Třinec – Liberec 0:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
0:3 (0:0, 0:1, 0:2)
Bílí Tygři Liberec
Úterý 16.02.2016, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Tipsport extraliga • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Světla ve WERK ARENĚ pohasla a diváci opustili její sedadla. Loučit se budu také já a doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se těším, na počtenou! (19:35:20)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Liberec se dnešním vítězstvím dotáhl na sto bodů a bude útočit na bodový rekord Pardubic z roku 2003. Východočeši tehdy nahráli 111 bodů, Liberci tedy bude stačit, aby ze zbývajících jednadvaceti bodů, které jsou ve hře, uhrál dvanáct. Třinec zatím zůstává na deváté pozici, už zítra však Oceláře bude moci dotáhnout brněnská Kometa.

    V dalším kole zavítá Třinec v pátek 19. února do Hradce Králové, kde se s Mountfieldem střetne od 18:00. Liberec bude v ten samý den v rámci 46. kola hostit od 17:30 ve šlágru kola druhou Spartu.
    Marek Schwarz vychytal první nulu v sezoně a dotáhl Liberec k novému klubovému rekordu, 35 výhrám v základní části.

     
    Statistiky po skončení utkání:

    Střely: 38 (14, 14, 10) – 31 (9, 12, 10)
    Střely mimo: 6 (2, 4, 0) – 8 (1, 1, 6)
    Hity: 17 (6, 4, 7) – 14 (3, 9, 2)
    Vyhraná vhazování: 39/59 (12, 19, 8) – 20/59 (6, 6, 8)
    Úspěšnost na vhazování: 66 % – 34 %
    Trestné minuty: 6 (0, 0, 6) – 10 (2, 4, 4)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Šimon Hrubec – TRI (28 úspěšných zákroků)
    Marek Schwarz – LIB (38 úspěšných zákroků)

    Dnešní utkání patřilo gólmanům a vedle gólů ze samotného závěru jsme viděli už jen jedinou branku. Nejlepším hráčem domácích se stal Šimon Hrubec, který skutečně dlouho držel jejich šance na body. Hlavní hvězdou byl ale Marek Schwarz, který skvělým výkonem dokráčel ke své první nule v sezoně. Schwarz byl opravdu neprůstřelný a vychytal mnoho velkých příležitostí Ocelářů.
     
    Utkání je u konce a Liberec byl také počtvrté v sezoně nad síly třineckých Ocelářů. Třinec mohl ve třetí části srovnat hned na začátku, ale Kopeckého v přesilovce Slezanů vychytal bezchybný Schwarz. Také další příležitost patřila Kopeckému, avšak tentokrát slovenský útočník netrefil puk na brankovišti dobře. Závěrečné minuty si domácí komplikovali vyloučeními, Galvasův faul pak šanci na body pro Třinec definitivně odvál.

    Minutu před koncem se těsně po návratu Galvase na led prosadil Krenželok a Třinec už to měl hodně těžké. Trenér Dopita si vzal oddechový čas, Třinečtí to zkusili v šesti, jenomže ještě jednou inkasovali. Kotouč u modré čáry si dojel Radivojevič a bekhendem zacílil do odkryté klece. Bílí Tygři vyhráli o tři góly a zaokrouhlili počet získaných bodů na rovnou stovku.

    Máme pro vás další žhavou novinku! 󾌵 Tou je tato šedá mikina Reebok s nápisem Team Czech Hockey. Líbí se vám?ŠEDÁ MIKINA REEBOK ▶️ http://bit.ly/1VklKBM

    Zveřejnil(a) Oficiální Fanshop české hokejové reprezentace dne 16. únor 2016
     
    Konec zápasu.
    59:11 Branko RADIVOJEVIČ - 0:3
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    59:11
    Liberec právě vstřelil branku!
    Třetí hřebík do rakve v podobě gólu do odkryté branky ještě přidávají Bílí Tygři! Jelínek vybojoval puk u hrazení a posunul jej po mantinelu. Mezi dva třinecké obránce vjel BRANKO RADIVOJEVIČ a bekhendem zamířil z prostoru okolo modré čáry přesně k tyčce – 0:3! Asistence: Petr Jelínek.
     
    59:03
    Oceláři to zkoušejí bez brankáře a se šesti bruslaři v poli. Jenomže Kopeckého střela byla zablokována a domácí mají starosti, aby se udrželi v útočné třetině.
     
    58:49
    Plíhalovo nahození skončilo v lapačce Schwarze. Domácí kotel skanduje: „Ještě to zkusíme!" Třinec to opravdu zkouší, trenér Dopita si ještě vzal oddechový čas.
    58:06 Lukáš KRENŽELOK - 0:2
    Zdroj: www.tipsport.cz
     
    58:06
    Liberec právě vstřelil branku!
    Liberec asi definitivně pohřbil třinecké šance na body! Domácí už sice byli v pěti, ale stále rozhozeni. Valský vybojoval puk za bránou a přihrál zadovkou LUKÁŠI KRENŽELOKOVI, jenž zacílil přesně do levého horního růžku – 0:2! Asistence: Jakub Valský.
     
    57:54
    Galvas už byl na ledě, když Řepík z první vypálil vedle. Odražený puk přihrál Vampola Radivojevičovi, ale ani ten branku netrefil!
     
    57:21
    Hrabal přihrával do potenciálního úniku Kopeckému, který si ale v souboji jeden na jednoho prudký kotouč nedokázal zpracovat.
     
    56:50
    Rákos podklouzl a Radivojevičovu střelu musel vyrážet Hrubec. Bulíř to zkoušel z úhlu, Třinec je pod tlakem.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 30. Šimek (Bakoš), 59. Krenželok (Valský), 60. Radivojevič (Jelínek)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Nosek, Galvas, M. Doudera, Hrabal, Slovák, L. Doudera – Dravecký, Kopecký (A), Irgl (C) – Svačina, Žejdl, Matuš – Rufer, Plíhal, Rákos – Adamský, Polanský (A), Tybor – Jašek. Trenér: Jiří Dopita.
    Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Hosnedl) – Ševc, Šimek, Derner, Mojžíš, Výtisk (C), Vitásek, Plutnar – Lakatoš, Vampola (A), Řepík – Radivojevič (A), Bulíř, Bakoš – Krenželok, Jelínek, Valský – Vlach, Stránský, Ordoš. Trenér: Filip Pešán.

    Rozhodčí: René Hradil, Robin Šír – Jaromír Bryška, Přemysl Skopal

    Diváci: 4 782 (92 % celkové kapacity)
    ocianews.com