Rusko – Slovensko 4:7 (kon.)
konec
Rusko
4:7 (1:2, 0:2, 3:3)
Slovensko
sk Neděle 07.02.2016, 12:00Kvalifikace mistrovství světa - muži
Předzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že naši chlapci zvládli mimoriadne dôležitý súboj a postupujú na svetový šampionát sa s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme, že ste tento kvalifikačný turnaj sledovali na webe Onlajny.eu a prajeme vám príjemný zvyšok víkendu. (13:58:59)
     
    Najlepší hráči zápasu:
    Rusko: Dmitrij Uglanov
    Slovensko: Ladislav Gál
     
    Vyhlásenie najlepších hráčov turnaja:
    Brankár: Dominik Turek (Slovensko)
    Obrancovia: Robin Nilsberth a Martin Ostholm (obaja Švédsko)
    Útočníci: Albin Sjogren, Johan Samuelsson a Alexander Galante Carlstrom (všetci Švédsko)
     
    Obrovský výbuch radosti na strane slovenského tímu. Naši chlapci to dokázali a po úspešnom vystúpení na domácom kvalifikačnom turnaji priamo postúpili na majstrovstvá sveta.
     
    Koniec zápasu.
     
    59:50
    Diváci odrátavajú posledné sekundy, slovenská striedačka je na nohách a drží sa okolo pliec. O 10 sekúnd postúpime na svetový šampionát!
     
    59:29
    Ruský tím si vyžiadal oddychový čas. Do konca riadnej hracej doby ostáva ešte 31 sekúnd.
     
    59:03
    Celá nitrianska hala je na nohách a povzbudzuje Slovákov, ktorí musia odolávať obrovskému tlaku súpera.
     
    58:19
    Medzičasom sa nám začala posledná dvojminútovka riadnej hracej doby tohto zápasu. Rusi sú nasťahovaní v útoku, Slováci sa pre zmenu stiahli pred Tureka.
     
    57:50
    Slovensko má na svojom konte trojgólové vedenie a veľký ruský tlak bude pokračovať. Nitrianski diváci sa pokúšajú potleskom povzbudiť svojich obľúbencov.
    57:04 Vladimír GORŠENENKO - 4:7
     
    57:04
    Rusko dalo gól!
    Situácia sa z pohľadu našich chlapcov výrazne komplikuje. Presadiť sa totiž dokázal aj VLADIMÍR GORŠENENKO, ktorý vystrelil z ľavej strany z pomerne veľkého uhla a jeho loptička skončila v sieti. Asistencia: Dmitrij Uglanov.
    56:23 Konštantín KURJATNIKOV - 3:7
     
    56:23
    Rusko dalo gól!
    Brankár Turek inkasuje aj tretíkrát v zápase. Postaral sa o to KONŠTANTÍN KURJATNIKOV, ktorý si loptičku individuálne potiahol po ľavej strane a napokon sám aj vystrelil, čo rozhodne nemusí ľutovať. Bez asistencií.
     
    53:11
    Slováci sú teraz v náročnej pozícii, pretože ruský tím zvyšuje svoj tlak. Rusi si uvedomujú, že už nemajú čo stratiť.
     
    52:40
    Slováci sa rýchlo presunuli do útoku, kde chceli odpovedať. Na ľavej strane už takmer dvíhal ruky nad hlavu Miške, ale prudká strela nášho tímu napokon skončil atesne vedľa bránky.
    52:30 Valér MASLOV - 2:7
     
    52:30
    Rusko dalo gól!
    Ruskí hráči si uvedomujú vážnosť situácie a podarilo sa im znížiť. Za prudkú strelu po prihrávke spoza bránky za to vďačia VALÉROVI MASLOVOVI. Asistencia: Pavel Semenov.

    Veronika Pancuráková

    Branky a nahrávky: 6. Uglanov (Maslov), 53. Maslov (Semenov), 57. Kurjatnikov, 58. Goršenenko (Uglanov) – 11. Řezanina (Dudovič), 18. Miške (Komínek), 28. Sikorjak (Dudovič), 31. Dudovič (Sikorjak), 46. Gál (Kubovič), 47. Gál (Kubovič), 50. Gál (Kubovič)


    Rusko: Naubrejt (Ponomarev) – Goršenenko, Saranskij, Kurjatnikov, Poljakov, Bykov (C), Suvorov, Šutichin, Petrov – Maslov, Uglanov, Latuchin – Bryn, Semenov, Kurach – Jurjev, Šarapov, Taldonov – Čelyšev
    Slovensko: Turek (Mazák) – Bulko, Joščák, Komačka, Kopčák, Konečný, Sikorjak – Miške, Grlický, Komínek – Kubovič, Kuaský, Gál – Dudovič, Řezanina (C), Halás – Katlovský, Szabo, Nehila

    Rozhodčí: Vilkki, Alakare
    thejrc.org