NY Rangers – New Jersey 2:1 (kon.) | Pittsburgh – Anaheim 6:2 (kon.) | Ottawa – Tampa 5:1 (kon.)
Detroit – Florida 3:0 (kon.)
konec
Ottawa Senators
5:1 (2:1, 2:0, 1:0)
Tampa Bay Lightning
Úterý 09.02.2016, 01:30 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tři hvězdy utkání

    Mark Stone (OTT) (2 + 1)
    Jean-Gabriel Pageau (OTT) (1 + 2)
    Craig Anderson (OTT) (31 zásahů) (04:09:48)
     
    Československá stopa v utkání

    Ondřej Palát (TBL) (0 + 0, 3 střely, čas na ledě 18:27)
    Andrej Šustr (TBL) (0 + 0, 1 střela, čas na ledě 19:46)
     
    Dnešní utkání sledovalo 17 078 diváků.
     
    Střely na branku v zápase

    Ottawa Senators: 29

    Tampa Bay Lightning: 32
     
    Šesté branky už se sice fanoušci Ottawy nedočkali, ale to je pravděpodobně tolik nemrzí, protože i tak jejich oblíbenci dnes proti rozjeté Tampě předvedli velmi dobrý výkon a zaslouženě Blesky porazili jasným poměrem 5:1. Senators položili základ k úspěchu už v první třetině, kdy se prosadili dvakrát, utkání pak dali směr ve druhé části, kdy přidali další dvě trefy. Bolts ještě zkusili ve třetí periodě hru bez brankáře, ale ani ta hostům nepomohla. Blesky tak odjedou z kanadského hlavního města s prázdnou. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji pěkné úterý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Ještě čas na jednu střelu, ale Tampa si zatím dobře hlídá prostor před brankou. Domácí by ale rádi ještě jeden zásah.
     
    59:02
    Začala poslední minuta základní hrací doby, puk mají hráči Ottawa Senators na svých hokejkách, zdálo se, že Zibanejad ještě trefil tyčku z venkovní strany.
     
    58:36
    Hosté se poprvé v oslabení osvobozují a chvíli klidu tak využijí k dostřídání celé formace.
     
    58:02
    Ottawa začala svou přesilovku vyhraným buly, Ceci vůbec neváhal a hned z první se snažil vypálit přesně na branku. Nakonec tři tyče ovšem minul.
     
    57:50
    Mohl být na světě klidně šestý gól, ale ještě to Vasilevskij zvládl. My uvidíme navíc vyloučení na straně Tampy Bay, na dvě minuty za podražení si musí jít sednout Nikita Kučerov (TBL). Ještě tedy jedna možnost pro domácí.
     
    57:18
    Brown si dobře počínal u mantinelu, ale ani on už nestačil vystřelit, je z toho další vyhození Ottawy alespoň do středního pásma.
     
    56:58
    Tampa se ještě nevzdává a bojuje o kotouč na hranici útočného pásma, ale jde vidět, že domácí parta už hraje s klidem na hokejkách.
     
    56:24
    Zakázané uvolnění Tampy Bay, hra se přesune před Vasilevskiho.
    55:22 Jean-Gabriel PAGEAU - 5:1
     
    55:22
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Trvalo to poměrně dlouho, než se Ottawa Senators prosadili trefou do prázdné branky, ale další pokus už hráčům v červeném trikotu k radosti domácích fanoušků vychází. Poté, co Tampa na více jako minut sevřela Senátory před jejich klecí, se Ottawa v dalším střídání prosazuje. Z poměrně veliké vzdálenosti poslal pátý touš do klece Tampy Bay JEAN-GABRIEL PAGEAU, který už samozřejmě neměl moc těžkou práci. Teď už zápas Ottawa velmi pravděpodobně zvládne s klidem. Bez asistence.
     
    54:30
    Horké chvilky pro Ottawu pokračují, po Killornovi se ukázal střelou z dálky také Nesterov a v obranné periodě Senators to nyní vypadá jako na střelnici.
     
    54:05
    Už déle jak minutu se Tampa drží před brankou Ottawy, ale také Stralmanova střela šla hodně vedle.
     
    53:39
    Jenže ani hosté se zatím nemohou prosadit, přestože v útočném pásmu nekombinují vůbec špatně.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 6. Smith (Stone), 17. Prince, 25. Stone (Pageau, Zibanejad), 31. Stone (Ceci, Pageau), 56. Pageau – 18. Brown (Coburn, Callahan)


    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Methot, Karlsson, Borowiecki, Ceci, Wiercioch, Wideman – Hoffmann, Turris, Ryan – Smith, Pageau, Stone – Prince, Zibanejad, Chiasson – Dzingel, Lazar, Neil
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Bishop) – Hedman, Stralman, Garrison, Šustr, Nesterov, Coburn – Palát, Namestnikov, Stamkos – Killorn, Johnson, Kučerov – Brown, Filppula, Callahan – Paquette, Boyle, Condra

    Rozhodčí: Watson, Walsh – Rody, Alphonso

    Diváci: 17 078
    thejrc.org