Tisková konference SK Sigma Olomouc (kon.) | Tisková konference AC Sparta Praha (kon.)
Tisková konference 1.FC Slovácko (kon.)
konec
Tisková konference 1.FC Slovácko

Středa 10.02.2016, 13:00Tiskové konference
     
    Tisková konference končí. Děkuji za pozornost a přeji vám hezký den. Zachovejte Onlajnům přízeň! (13:35:51)
     
    Krejčí o konci kariéry Libora Doška: "Pokud můžu hovořit za sebe, tak Libor ke 30. červnu končí. Chtěli bychom mu nabídnout, aby fungoval v klubu i nadále. Libor je definitivně rozhodnut ukončit hráčskou kariéru. Trénování ale nepřipadá v úvahu."
     
    Krejčí: "Konkrétní nabídka na žádného hráče nepřišla."
     
    "Místo Šumulikoského zkoušel přebrat Rada, Daníček a zkoušeli jsme tam i Chvátala," řekl Habanec.
     
    Problémy s obranou: "Bude nám za karty v prvním utkání chybět Šumulikoski. Je to důležitý hráč pro obranu. Stoperská dvojice ještě není jasná a předpokládám, že bude na zápasech docházet k častějším změnám."
     
    Habanec k Plzni: "Líbí se mi, že zvolili cestu stabilizace. Není potřeba pokaždé posilovat."
     
    Habanec: "Rád bych se posunul o nějaké to místečko dopředu, nikdy ale nezapomínám na to, co je pode mnou. Důležitý bude zápas s Plzní."
     
    Krejčí: "Marián Kovář měl možnost odejít na hostování, ale vrátil se k přípravě s B-týmem. Je to jen otázka jeho schopnosti se připravit, o problémy s tréninkovou morálkou nešlo. Všichni ale Kováře známe a víme, že je to, řekněme, volnější hráč."
     
    Krejčí: "Kerbr si zatím sen nesplnil, ale nyní má velkou chuť hrát."
     
    Milan Kerbr chtěl odejít, Liberec ale nesouhlasil s opční částkou. Habanec dodává: "Vedeme s ním diskuze o tom, jak dál. Je to ambicozní hráč, ale nejdříve se musí na Slovácku dostat do základu. Po týdnu, kdy byl rozhozený, se své role zhostil výborně a funguje na vysoké úrovni."
     
    Habanec: "Kerbra známe, Biolek a Chyla se vrátili po zraněních, ale vypadají dobře."
     
    Krejčí: "Petr Chyla i Patrik Šimko jsou zajímavými posilami pro obranu. Nejde jen o doplnění, ale i o posílení. Jsem rád, že zvýšili konkurenci."
     
    Krejčí: "Z kádru nikdo neodešel. Za odchod lze považovat zranění Valenty. Jako posílení vidím návrat Kerbra z hostování i uzdravení Koného a Biolka, kteří vypadají na plnohodnotné posily."
     
    Na přetřes dochází téma hráčů, kterým v létě končí smlouvy. Jedná se o zkušené hráče, kteří jsou duší týmu. Jde o Šumulikoského, Kerbra, Doška nebo Kuncla.
     
    "Francis Koné byl příjeným překvapením zimní přípravy a my mu musíme vytvořit podmínky, aby mohl v létě nahradit končícího Libora Doška," řekl trenér Svatopluk Habanec.
     
    Trenér považuje za pozitivum, že Plzeň je po zimní přestávce poměrně v nepohodě.
     
    Přichází na řadu otázky přítomných žurnalistů.
     
    Habanec: "Filozofie klubu je jasná, ale v létě může přijít problém, protože nemůžeme neustále spoléhat na to, že budeme tým doplňovat stále odchovanci."

    Marek Janoš

    ÚČASTNÍCI TISKOVÉ KONFERENCE
    ředitel klubu Vladimír KREJČÍ
    trenér A-týmu Svatopluk HABANEC
    thejrc.org