Česko – Švédsko 3:5 (kon.)
konec
Česko
3:5 (0:1, 2:1, 1:3)
Švédsko
Středa 10.02.2016, 15:30 • Eisstadion Deggendorf • Reprezentace do 19 let
Partner:
     
    Přátelé, neřkuli drazí. Pro dnešní večer je to ode ne z reprezentačního hokeje vše. Za sledování děkuje a někdy příště se těší na počtenou Richard Wagner! (17:43:10)
     
    Čeští hokejisté se sice na začátku třetí třetiny dostali poprvé v zápase do vedení, když využili přesilovou hru, ale od té doby už pálili jen Švédové a dokráčeli si, zaslouženě, pro vítězství.

    Poměr střel: 24:39.
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Petr Kváča (CZE): 34 zákroků, 89,8 %
    Jonathan Dahlén (SWE): 1+0, 3 střely
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Marná snaha Čechů ústí v chyby. Ti mohou být nyní rádi, že Švédové vyhazující puky do středního pásma netrefují prázdnou klec.
     
    58:42
    Češi si vzali time-out a hráli bez gólmana! Do dobré pozice se dostal Lukáš Anděl, ale našel jen pohotového Daniela Marmelinda!
     
    58:19
    Petr Kváča si připsal zákrok po průjezdu Alexandera Younana po pravém křídle. Český gólman čapl jeho střelu a podržel kotouč na hrudi.
     
    57:35
    Filip Hronek si znovu vzal na modré čáře kotouč a vyslal jej na branku. Maskovaný muž Švédska si připsal dobrý zákrok vyrážečkou.
     
    56:55
    Češi se znovu snažili o průnik před maskovaného muže Švédska, ale Daniel Marmelind mohl zůstat v klidu, jeho obrana dobře zapracovala.
     
    55:55
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Možná osudový okamžik pro vývoj celého zápasu! Češi udělali chybu na modré čáře, kde jim ujel kotouč. Toho se chopil ANDREAS WINGERLI, jenž uháněl přes polovinu kluziště sám na Petra Kváču, kterého si dokázal vymíchat povedeným blafákem na forehand a následně ho i padajícího přehodit! Bez asistence.
     
    55:25
    Na modré čáře se opřel do kotouče Filip Hronek, ale jeho dělovka dvacet čísel na ledem skončila jen na pohotovém Danielu Marmelindovi!
     
    54:20
    Hra nyní opticky vypadá na převahu Čechů, ale není tomu tak. Převládají Švédové, kteří chytře hrají z obrany a dělají přesně to, co potřebují – drží Čechy daleko od Marmelindova hájemství.
     
    53:20
    Družstvo ze středu Evropy nyní získalo kotouč a dostalo se až před Daniela Marmelinda, Ivan Ďurač ale zblízka našel jen jeho hruď.
     
    52:00
    Nejaktivnější švédský střelec Alexander Younan se znovu cpal do zakončení, ale tentokrát mu po přejezdu modré strčil hůl do střely český bek, který tak získal puk.
     
    51:39
    Češi nyní vařili před maskovaným mužem Švédska a David Kaše pálil z mezikruží. Jeho střele zápěstím nastavil beton pohotový Marmelind.
     
    50:45
    Mohlo být srovnáno! Martin Weinhold se utrhl a uháněl sám na Daniela Marmelinda, kterého se mu povedlo rozhýbat, ale švédský brankář následně předvedl fantastický zákrok betonem!
     
    50:18
    Švédové nedokázali početní převahu využít, několik dobrých zákroků si připsal Petr Kváča, zhruba polovinu času se držel kotouč daleko mimo útočné pásmo Tre Kronor.
     
    48:19
    Další komplikace pro české mužstvo. Tomáš Vracovský (CZE) sedí na trestné lavici. Trestem mu jest další příšerné dlouhé německé slovíčko.

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 22. Procházka, 39. Anděl (Kusý), 44. Hronek (Kalina, D. Kaše) – 20. Berkerud (Carlsson, Sirén), 32. Dahlén (Davidsson, Ölund), 45. Léman (Krantz, Ohlsson), 48. Dahlström (Lindgren, Ohlsson), 56. Wingerli


    Česko: Kváča (Kuchař) – Jandus, Adámek, Šnajnar, Kalina, Kaňák, Hronek, Weinhold, Zajíc – Procházka, Ďurač, Dvořák, Kusý, Dufek, Vracovský, Suchý, Koblížek, Furch, Wágner, Anděl, D. Kaše.
    Trenér: David Bruk.

    Švédsko: Marmelind (Werner) – Léman, Lindgren, Anderberg, Berglund, Younan, Carlsson, Krantz – Davidsson, Sirén, Ahl, Dahlstrom, Lindholm, Berkerud, Wikman, Zetterberg, Ölund, Dalén, Toolanen, Ohlsson, Wingerli.
    Trenér: Tomas Montén.

    Rozhodčí: Georg-Rainer Köttstorfer – Patrick Altmann, Benedikt Lender
    ocianews.com