Skoky HS140, Trondheim Vítěz: J. M. Riiber (NOR) (kon.) | Běh 10 km, Trondheim Vítěz: J. Graabak (NOR) (kon.)
konec
SP - běh 10 km, Trondheim

Vítěz: J. Graabak (NOR)

Úterý 09.02.2016, 15:15Severská kombinace
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (15:53:05)
     
    Konečné pořadí:

    1. Jörgen Graabak (NOR) 24:26,2
    2. Eric Frenzel (GER) +5,1
    3. Jarl Magnus Riiber (NOR) +19,7
    4. Akito Watabe (JPN) +42,6
    5. Johannes Rydzek (GER) +53,3
    6. Fabian Riessle (GER) +59,9
    7. Haavard Klemetsen (NOR) +1:01,2
    8. Manuel Faisst (GER) +1:02,7
    9. Takehiro Watanabe (JPN) +1:03,7
    10. Mario Seidl (AUT) +1:09,9
    11. Magnus Hovdal Moan (NOR) +1:10,3
    12. Jan Schmid (NOR) +1:11,2
    13. Bernhard Gruber (AUT) +1:13,7
    14. Bryan Fletcher (USA) +1:14,0
    15. Ilkka Herola (FIN) +1:19,2
    ...
    18. Tomáš Portyk (CZE) +1:43,7
    Miroslav Dvořák (CZE) DNS
     
    Byť Miroslav Dvořák (CZE) do běžecké části zase nenastoupil, rozhodně ne špatný výsledek zajel Tomáš Portyk (CZE), jenž na vítěze ztratil 1 minutu a 43 sekund a vešel se do první dvacítky.
     
    Teprve své druhé vítězství ve světovém poháru získal nakonec domácí závodník Jörgen Graabak, který dokázal v posledním kilometru zabrat a porazil druhého Němce Erica Frenzela. Na třetím místě byl pak další Nor, a to Jarl Magnus Riiber.
     
    Závod skončil.
     
    CÍL
    Tomáš Portyk (CZE) nakonec dojel na slušném 18. místě. Na cílové rovince dokázal přespurtovat Maximeho Laheurteho (FRA).
     
    CÍL
    Akito Watabe (JPN) si zajistil čtvrtou příčku, celkově ztratil 42,6 sekundy. Pátý skončil Johannes Rydzek (GER), jenž předvedl famózní výkon a posunul se dopředu až z 22. pozice po skokanské části, šestý pak skončil rovněž slušně jedoucí Fabian Riessle (GER).
     
    CÍL
    Druhý nakonec dojel o pět sekund Eric Frenzel (GER), třetí místo pak uhájil Jarl Magnus Riiber (NOR), první po skokanské části.
     
    CÍL
    Jörgen Graabak vítězí! A dokonce zafinišoval pozadu podobně jako Gabriela Soukalová před pár dny v rámci světového poháru v biatlonu.
     
    9,2 KM
    Jörgen Gräabak (NOR) nastupuje! A vypadá to, že opravdu odjíždí od obou závodníků. Držet se ho snaží Eric Frenzel (GER), ale zatím marně. Jarl Magnus Riiber (NOR) pak ztrácí už 4 sekundy.
     
    8,5 KM
    Eric Frenzel (GER) zatím udržuje tempo vedoucí trojice. Možná že ale malinko jako by začal ztrácet Jarl Magnus Riiber (NOR). Bude to rozhodně velký souboj.
     
    8 KM
    Dva kilometry do cíle! Jarl Magnus Riiber (NOR), Eric Frenzel (GER) a Jörgen Gräabak (NOR) už jsou pospolu a pravděpodobně si to rozdají o první místo. Čtvrtý Akito Watabe (JPN) je pozadu o 12 sekund za touto trojicí.
     
    7,2 KM
    Jarl Magnus Riiber (NOR) už disponuje náskokem pouhých 12 sekund! Eric Frenzel (GER) a Jörgen Gräabak (NOR) se přitom pomalu a jistě oddalují i od Akita Watabeho (JPN), který jednoduše nestíhá.
     
    6 KM
    Jarl Magnus Riiber (NOR) bude mít ještě hodně složitý úkol, aby udržel první pozici. Eric Frenzel (GER) a Jörgen Gräabak (NOR) dojeli druhého Akita Watabeho (JPN) a snaží se stíhat i Riibera. Tohle bude hodně silná trojice.
     
    5,6 KM
    Podíváme-li se na Tomáše Portyka (CZE), ztrácel z 13. pozice na první místo 1 minutu a 26 sekund. Běží spolu s několika závodníky, v tuhle chvíli dokonce vede vláček a nejlépe se ho drží Maxime Laheurte (FRA).
     
    5,2 KM
    I po polovině závodu si Jarl Magnus Riiber (NOR) drží svůj pohodlný náskok nějakých 20 sekund před Akitem Watabem (JPN). Třetí je v tuhle chvíli Jörgen Gräabak (NOR), jenž se snaží na Japonce dotáhnout.
     
    4 KM
    Na tomhle měřeném úseku ztrácí Akito Watabe (JPN) 18,6 sekundy na první příčku. Za ním se už vytvořila početná skupina, a to ve složení Takehiro Watanabe (JPN), Haavard Klemetsen (NOR), Eric Frenzel (GER), Samuel Costa (ITA), Jörgen Gräabak (NOR) a Mario Seidl (AUT), kteří na vedoucího Riibera ztrácejí nějakých 35 sekund.
     
    3,8 KM
    Projev Jarla Magnuse Riibera (NOR) vypadá zatím dobře. Ale nehodnoťme předčasně, je za námi teprve nějaká třetina závodu.

    Patrik Sandev

    bahis siteleri