Olomouc – Mountfield HK 4:6 (kon.) | Č. Budějovice – Letňany 6:2 (kon.) | Zlín – Kometa Brno 5:2 (kon.)
Mladá Boleslav – Chomutov 4:3 (po pr.) | K. Vary – Vsetín 6:0 (kon.) | Kladno – Pardubice 2:6 (kon.)
Vítkovice – Slavia 2:9 (kon.) | Liberec – HC Plzeň 5:2 (kon.) | Havlíčkův Brod – Opava 13:2 (kon.)
HC Litvínov – Havířov 7:3 (kon.) | Třinec – Sparta 4:3 (kon.) | Jihlava – Poruba 3:1 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
13:2 (3:2, 5:0, 5:0)
HK Opava
Pátek 26.02.2016, 17:00 • Zimní stadion Kotlina • Extraliga staršího dorostu • 15. kolo
Partner:
     
    Ve třetí periodě se prosadili Vojtěch Veverka, Lukáš Beran, Michal Teplý, Patrik Hrabaň a Daniel Králíček. Havlíčkův Brod rozstřílel Opavu naprosto suverénně 13:2 a připsal si už 11. výhru za tři body v řadě! Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji vám hezký zbytek dne. Na shledanou! (19:01:17)
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Ještě se vylučuje, bude se hrát 4 na 4. Daniel Kupka (OPA) je vyloučen na 2 minuty sekání, což platí i pro Jiřího Vlacha (HBR).
     
    59:23
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Opava si odveze pořádný ranec, Havlíčkův Brod už se raduje potřinácté! Opava si nepohlídala znovu prostor před svým brankovištěm, domácí se slétli na brankáře FIchnu jako vosy a kotouč nakonec se štěstím dotlačil až za brankovou čáru DANIEL KRÁLÍČEK! Asistence: Jiří Přibyl, Jiří Kopic.
     
    58:56
    Domácí soubor znovu odrazil útok svého soupeře a rozehrává od své brány.
     
    58:22
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné, že ještě před první přestávkou byl stav jen 3:2 pro Bruslaře, od té doby totiž domácí skórovali hned devětkrát za sebou! Jiří Benák namazal puk na hůl PATRIKA HRABANĚ, který už si v prostoru mezi kruhy věděl rady a tvrdou ranou skóroval nad Fichnovo rameno! Asistence: Jiří Benák.
     
    57:56
    Jiří Benák tvrdě vypálil od modré čáry a brankář Fichna v podstatě vůbec nic neviděl, ale reflexivně zasáhl betone, a vyrazil puk do bezpečí.
     
    57:36
    Brankář Fichna se musí mít neustále na pozoru, ale Bruslaři zatím mají hodně vychýlenou mušku.
     
    57:04
    Hosté znovu nezaložili dobrou útočnou akci, protože o puk brzy přišli. Rychle se tak musejí vracet před hrozícím kontrem zpět ke své bráně.
     
    56:44
    Parta z Kotliny znovu zakončila, rána z levé strany byla hosty vytlačena do ochranné sítě. Bude se vhazovat po pravé ruce brankáře FIchny.
     
    56:21
    Slezanu to chvíli trvalo a dalo mu to dost práce, ale nakonec přeci jen získal puk do své moci a vyjel s ním alespoň do blízkosti středového kruhu, kde mu Bruslaři zatarasili cestu.
     
    56:00
    Mladí bojovníci z Kotliny vyvezli puk do útočného pásma a daří se jim tam kombinovat.
     
    55:42
    Marcel Fedor využil toho, že měl kolem sebe dost místa, vybruslil si zpoza brány a zkusil zasunout puk k bližší tyčce. Tam měl ale brankář Folvarský své betony.
     
    55:32
    Bruslaři znovu ztratili puk ve středním pásmu a Opava je drží u jejich brány.
     
    55:16
    Domácím se nepovedla přesilovka, kterou hokejisté v červených dresech zachytili a zakončili. Postaral se o to Ondřej Konečný, jehož rána z pravé strany byla vytlačena do ochranné sítě.
     
    55:00
    Havlíčkův Brod se snaží rozehrát, zatímco hosté aktivně napadají.
     
    54:38
    Slezané jsou teď hodně střelecky aktivní, ale brankář Folvarský většinu puků velmi dobře vidí a nemá problém s tím, aby je schovával ve své výstroji.
     
    54:28
    Emil Adamczyk tvrdě vypálil z levého kruhu, kde měl dostatek času i prostoru k zakončení, Jeho štiplavou ránu vytěsnil okrajem lapačky do bezpečí brankář Folvarský!
     
    54:02
    Opava sevřela svého soupeře z Vysočiny pod tlak a kombinuje u brankáře Folvarského.

    Ladislav Vácha

    Branky a nahrávky: 2. Hendrych (Veverka), 4. Michálek (Beran), 12. Michálek (Beran, Hrabaň), 26. Holenda (Hendrych), 28. Donda (Hrabaň), 29. Michálek (Beran), 33. Michálek (Hrabaň), 35. Kopic (Michálek), 48. Veverka, 50. Beran (Michálek, Benák), 53. Teplý (Polák), 59. Hrabaň (Benák), 60. Králíček (Přibyl, Kopic) – 10. Adamczyk (Fedor), 19. Fedor (Řečinský)


    BK Havlíčkův Brod: Folvarský (Kulich) – Kopic, Polák, Hrabaň, Rubner, Benák, Lachman, Němec – Piskač, Michálek "C", Donda, Vlach, Beran, Holenda, Králíček, Přibyl, Veverka, Teplý, Hendrych
    HK Opava: Lamla (29. Fichna) – Kupka, Lelek, Fedor, Pělucha, Blecha, Langer, Hladoník, Döhner, Řečinský, Konečný, Adamczyk, Bitomský

    Rozhodčí: Luděk Pilný – Jaroslav Kuřítko, Tomáš Krejčí
    thejrc.org