Havlíčkův Brod – Jihlava 1:3 (kon.) | Kometa Brno – Mladá Boleslav 5:4 (kon.) | Chomutov – Ústí n/L 2:1 (kon.)
HC Plzeň – Liberec 2:3 (kon.) | Vsetín – HK MD Šumperk 5:2 (kon.) | Třinec – Přerov 1:4 (kon.)
Havířov – Warriors Brno 6:2 (kon.) | K. Vary – Slavia 3:5 (kon.) | Motor ČB – Žďár n/S 6:3 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
HC Dukla Jihlava
Neděle 06.03.2016, 11:45 • ZS Kotlina (kapacita: 4000) • ELIOD extraliga mladšího dorostu
Partner:
     
    Dámy a pánové, derby skončilo, program v Kotlině však nikoliv. Za necelou hodinku vypukne zápas juniorky s Kolínem. U něj se s Vámi opět těší na počtenou Richard Wagner! (13:42:43)
     
    Výborný zápas, ve kterém zaslouženě zvítězil jihlavský tým. Dukla měla více šancí a také byla častěji před domácí brankou. Bruslaři sice získali na své hole náskok, ale o ten ještě ve druhé třetině přišli. Nakonec Jihlava v závěrečném dějství výsledek pojistila.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Zakázané uvolnění domácích znamená, že srovnat již jistě nedokáží. Jihlava tak ovládá další derby staršího dorostu!
     
    59:35
    Valentýn Smolko zabránil jasnému gólu! Jindřich Kardoš od modré pálil na prázdnou branku, domácí bek dokázal pokus tečovat mimo prázdnou síť.
     
    59:15
    Icing Dukly, Arbelovský jede na střídačku a domácí tým zkouší power-play!
     
    58:35
    Před buly před Arbelovským si vzali domácí time-out.
     
    58:35
    Wow! Gólman Dominik Arbelovský teď rozvášnil diváky! Ač byl bez hole, dokázal famózním způsobem zastavit únik dva na nikoho! Tomáš Vala stál před jeho klecí úplně osamocen, dostal nabito, ale parádní lapačka domácího gólmana jeho píli zhatila!
     
    57:38
    Martin Zadražil ujel po levém křídle, na křižnou nahrávku si mu na brankoviště sjížděl Jaroslav Musil, jenž však svižný puk nedokázal zachytit!
     
    56:45
    Havlíčkobrodští jsou zatlačeni do svého obranného pásma a neví si s jihlavskými hokejisty příliš rady. Výrazně jim pomáhá gólman Arbelovský, který několikrát zachytil puk.
     
    55:48
    Hosté jsou v plném počtu. Při návratu na led se musel Jakub Filip brzy vracet s beky, protože Tomáš Kohout vedl domácí útok. Jeho střelu pokryl pohotový Chaloupek.
     
    55:19
    Dukla znovu poslala kotouč až k hájemství Dominika Arbelovského.
     
    54:27
    Jihlavská Dukla vyhodila kotouč do středního pásma, zde ho sebral Ondřej Plíhal, který se pak nedokázal na brankovišti vymotat ke střele.
     
    53:33
    Dynamiku možná vrátí do duelu vyloučení Jakuba Filipa (JIH), jen byl odeslán na lavici hanby za podražení.
     
    53:11
    Už je to zase takové utahané. Pomalu se opět začíná vytrácet větší dynamika a tempo hry. Ani jedno z mužstev si nedokáže vytvořit souvislejší tlak.
     
    52:11
    Michal Kyncl měl kotouč na hokejce ve vlastním obranném pásmu. Jenže se s ním nebyl schopný vymotat od mantinelu a přišel o něj. Zbytečná ztráta v momentě, kdy mu najížděli tři spoluhráči.
     
    51:15
    Tak bacha, teď jsem to zakřikl! Domácí měli ohromnou šanci, ale na brankovišti se parádním tygřím skokem proti zakončení do poloprázdné klece blýskl Ondřej Chaloupek!
     
    50:31
    Ze středního pásma do útočného, ale že by nějaká ta střela? To byste chtěli asi po obou týmech v posledních momentech moc. Vypadá to, že zápas pomalu začíná upadat.
     
    49:35
    Po krátké agitaci v útočném pásmu z domácí strany se mezi kruhy objevil volný Jaroslav Musil. Jeho zakončení ale letělo jen do betonů maskované opory BK.

    Richard Wagner

    Branky a nahrávky: 26. Cachnín (Tecl, Kohout) – 28. Vala (Najman, Filip), 39. Úlovec (Musil, Juda), 47. Najman (Filip)


    BK Havlíčkův Brod: Arbelovský (Juřicová) – Krejčí, Dvořák, Adam "A", Zvěřina "C", Horák, Škareda, Smolko, Křišta – Kohout, Kulhánek, Pokorný, Cachnín, Plíhal, Tecl, Rybáček, Krajíček, Dudek, Kyncl.
    Trenér: Aleš Totter.

    HC Dukla Jihlava: Chaloupek – Piskač, Barák, Rusňák, Juda, Trávník "C", Mareček, Marek – Brož, Vala "A", Zadražil, Úlovec "A", Musil, Kardoš, Najman, Filip.
    Trenér: Petr Svoboda.

    Rozhodčí: Josef Barek – Michal Huryta, Michal Tasch
    ocianews.com