Německo – Česko 1:2 (kon.) | Itálie – Švédsko 4:1 (kon.) | Rusko – Norsko 9:0 (kon.)
konec
Itálie
4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Švédsko
Neděle 10.04.2016, 15:00 • Östersund Arena, Östersund (SWE) • Mistrovství Evropy ve sledge hokeji
Partner:
     
    Z utkání mezi Itálií a Švédskem je to vše. Podstatné informace byly řečeny a nyní už mi nezbývá nic jiného, než Vás pozvat na poslední utkání letošního mistrovství Evropy, ve kterém doposud suverénní Rusko vyzve Norsko, které může hrát v klidu, protože už má zajištěnou minimálně bronzovou medaili. Utkání mezi Ruskem a Norskem začne v 18:00 hod. Na shledanou. (16:45:19)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Gregory Brian Alexis Leperdi (ITA) 1+1
    Marcus Holm (SWE) 1+0
     
    Itálie ve třetí třetině skórovala v oslabení, když se prosadil Florian Planker a svým druhým gólem v utkání poslal svůj tým do tříbrankového vedení. Florian Planker se stal jednou z hvězd letošního mistrovství Evropy, když celkem zaznamenal osm kanadských bodů za pět gólů a tři asistence. Domácí Švédsko končí jako pořadatelská země s dvěma body na pátém místě. Italové budou držet v závěrečném zápase palce Norsku, které v případě vítězství nad Ruskem zajistí Itálii titul. Konečný výsledek. Itálie 4 Švédsko 1.
     
    Konec zápasu.
     
    44:00
    Do konce utkání zbývá odehrát jedna minuta a je jasné, že Italové obsadí na letošním turnaji ve Švédsku minimálně druhé místo a po české reprezentaci převezmou zřejmě stříbrné medaile. Česko získalo stříbrné medaile dvakrát v řadě. Vše záleží na tom, jak dopadne utkání mezi Ruskem a Norskem.
     
    43:25
    Vyloučený Per Kasperi je zpět na ledě a Švédsko hraje v plném počtu.
     
    43:00
    Werner Winkler (ITA) dostal menší trest, 2 minuty napadení.
     
    42:24
    Per Kasperi (SWE) dostal menší trest, 2 minuty úder loktem.
     
    41:48
    Florian Planker:

    Florian Planker během mistrovství Evropy zaznamenal osm kanadských bodů, když vstřelil 5 gólů a další tři připravil.
     
    40:12
    Vyloučený Per Kasperi je zpět na ledové ploše a Švédsko hraje v plném počtu. Oba dva týmy se snaží útočit, jenže na straně Švéska je to zatím bez druhé gólové radosti.
     
    38:11
    Per Kasperi (SWE) dostal menší trest, 2 minuty bodnutí špičkou hole.
     
    36:35
    Švédové během přesilové hry gól nevstřelili a naopak inkasovali, za současného stavu už si troufám tvrdit, že domácí hokejisté ve zbytku utkání s nepříznivým vývojem utkání nic udělat nedokáží, protože na to zkrátka dnes nemají.
    35:59 Florian PLANKER - 4:1
     
    35:59
    Itálie právě vstřelila branku!
    FLORIAN PLANKER se prosazuje v oslabení a svým druhým gólem v utkání zvyšuje na 4:1!! Florian Planker se na pravém křídle dostal do samostatného úniku a poté z kruhu pro vhazování zamířil přesně nad pravým ramenem Ulfa Nilssona pod horní tyč. Asistence: Sandro Kalegaris.
     
    35:01
    Werner Winkler byl podruhé v dnešním utkání vyloučen a Švédsko má k dispozici třetí přesilovou hru.
     
    34:30
    Werner Winkler (ITA) dostal menší trest, 2 minuty sekání.
     
    34:27
    Švédsko mělo v prostřední části zkrácenou přesilovou hru 5 na 3, ta ovšem trvala déle než minutu, domácí hokejisté ji ale nedokázali využít, což je možná bude hodně mrzet.
     
    33:14
    Vyloučený Peter Ojala se vrátil zpět na led a Švédové úspěšně přečkali první hru v oslabení.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 12. Kalegaris (Alexis Leperdi), 20. Planker (Corvino, Chiarotti), 23. Alexis Leperdi (Planker, Larch), 36. Planker (Kalegaris) – 11. Holm (Ingvarsson)


    Itálie: Araudo (Stillitano) – Rosa, Cavaliere, Radice, Macri – Planker, Winkler, Kalegaris, Larch, Chiarotti, Andreoni, Depaoli, Corvino, Leperdi. Hlavní trenér: Massimo Da Rin de Lorenzo.
    Švédsko: U.Nilsson (Neuman) – Ingvarsson, Lundgren, Hedberg, Holm – P.Nilsson, Kasperi, Pettersson, Meng, Ojala, Rakos. Hlavní trenér: Jorgen Lundgren.

    Rozhodčí: Rapak – Vanek, Granath
    thejrc.org