Sarre Union – Lorient 0:4 (kon.) | Troyes – Saint-Étienne 1:2 (po pr.) | Bordeaux – Nantes 3:4 (po pr.)
PSG – Lyon 3:0 (kon.)
po prodl.
Girondins Bordeaux
3:4 (1:1)
FC Nantes
Středa 10.02.2016, 19:00 • Stade Bordeaux-Atlantique, Bordeaux • Francouzský pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní krásné utkání je u konce! Girondins Bordeaux se za svůj dnešní výkon vůbec nemusí stydět, nicméně dnes prohrálo s FC Nantes 3:4, a ve Francouzském poháru končí!

    Po základní hrací době svítil na tabulky stav 2:2, a šlo se do prodloužení. Domácí poslal v 98. minutě do vedení Malcom, a zdálo se, že Girondins už své vedení nepustí. Nantes však stav góly Johana Audela a Alejandra Bedoya otočilo, a vyhrálo 4:3!

    To je z mé strany vše, a u dalšího textového přenosu se na vás budu těšit brzy nashledanou! (21:38:05)
     
    120+1
    Konec zápasu.
     
    120
    Žlutou kartu dostává Audel (FC Nantes).
    118. Alejandro BEDOYA - 3:4
     
    118
    Nantes právě vstřelili branku!
    To je neuvěřitelné! Nantes během tří minut otáčí průběh dnešního utkání, a výrazně se přibližuje dnešnímu vítězství! Před brankou se odrazil míč do míst, kde se nacházel ALEJANDRO BEDOYA, který poslal míč do sítě! Brankář Prior již nedokázal míč vyrazit!
     
    117
    Bordeaux vybojovalo standardní situaci, které se ujal Vada. Centr domácího středopolaře však skončil v rukavicích brankář Dupeho!
    115. Johan AUDEL - 3:3
     
    115
    Nantes právě vstřelili branku!
    Nantes i tentokrát vyrovnává, a zřejmě se dočkáme pokutových kopů! Hostující celek rozehrával z pravé strany standardní situaci, kterou Moimbe rozehrál na Ilokiho, jehož následnou střelu Prior vyrazil pouze do míst, kde se nacházel JOHAN AUDEL, který neměl problém poslat míč do prázdné branky!
     
    114
    Na hranici vápna se uvilnil středopolař Thomasson, který si připravil míč na střelu. Jehgo následný pokus však dokázal zablokovat Ambrose!
     
    113
    Z pravé strany poslal do vápna centr Dubois, jehož centr však dokázal brankář Prior vyboxovat za vápno!
     
    111
    Z levé strany odcentroval Bammou, jehož centr našel Moimbeho. Hostující obránce následně spadl po souboji s Tourém, avšak penalta se pískat nebude!
     
    110
    Nantes drží míč na vlastní polovině, a pomalu se přesouvá na polovinu svého soupeře. Do konce prodloužení zbývá deset minut!
     
    108
    Nantes vstoupilo do druhého poločasu prodloužení pochopitelně aktivněji, neboť má již něco málo přes deset minut na to, aby vyrovnalo!
     
    107
    Nantes mělo velkou šanci na vyrovnání, nicméně ta gólem neskončila! Celou akci táhl po pravé straně Sala, který našel před brankou Audela, nicméně jeho zakončení dokázal Priot lapit!
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    Domácí celek zvládl první poločas prodloužení lépe než hostující tým. V 98 minutě se zásluhou Malcoma dostal do vedení, a to zatím drží o poločase!
     
    105+1
    První prodloužení skončilo.
     
    105+1
    Střídání v týmu Girondins Bordeaux: ze hřiště odchází Diego Rolan, přichází Jaroslav Plašil.
     
    104
    Domácí celek následně postupoval do rychlého protiútoku, a do velké šance se dostal Rolan. Jeho zakončení sice mířilo do branky, nicméně míč vykopl Cana!

    Jan Havlovic

    Branky: 22. Crivelli, 51. Biyogo Poko, 98. Malcom – 6. Bammou, 65. Sigthorsson, 115. Audel, 118. Bedoya

    Karty:   72. Touré (BOR) – 70. Moimbe (NAT), 120. Audel (NAT)


    Girondins Bordeaux: Prior – Biyogo Poko, Ambvrose, Sane, Poundje – Ounas (82. Malcom), Traoré, Vada, Touré – Crivelli (77. Haj), Rolan (105+1. Plašil)
    Náhradníci: Arambarri, Bernardoni, Haj, Plašil, Malcom, Traoré, Yambere

    FC Nantes: Dupe – Dubois, Vizcarrondo, Cana, Moimbe – Thomasson (105. Gomis), Touré, Iloki, Bammou (105. Bedoya) – Audel, Sigthorsson (102. Sala)
    Náhradníci: Bedoya, Gomis, Lenjani, Adryan, Riou, Sabaly, Sala

    Rozhodčí: Frank Schneider – Zitouni, Gaillar (vš. Francie)
    thejrc.org