Florida – Nashville 0:5 (kon.) | Vancouver – Toronto 2:5 (kon.) | Columbus – Ottawa 4:2 (kon.)
Carolina – NY Islanders 6:3 (kon.) | Dallas – Washington 4:3 (kon.) | Chicago – Anaheim 2:3 (po pr.)
Edmonton – Winnipeg 1:2 (1:2 po s.n.) | San Jose – Arizona 4:1 (kon.) | Buffalo – Colorado 4:1 (kon.)
New Jersey – Los Angeles 1:0 (kon.) | Detroit – Boston 6:5 (kon.)
konec
Florida Panthers
0:5 (0:2, 0:1, 0:2)
Nashville Predators
Neděle 14.02.2016, 01:00 • BB&T Center, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to vše, přeji Vám dobrou noc! (04:00:30)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Carter Hutton (NSH) – 22 zákroků, 100 %
    2. James Neal (NSH) – 1+1
    3. Mike Ribeiro (NSH) – 0+2

    Československá stopa v utkání

    Jaromír Jágr (FLA) – 0+0, 3 střely, čas na ledě 16:40
     
    Po závěrečné siréně se ještě strhla mela ve středním pásmu, nakonec se do sebe pustili Petrovic s Bitettem, úspěšnější nakonec byl hostující obránce. Predátoři dnešní mač naprosto ovládli a Floridě před jejími vlastními fanoušky nadělili nepopulárního "bůra. Hodně se na tom podílel brankář Hutton, který dnes velmi zdatně nahradil Rinneho a připsal si druhé čisté konto v této sezoně. Ve třetí třetině si už hosté vedení pohlídali, nakonec jej však dokázali ještě navýšit, nejprve přesilovku využil Weber a ve čtyřiapadesáté minutě se při vlastním oslabení prosadil Järnkrök.
     
    Konec zápasu.
     
    59:39
    Domácí v plném počtu.
     
    59:21
    Hostujícímu celku se ale vůbec nedaří usadit v útočném pásmu, vadit do svěřencům kouče Lavioletta ale nemusí, dnes podali parádní výkon a svému soupeři absolutně nedali šanci.
     
    59:00
    Hlasatel v BB&T Center oznámil poslední minutu dnešního utkání.
     
    58:13
    Ve vlastním oslabení se Huttona pokusil zaskočit Trocheck, rána mu ale vůbec nesedla, a brankář Preds nakonec ani zasahovat nemusel.
     
    57:39
    Následně si nějaké nepříliš vhodné poznámky na adresu hlavního sudího neodpustil domácí kouč Gerard Gallant, který je vykázán do kabiny. Za jeho počínání dostávají Floridští dvě trestné minuty, které odsedí Huberdeau.
     
    57:39
    Podruhé v dnešním utkání na ledové ploše zůstal ležet Brandon Pirri, tentokráte to však vypadá výrazně hůře. Opakovaný záznam ukázal, že domácí útočník si nepříjemnost způsobil sám. Je jasné, že Pirriho, který je odveden do kabiny, už dnes na ledě neuvidíme.
     
    57:31
    Mladý obránce Floridy ale o kotouč přišel, do protiakce se následně přiřítil Watson, jehož střelu z úhlu dokázal Luongo s přehledem eliminovat.
     
    57:00
    Arvidsson v rychlostním souboji jasně předčil Campbella, v rohu kluziště se ale utopil ve svých vlastních kličkách, s odpovědí spěchá Ekblad.
     
    56:28
    Kampfer se pokusil puk vyhodit po mantinelu, kus černé pryže ale zachytil Bitetto, ovšem učinil tak až ve středním pásmu, proto čárový sudí píská ofsajd.
     
    55:33
    Utkání už se opravdu pouze dohrává, BB&T Center se začíná pomalu ale jistě vylidňovat. Na toto klání budou chtít Panteři opravdu fofrem zapomenout.
     
    54:58
    Ribeiro pasem přes celou šíři kluziště přenesl hru na Romana Josiho, ránu švýcarského zadáka ale Luongo dokázal vyrazit.
     
    54:07
    Hosté v plném počtu.
    53:48 JÄRNKRÖK - 0:5
     
    53:48
    Nashville právě vstřelil branku!
    Tohle už je debakl, Nashville ve vlastním oslabení přidává pátou branku! Ekblad svým nepřesným pasem nabídl hostům přečíslení dvou proti jednomu, které Josi vyřešil náramně, když ideálně načasovaným pasem oslovil CALLEHO JÄRNKRoKA, jemuž už stačilo pouze trefit odkrytou svatyni Cats! Asistence: Roman Josi.
     
    53:14
    Další vyhození v podání Nashvillu, přesilovky dnes Floridě, stejně jako všechno ostatní, rozhodně nevycházejí podle představ.

    Vojtěch Tůma

    Branky a nahrávky: 7. Järnkrok (Neal, Bitetto), 9. Salomäki (Watson), 31. Neal (Johansen, Ribeiro), 48. Weber (Josi, Ribeiro), 54. Järnkrok (Josi)


    Florida Panthers: Luongo (Montoya) – Campbell, Petrovic, Kulikov, Ekblad, Kampfer, Regner – Huberdeau, Pirri, Jágr – Jokinen, Trocheck, Smith – Howden, Bjugstad, Shaw – Wilson, MacKenzie, McFarland. Trenér: Gerard Gallant.
    Nashville Predators: Hutton (Rinne) – Josi, Weber, Ellis, Ekholm, Jackman, Bitetto – Järnkrok, Johansen, Neal – Forsberg, Ribeiro, Smith – Wilson, Fisher, Arvidsson – Salomäki, Gaustad, Watson. Trenér: Peter Laviolette.

    Rozhodčí: Wes McCauley, Chris Lee – Brian Murphy, Matt MacPherson

    Diváci: 15 591
    ocianews.com