PSG – Lille 0:0 (kon.) | GFC Ajaccio – Troyes 2:3 (kon.) | Guingamp – Bordeaux 2:4 (kon.)
Nantes – Lorient 2:1 (kon.) | Montpellier – Toulouse 2:0 (kon.) | Remeš – Bastia 0:1 (kon.)
konec
Stade de Reims
0:1 (0:0)
SC Bastia
Sobota 13.02.2016, 20:00 • Stade Auguste Delaune, Remeš • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to vše, díky za pozornost a přeji Vám dobrou noc! (22:04:06)
     
    Je konec, Bastia poprvé v letošní sezoně vítězí na stadionu soupeře, z Remeše si odváží plný bodový zisk za výhru 1:0! Sledovali jsme velice vyrovnané utkání, v němž herně navrch neměl ani jeden z celků. První půle byla rozhodně kvalitnější, k vidění byla řada dobrých příležitostí, ani jedna z nich se ale neujala. Druhá půle se nesla ve výrazně opatrnějším duchu, v jejím úvodu ovšem padla jediný gól utkání, do vlastní sítě míč dopravil Hamari Traoré. Domácí celek měl o dvacet minut později šanci na vyrovnání, Mandi ale trefil tyč. Remeš se tak v tabulce propadla na sedmnácté místo, její náskok na sestupové pásmo je však stále poměrně komfortní.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ovšem nyní si hostující gólman vybral slabší chvilku, když Mandiho jednoduchý náskok podskočil a vyrazil míč jen za sebe, blížící se pohromu ale odvrátil pohotový Marange.
     
    90+2
    Po Devauxově nákopu se k hlavičce dostal hodně vytažený obránce Traoré, míč ale nezasáhl ideálně – snadná práce pro Thomase Vincensiniho, který nikam spěchat nehodlá.
     
    90+1
    Nastavovat se budou čtyři minuty!
     
    90
    Po rohovém kopu se před hostující svatyní strhla pořádná strkanice, Diego totiž ve snaze dostat se k hlavičce narazil do Vincensiniho, za což vidí žlutý kartónek.
     
    89
    Fantastický Vincensini! Pozičně skvěle hrající de Préville hlavou sklepl míč pro Prince Onianguého, jenž se do své rány opravdu opřel a donutil hostujícího brankáře k povedenému a dost možná také klíčovému zákroku!
     
    88
    Značně frustrovaný Bifouma si ještě neodpustil nějaké nehodící se slovní výlevy na adresu hlavního arbitra, který mu nekompromisně uděluje kartu žluté barvy.
     
    87
    Domácí fanoušci se teď na rozhodčího hodně zlobí. Diego si podle jeho názoru totiž počínal nedovoleně, ovšem když byl sudí nezapískal, úplně sám by před brankou stál Bifouma.
     
    86
    Bastia získala další rohový kop, všichni čekali, že opět bude šetři čas a kombinovat v blízkosti domácí šestnáctky, nakonec tomu ale tak nebylo, Danicův centr přímo do vápna ale lapil Placide.
     
    85
    V podstatě poprvé ve druhé půli o sobě dal vědět Brandão, z pravé strany si míč potáhl směrem ke středu, nakonec měl k dispozici i dostatek prostoru ke střele, mířil ale mimo.
     
    84
    Střídání v týmu SC Bastia: ze hřiště odchází Floyd Ayité, přichází Gaël Danic.
     
    83
    Střídat se bude i na straně Bastie, Cioniho na závěrečné minuty nahradí Abdoulaye Keita.
     
    82
    Hosté se usadili na útočné polovině, branku Remeše se ale už nijak ohrozit nesnaží, spíše jim jde o získání cenných vteřinek.
     
    81
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Lass Bangoura, přichází Atila Turan.
     
    80
    Znovu François Kamano! Hostující šikula opět předvedl pár technickým parádiček, na konci své sóloakce zvládl i vypálit, Placide se musel trochu více natáhnout, připsal si ale poměrně pohodový zákrok.
     
    79
    Do konce utkání zbývá už jen deset minut plus nějaké to drobné nastavení, hráčům Reims teď musí čas běžet sakramentsky rychle. Povede se jim ještě srovnat?
     
    77
    Franck Signorino se svou individuální akcí neuspěl, přes Cioniho se nedostal, poté navíc opět fauloval – přímý kop pro hostující celek.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 48. H. Traoré (vla.)

    Karty:   24. H. Traoré (REI), 54. Oniangué (REI), 63. Bangoura (REI), 88. Bifouma (REI), 90. Diego (REI) – 26. Cahuzac (BSA), 38. Mostefa (BSA), 45. J. Palmieri (BSA)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 6:11. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 5:6. Fauly: 24:16.
    Stade de Reims: Placide – H. Traoré, Tacalfred (C) (46. Diego), Mandi, El Kaoutari, Signorino – Devaux, Charbonnier (46. Bifouma), Oniangué – Bangoura (81. Atila Turan), de Préville.
    Náhradníci: Agassa – Fofana, Atila Turan, Diego, Ndom, Fortes, Bifouma.

    SC Bastia: Vincensini – Cioni (83. Keita), Peybernes, Modesto, Marange – Mostefa, Cahuzac (C) – Ayité (84. Danic), Diallo (52. Kamano), J. Palmieri – Brandão.
    Náhradníci: Hansen – Fofana, Danic, Ngando, Coulibaly, Kamano, Keita.

    Rozhodčí: Lionel Jaffredo – Mickael Annonier, Tugdual Philippe
    thejrc.org