USA – Česko 3:4 (po pr.)
po prodl.
USA
3:4 (1:2, 1:1, 1:0 - 0:1)
Česko
Středa 10.02.2016, 01:00Reprezentace do 17 let
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek noci nebo dobré ráno. (03:30:23)
     
    Těsně před koncem prodloužení se ze čtvrté branky a dvoubodového vítězství radují Češi. Těm k rozhodnutí zápasu pomohla přesilová hra, když se trefil Jan Kern, který si tak připsal druhý gól v zápase. Češi navíc Američany letos poprvé poráží.
     
    Konec zápasu.
     
    64:23
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Češi trestají faul Američanů a v prodloužení využívají přesilovou hru, když puk za záda Scheela podruhé v utkání poslal JAN KERN. Asistence: Michael Gaspar, Dalimil Mikyska.
     
    63:40
    Češi si zahrají přesilovku i v prodloužení! Reilly Walsh (USA) se provinil sekáním, a tak putuje na dvě minuty na lavici hanby.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ve třetí části dokázali domácí srovnat, když na Vomáčku vyzrál v přesilové hře Evan Barratt, žádná další branka už ale nepadla, a tak si body mezi sebe týmy rozdělí. Rozhodne prodloužení?
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    50:46
    A znovu do čtyř! Tentokrát míří na trestnou lavici Jakub Wojnar (CZE), a to za sekání.
     
    42:39
    USA právě vstřelilo branku!
    A je srovnáno! Američané ukazují, že znají podstatu početní výhody a velmi rychle ji po střele EVANA BARRATTA využívají. Safin si tak na trestné lavici moc neodpočinul a může zpět. Asistence: Reilly Walsh, Sean Dhooghe.
     
    42:15
    A znovu na začátku třetiny se budou Češi bránit ve čtyřech. Ostap Safin (CZE) byl potrestán dvěma minutami za faul loktem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhou třetinu ovlivnila řada vyloučení, z navýšení náskoku se ale přece jen radovali Češi, když se téměř v polovině utkání trefil Jan Kern. Oba týmy si pak zahrály ještě několik přesilovek, skóre se ale měnilo až v závěru prostřední části, když Vomáčku prostřelil Jacob Tortora.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:31
    USA právě vstřelilo branku!
    Američané ale v závěru prostřední části snižují náskok české reprezentace na jediný gól, když na Vomáčku dokázal vyzrát JACOB TORTORA. Bez asistence.
     
    34:52
    Sotva jsou Češi kompletní, míří na lavici hanby Evan Barratt (USA), a to na dvě minuty za hákování.
     
    32:42
    Další trest pro český výběr! Dalimil Mikyska (CZE) to přehnal s důrazem u mantinelu a je potrestán dvěma minutami na trestné lavici za vražení.
     
    29:16
    Česko právě vstřelilo branku!
    Téměř v polovině zápasu uskakují Češi domácímu týmu už do dvoubrankového vedení, když puk za záda Scheela nasměrovala česká sedmička, a to JAN KERN. Bez asistence.

    Zuzana Spurná

    Branky a nahrávky: 2. Norris, 40. Tortora, 43. Barratt (Walsh, Dhooghe) – 10. Machala (Václavek, Gaspar), 11. Hladonik (Pour), 30. Kern, 65. Kern (Gaspar, Mikyska)


    USA: Scheel (St. Cyr) – Inamoto, Maniscalo, Hughes, Knoepke, Farrance, Kemp, Gildon, Walsh – Cassetti, Tkachuk, Slaggert, Norris, Dhooghe, Mismash, Cockerill, Hernandez, Lodnia, Tortora, Barratt, Reedy.
    Česko: Vomáčka (Škarek) – Král, Bednář, Mikyska, Rutar, Šalda, Gaspar, Bukač – J. Svoboda, Kern, Safin, Dvořák, Škvrně, M. Svoboda, Machala, Štohanzl, Hladonik, Václavek, Chytil, Pour, Wojnar.

    Rozhodčí: Bowles, Richardson – Mayer, Lukkason
    ocianews.com