vancouver – Calgary 1:4 (kon.) | Washington – Philadelphia 3:2 (kon.)
Montreal – Carolina 2:1 (1:0 po s.n.) | NY Islanders – Edmonton 8:1 (kon.)
konec
New York Islanders
8:1 (3:0, 4:1, 1:0)
Edmonton Oilers
Neděle 07.02.2016, 20:30 • Barclays Center, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše! Přeji Vám dobrou noc a úspěšný vstup do nového týdne – na počtenou! (23:27:07)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Kyle Okposo (NYI) – 3+1
    2. John Tavares (NYI) – 1+2
    3. Nick Leddy (NYI) – 0+3

    Československá stopa v utkání

    Andrej Sekera (EDM) – 0+0, 0 střel, čas na ledě 21:03
    Jedinou trefu Edmontonu zaznamenal McDavid
     
    Oilers si mohou oddychnout, utkání už je totiž u konce! Dnes to byla naprostá demolice hostujícího týmu, se kterým si Ostrované dělali doslova vše, co se jim zlíbilo. Už ve dvanácté minutě se z branky musel pakovat Nilsson, jeho kolega Talbot na tom však nebyl o moc lépe a pustil ještě o dva góly více. Svěřenci Todda McLellana budou na tento zápas chtít honem rychle zapomenout, především pak jejich výkon v defenzivě by se dal označit za katastrofální. Islanders vyhráli 8:1, a stali se tak prvním celkem, který v této sezoně za jeden zápas nastřílel osm branek – hattrickem se na tom podílel Kyle Okposo!
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Davidsonův dlouhý pas si ve středu kluziště zpracoval McDavid, následně jej poslal směrem k Pouliotovi, jehož ránu Greiss povedeným zákrokem vytěsnil mimo tři tyče.
     
    59:00
    Zápas už se opravdu pouze dohrává, momentálně běží jeho poslední minuta.
     
    58:22
    Konec utkání je opravdu hodně rozkouskovaný, puk už poněkolikáté vylétl do hlediště, které se mimochodem s blížícím se koncem utkání téměř vylidněné, vhazovat se bude v neutrální zóně.
     
    57:53
    Z následné protiakce samostatně zahrozil Jordan Eberle, jenž se na konci dravého průniku natlačil až před branku Isles, tam mu ale puk odjel od hokejky, a z nadějně vypadající situace tak pranic nevzniklo.
     
    57:36
    Znovu to zkoušeli Nielsen s Kuljominem, na rozdíl od předchozí situace ale pálil první jmenovaný, Talbot ale zasahovat nemusel.
     
    57:01
    Domácí v plném počtu.
     
    56:34
    Až nyní se domácí dokázali osvobodit a hned z toho bylo přečíslení dvou proti jednomu! Nielsen místo střely nahrával Kuljominovi, ten ale mezírku mezi betony brankáře Talbota nenašel!
     
    56:06
    Až nyní se hra přerušuje a hodně unavená čtveřice domácích bojovníků konečně může vystřídat. Vhazovat se ale bude opět v bezprostřední blízkosti Thomase Greisse.
     
    55:18
    Davidson si několikrát vyměnil touš s Hallem, poté už se ale rozhodl vypálit, nicméně trefil jen připraveného Greisse. Hosté ale i nadále tlačí svého soupeře.
     
    55:01
    Až nyní si svou první přesilovku v tomto utkání zahrají i Olejáři! Unikajícího Pouliota zákrokem za hranicí pravidel zastavil Brian Strait, kterému sudí uděluje dvě minty za nedovolené bránění.
     
    54:14
    Pakarinenova přihrávka byla lehce tečovaná, puk se nakonec došoural až do brankoviště, kde se na něj snažil dosáhnout Korpikoski, ale zabránil mu v tom pozorný Hickey.
     
    53:49
    Na pravé straně kluziště nabral neuvěřitelnou rychlost Nail Jakupov, byl ale stíhán hned třemi vracejícími se hráči domácích, proto se odhodlal ke střele z uctivé vzdálenosti, se kterou neměl Greiss sebemenší problém.
     
    53:18
    Edmonton přeci jen lehce vystrkuje růžky. Dobrou práci v rohu kluziště odvedl Draisaitl, který nakonec dokázal nahrát Purcellovi, tomu ale rána hrubě nesedla.
     
    52:50
    Po nepovedené přihrávce od Straita puk míří přes celé hřiště až na zakázané uvolnění – vhazovat se bude po levici Thomase Greisse.

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 3. Boychuk (Leddy, Clutterbuck), 10. Tavares (Strome, Hickey), 12. Kuljomin (Nielsen, Okposo), 23. Okposo (Leddy, Tavares), 27. Okposo (Nielsen), 30. Bailey (Lee, Leddy), 37. Clutterbuck (Cizikas), 48. Okposo (Tavares, de Haan) – 27. McDavid


    New York Islanders: Greiss (Halák) – Leddy, Boychuk, de Haan, Hamonic, Hickey, Strait – Grabovskij, Tavares, Strome – Kuljomin, Nielsen, Okposo – Lee, Nelson, Bailey – Martin, Cizikas, Clutterbuck. Trenér: Jack Capuano.
    Edmonton Oilers: Nilsson (12. Talbot) – Sekera, Fayne, Schultz, Davidson, Reinhart, Gryba – Hall, Draisaitl, Purcell – Pouliot, McDavid, Eberle – Korpikoski, Hendricks, Pakarinen – Jakupov, Letestu, Kassian. Trenér: Todd McLellan.

    Rozhodčí: Kelly Sutherland, Justin St. Pierre – Tim Nowak, Kiel Murchison

    Diváci: 14 030
    thejrc.org