Tisková konference FC Vysočina Jihlava (kon.) | Tisková konference SK Sigma Olomouc (kon.)
konec
Tisková konference FC Vysočina Jihlava

Úterý 09.02.2016, 13:00Tiskové konference
     
    Já se s Vámi po velmi zajímavé půlhodině loučím ze stadionu v Jiráskově ulici. Nezbývá než popřát Jihlavě hodně štěstí v boji o udržení. A budu se těšit nejen u přenosů z jihlavského fotbalového svatostánku. (13:32:21)
     
    Tiskový mluvčí Miroslav Fuks právě oficiálně ukončil tiskovou konferenci, která už bude pokračovat pouze individuálními rozhovory novinářů s jednotlivými osobnostmi.
     
    Otázka na pana Hippa – týmy "okolo" má Jihlava doma: "Sám jste si odpověděl, 14 týmů, 14 zápasů. Pořád se hraje fotbal. Nevíme, jaká bude aktuální situace. V květnu si o tom můžeme popovídat. My to hlavně chceme úspěšně zvládnout."
     
    Dva noví trenéři se setkají v prvním kole – duel Frťala vs. Hipp: "Já se těším na ten zápas, neřeším, že budeme hrát proti Jablonci a proti panu Frťalovi."
     
    "Až samotná soutěž ukáže, kdo nahradí Mešanoviče, který patřil ke špičce české ligy. Zkoušeli jsme tam víc hráčů, Voltra, Dvořáka, uvidíme. Připravujeme se, snažíme se nic nepodcenit. Já se sám snažím do hry hodně vstupovat a přenášet svou vizi do hry. Soustředíme se na pohyb, na přechodovou fázi, ale není to běh na krátkou trať," řekl Michal Hipp.
     
    Otázka na trenéra, resp. jeho smlouvu s odkazem na množství trenérů, kteří Vysočinou prošli. Trenér Hipp ji doprovází úsměvem.
     
    Michal Hipp: "Mám smlouvu na rok a půl. Pak si sedneme a uvidíme."
     
    Otázka na Milana Bokšu ohledně Jánoše: "Sparta uplatnila opci, stáhla si Jánoše zpět. Má ho ve svých rukou. Ale my v tuhle chvíli neuvažujeme o tom, že bychom ho přivedli do Jihlavy, ačkoli bychom do 30. 6. mohli."
     
    Otázka na pana Bokšu, týká se Harise Harby: "Ano, Harbu jsme sledovali půl roku. Debatovali jsme o tom, zda by nám Haris pomohl. Ale s ohledem na jeho formu jsme usoudili, že dáme přednost jiným hráčům. Trenér jasně řekl, že máme krátkou dobu na přípravu, na poznání hráčů. A dostat se do formy není otázka dvou týdnů. Chce to čas. Harbovi jsme věnovali velkou pozornost na podzim, ale bohužel se do našeho výběru nevešel. Boj o záchranu spočívá v tom, že musíme mít perfektní atmosféru uvnitř kabiny. Ideálně ještě lepší, než byla doposud. Těm starším hráčům velice záleží na tom, aby se liga zachránila. Ale i ti nově příchozí hráči musí strašně chtít pomoct k tomu, abychom společný cíl v podobě záchrany dokázali vybojovat. Bazal, Voltr, Novotný, všem záleží na výkonnostním růstu a není jim lhostejné, jestli klub spadne. O tohle se musíme opřít. Náznaky jsou zatím pozitivní, ale uvidíme, jak se to bude vyvíjet zvlášť v konfliktních situacích."
     
    Ondra Šourek – otázka na vážnost situace: "Určitě to pro nás bude důležitý půlrok, ale myslím si, že hráči o něm nepřemýšlí tak, že nám jde o hodně, my se hlavně musíme soustředit na naše výkony a snažit se hrát co nejlépe. Uvidíme, co třeba za měsíc."
     
    Otázka na pana Bokšu – na kádr: "Kádr je z 99 % uzavřen. Uvažovali jsme o doplňování hráčů na některých postech, momentálně nám chybí klasický pravý obránce. Nicméně bude záležet na trenérovi, koho postaví, v tuhle chvíli tam mohou alternovat čtyři hráči.
     
    Otázka na start ligy s Jabloncem a Slavií: "Beru to tak, jak to je. S každým se musíme potkat. Dovedl bych si představit snazší začátek než s těmito dvěma asi nejlepšími týmy, co se aktuální formy týče. Ale musíme se s tím popasovat."
     
    Otázka na L. Vaculíka: "V generálce nehrál, má problémy s nártem, ale dnes už trénoval a snad bude připravený nastoupit."
     
    Otázka na Radka Voltra – odpovídá Michal Hipp: "Radek přišel výborně připravený, ukazuje, že může být výraznou posilou. Máme v alternativě Dvořáka či Marcina, který byl dlouho zraněný, dále pak Marka Jungra. Bude záležet na strategii a dané taktice v zápase."
     
    Michal Hipp: "U mě nerozhoduje počet útočníků, nejsem vázaný herním systémem. Důležitá je finalizace situací. Jeden kvalitní útočník otvírá cestu pro kreativitu ostatních hráčů. Budu sázet na týmovost mančaftu. Snažil jsem se vytipovat tři vůdčí typy, hráči si vlastně i sami ty prodloužené ruce zvolili. Bude to taková ta deviza, ta sounáležitost či kolektivita. Na tom si budeme zakládat. Nemáme výrazné hvězdy. Hráči musí bojovat jeden za druhého."
     
    Ondřej Šourek: "U mě nešlo o překotný vývoj, čekalo se, jak zvládnu tu zátěž a zatím to vypadá, že jsem v pořádku. A co se týče volby kapitána, tak starší hráči zastávají tu zodpovědnější funkci ve víc lidech, ale kluci si zvolili mě."
     
    Otázka týkající se "slávistů" v jihlavském dresu – "Mělo by to být tak, že hráči ze Slavie by i proti Slavii mohli hrát. Nemělo by jim být bráněno. Protože by nebylo ideální, kdyby odehráli jeden zápas a druhý nemohli. A zatím neoficiálně víme, že Kučera nebude moct hrát proti Plzni."
     
    Trenér Hipp: "Tomáš má všechny předpoklady k tomu, aby patřil ke klíčovým hráčům. Zatím to jeho výkony v zápasech, ale i na tréninku potvrzují."

    kapitán Šourek: "Z pohledu kabiny víme, že tu Tomáš dlouho působil, po krátké době se vrátil zpět. Přichází nesporně kvalitní hráč, který už před odchodem podával výborné výkony a teď to jen potvrzuje."

    Petr Jindra

    bahis siteleri