Leverkusen – W. Brémy 1:3 (kon.) | Stuttgart – Dortmund 1:3 (kon.)
konec
VfB Stuttgart
1:3 (1:2)
Borussia Dortmund
Úterý 09.02.2016, 20:35 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Německý pohár • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní utkání je u konce! VfB Stuttgart v domácím prostředí nepodal v zápase s Borussií Dortmund špatný výkon, nicméně nakonec prohrál 1:3, a v soutěži končí!

    První poločas nabídl v Mercedes-Benz Aréně velmi povedenou podívanou! Hostující Borussia vstoupila do utkání parádně, a hned v páté minutě se trefil Marco Reus. Domácí celek se však následně probudil, a po tečované střele Lukase Ruppa z 21. minuty to bylo 1:1. Dortmund má však ve svém kádru Pierra-Emericka Aubameyanga, který se opřel do míče v 31. minutě, a poslal svěřence Thomase Tuchela zpět do vedení!

    Dortmund ve druhém poločase kontroloval své vedení, a navíc měl velké šance. Aubameyang ani Reus se však prosadit nedokázali, a i Stuttgart měl v závěru své šanci na vyrovnanání. Minutu před koncem základní hrací doby utekl po levé straně Aubameyang, který předložil míč Hernichu Mchitarjanovi před prázdnou branku, a ten potvrdil postupo svého týmu do semifinále!

    Borussia se v semifinále střetne s vítězem zítřejšího zápasu Heidenheim – Hertha!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (22:30:50)
    Borussia se po velmi dobrém výkonu může radovat z postupu do semifinále Německého poháru!

     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Po pravé straně postupoval vpřed Kagawa, kterého velmi pozorně bránil Emiliano Insúa. Argentinský obránce však následně fauloval, a u míče zůstane Borussia.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem tři minuty nad rámec základní hrací doby!
    89. Henrich MCHITARJAN - 1:3
     
    89
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Borussia přežila tlak domácího celku, a z následného protiútoku potvrzuje své vítězství! Na levé straně vybojoval míč Pierre-Emerick Aubameyang, který postupoval sám na Langeraka. Následnou přihrávkou našel HENRIKHA MCHITARJANA, který to měl před prázdnou brankou hodně lehké ...
     
    89
    Domácí celek vybojoval další rohový kop, kterého se ujal Filip Kostić. Centr srbského záložníka však dokázala odvrátit pozorná obrana domácího celku!
     
    88
    Velká šance Dortmundu, který mohl pojistit své dnešní vítězství! Kagawa našel ve vápně volného Henrikha Mchitarjana, ten však svou následnou střelu nasměroval nad branku!
     
    87
    Stuttgart měl k dispozici standardní situaci, které se ujal Kostić. Jeho centr našel ve vápně Šunjiće, jehož slabou hlavičku však dokázal Bürki zlikvidovat!
     
    87
    V samotném závěru provádí hostující celek své druhé střídání. Ze hřiště odchází Ilkay Gündogan, který dnes podal velmi dobrý výkon. Na poslední minuty přichází na jeho místo Kagawa!
     
    85
    Na levé straně si udělal prostor Erik Durm, který dokázal odcentrovat do vápna. Pokus mladého německého záložníka však dokázala obrana Stuttgartu odhlavičkovat.
     
    84
    Kevin Grosskreutz předvedl na pravé straně lehké zaváhání, když jeho hlavička dopadla za obranu VfB. Na míč si dělal zálusk rozběhnutý Aubameyang, který pohotový Niedermeier celou situaci vyřešil dlouhým odkopem!
     
    83
    Sokratis na pravé straně fauloval Christiana Gentnera, a následně chytl míč, a pokoušel se zdržovat hru. Tobias Stieler řeckému stoperovi následně udělil žlutou kartu!
    82. Bürkiho reflexivní zákrok
     
    82
    Stuttgart kombinoval před vápnem, a nenápadný centr do vápna poslal Christian Gentner. Roman Bürki viděl přes stoper míč na poslední chvíli, avšak jej dokázal vyrazit!
     
    81
    Aubameyang uvolnil na hranici vápna Gündogana, který velmi dobře viděl na levém křídle naběhlého Marcela Schmelzera. Jeho přihrávka se však k německému obránci nedostala, neboť ji zablokoval Šunjić.
     
    79
    Henrikh Mchitarjan svedl na pravé straně těžký souboj s Insúou, kterého dokázal obrat o míč, a postupoval vpřed. Následně byl faulovaný NIedermeierem, a je z toho standardní situace.
     
    78
    Ve středu hřiště operoval s míčem Lukas Rupp, který se pokoušel následným centrem dostat míč do míst, kde se nacházel Kravec. Před ukrajinským útočníkem se však dostal k míči Schmelzer.

    Jan Havlovic

    Branky: 21. Rupp – 5. Reus, 31. Aubameyang, 89. Mchitarjan

    Karty:   34. Niedermeier (STU), 46. Großkreutz (STU), 62. Didavi (STU) – 83. Papastathopoulos (DOR)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 8:5. Střely mimo: 5:5. Rohy: 8:7. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 17:9.
    VfB Stuttgart: Langerak – Großkreutz, Šunjić, Niedermeier, Insúa – Dié (68. Harnik) – Rupp, Didavi, Gentner, Kostić – Kravec
    Náhradníci: Schwaab, Baumgartl, Harnik, Klein, Tytón, Tašči, Maxim

    Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Papastathopoulos, Hummels, Schmelzer – Gündogan (87. Kagawa), Ginter, Durm – Mchitarjan, Aubameyang, Reus (77. Leitner)
    Náhradníci: Weidenfeller, Subotić, Leitner, Pulisic, Kagawa, Castro, Weigl

    Rozhodčí: Tobias Stieler – Ittrich, Thielert (vš. Německo)
    thejrc.org