Arsenal – Leicester 2:1 (kon.) | Aston Villa – Liverpool 0:6 (kon.) | Manchester City – Tottenham 1:2 (kon.)
konec
Arsenal FC
2:1 (0:1)
Leicester City
Neděle 14.02.2016, 13:00 • Emirates Stadium, London • Anglická Premier League • 26. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní šlágr anglické Premier League je u konce! Arsenal FC se může radovat, neboť stáhnul ztrátu na Leicester City, a v dnešním utkání zvítězil 2:1!

    První poločas dnešního úvodního šlágru dne nabídl velmi pohledný fotbal! Velké šance na obou stranách přišly v patnácté minutě, kdy nejdříve musel ven z branky Schmeichel, a následně na druhé straně úřadoval Čech proti hlavičce Vardyho! Leicester začal mít v závěru poločasu aktivnější, a nakonec se i dokázal prosadit. Jamie Vardy si penaltu vybojoval, a také ji sám proměnil!

    Důležitý moment celého zápasu přišel v 54. minutě, kdy dostal druhou žlutou kartu během pěti minut Danny Simpson, který oslabil svůj tým! Arsenal se dočkal až v 70. minutě, kdy se před Schmeichelem prosadil Theo Walcott! Tlak Arsenalu však neustával, ba naopak. Gunners měli v závěru dvě obrovské šance, nicméně ani jednu neproměnili. V samotném závěru, v poslední nastavené minutě, z poslední akce, se prosadil Danny Welbeck, který tak parádně oslavil svůj návrat do sestavy!

    Arsenal tak nakonec dnešní šlágr zvládl, a získává nesmírně důležité tři body! Gunners stáhli náskok vedoucího Leicesteru na rozdíl dvou bodů! Uvidíme, co na to Tottenham s Manchesterem City ...

    To je z mé strany už opravdu vše, a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (14:59:04)
    Danny Welbeck dnes napsal opravdu krásný příběh!

     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Danny Welbeck byl pochopitelně ve velké euforii, a skočil mezi diváky, za což pochopitelně dostal žlutou kartu!
    90+5. Danny WELBECK - 2:1
     
    90+5
    Arsenal právě vstřelil branku!
    Neskutečné, tohle je zkrátka Anglie! Co zápas, to krásný příběh! Arsenal se dočkal v samotném závěru zápasu, a z poslední akce v zápase rozhoduje o svém vítězství! Exekuce standardní situace se ujal Mesut Özil, který našel ve vápně DANNYHO WELBECKA, jehož hlavička rozhoduje o vítězstvím Gunners!
     
    90+4
    Exekuce rohového kopu se ujal Özil, nicméně jeho centr byl odvrácen. Za vápnem však fauloval Wasilewski, který poslal k zemi Monreala, a dostává žlutou kartu.
     
    90+4
    Alexis Sánchez dostal na levé straně prostor pro centr, a na zadní tyči hledal Girouda. Schmeichel byl však pozorný, a raději poslal míč na rohový kop!
     
    90+3
    Aaron Ramsey našel nadýchaným centrem ve vápně Oliviera Girouda, který ještě přiťukl míč pro Walcotta, a ten mohl zakončovat. Na poslední chvíli mu však míč ukopl Gray!
     
    90+3
    Alexis Sánchez se pokoušel projít po levé strany, avšak jeho postup zastavil velmi dobrým zákrokem Wasilewski. Gunners však pokračují v kombinaci na útočné polovině.
     
    90+2
    Vardy následně uvolnil v pravém rohu Danny Drinkwatera, a anglický záložník následně odcentroval. Jeho centr však nebyl vůbec povedený, a míč skončil rovnou v zámezí.
     
    90+1
    Leicester se po delší době dostal opět do kombinace na útočné polovině. Jamie Vardy se pokoušel projít na pravé straně kole Monreala, nicméně španělský bek dostal míč do zámezí.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem čtyři minuty nad rámec základní hrací doby, tudíž Arsenal má ještě čas!
     
    90
    Domácí se velmi rychle dostali na útočnou polovinu, a z levé strany dokázal odcentrovat Alexis Sánchez. Jeho přízemní centr našel Walcotta, jehož slabé zakončení mířilo mimo.
     
    89
    Kasper Schmeichel poslal dlouhý odkop na polovinu Gunners, kde se však nikdo z domácích nenacházel, a tak si pro míč došel Petr Čech, který pospíchá s rozehrávkou.
    88. Fantastický zákrok Schmeichela
     
    88
    Arsenal teď svého soupeře doslova mele, a vybojoval si další obrovskou šanci! Nacho Monreal opět skvěle odcentroval z levé strany, a ve vápně našel Girouda, který si připravil míč na střelu. Jeho následný pokus však fantasticky vyrazil Schmeichel!
     
    87
    Nacho Monreal dokázal z levé strany vrátit míč do pokutového území, a našel Girouda. Francouzský útočník posunul míč na Welbecka, který byl tísněn Morganem, a jeho zakončení bylo slabé!
    86. Velká šance Mertesackera

    Jan Havlovic

    Branky: 70. Walcott (Giroud), 90+5. Welbeck (Özil) – 45. Vardy (pen.)

    Karty:   36. Coquelin (ARS), 44. Koscielny (ARS), 45+2. Ramsey (ARS), 90+6. Welbeck (ARS) – 49. Simpson (LEC), 52. Fuchs (LEC), 57. Kanté (LEC), 90+4. Wasilewski (LEC)   54. Simpson (LEC)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 13:4. Střely mimo: 12:4. Rohy: 11:1. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 9:10.
    Arsenal FC: Čech – Bellerín, Mertesacker (C), Koscielny, Monreal – Coquelin (61. Walcott), Ramsey – Oxlade-Chamberlain (83. Welbeck), Özil, Alexis Sánchez – Giroud.
    Náhradníci: Ospina – Chambers, Flamini, Elneny, Walcott, Welbeck, Campbell.

    Leicester City: Schmeichel – Simpson, Morgan (C), Huth, Fuchs – Mahrez (58. Wasilewski), Drinkwater, Kanté, Albrighton (83. A. King) – Okazaki (61. Gray), Vardy.
    Náhradníci: Schwarzer – Wasilewski, Chilwell, A. King, Dyer, Gray, Ulloa.

    Rozhodčí: Martin Atkinson – Mullarkey, Child (vš. Anglie)
    thejrc.org