Francie – Slovensko 1:4 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:6 (1:2, 0:3, 1:1)
HC Energie Karlovy Vary
Pátek 22.04.2016, 18:00Baráž o extraligu • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že HC Energie Karlovy Vary vyhrála v 11. kole baráže na ledě Jihlavy 6:2 a slaví extraligovou záchranu, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (21:08:33)
     
    Na ledě tak karlovarští hráči se svými fanoušky slaví extraligovou záchranu. Jihlavští hokejisté zůstávají na ledě mnohem déle, příznivci červených a žlutých barev jim dnes budou hodně dlouho děkovat za "barážovou" sezonu.
     
    Nejlepší hráči utkání:
    HC Dukla Jihlava: Josef Skořepa
    HC Energie Karlovy Vary: Jaroslav Svoboda.
     
    Třetí třetina jako jediná neskončila vítězstvím Karlovarských. Energie sice stejně jako v předchozích dvou dvacetiminutovkách vstřelila první gól zásluhou Jaroslava Svobody, ovšem Dukla ve 44. minutě využila dvojnásobnou přesilovku po tom, co se trefil Tomáš Kaláb. Konečný výsledek je tak jasný – Dukla vs. Energie 2:6.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Utkání se dohrává před brankou Karlových Varů, na Závorku neprošla zblokovaná střela Mrni, poté gólman hostí chytil od modré střelu Grebenyuka.
     
    58:50
    Tak i na Karla Gotta se v jihlavském kotli vzpomíná. Fanoušci Dukly nyní zpívají jeden z jeho hitů "C'est la vie", ve kterém se zpívá mj. "tím to končívá". A je to opravdu tak, poslední domácí zápas Dukly v této sezoně se chýlí ke konci.
     
    58:48
    Puk se stěhuje k brance Závorky po zakázaném uvolnění Karlových Varů.
     
    58:00
    Světelná tabule ukazuje na Horáckém zimním stadionu nejen poslední dvě minuty třetí třetiny, ale také celého zápasu.
     
    56:45
    Domácí celek má kotouč za brankou Lukáše Sáblíka. Útočná akce Dukly vyznívá do ztracena, stejně tak jako následná karlovarská.
     
    55:56
    Dnešnímu utkání přihlíží 1624 diváků, toť návštěvnost letošní domácí derniéry úspěšné sezony Dukly, která si po dvanácti letech vybojovala baráž o extraligu – pokud tedy nepočítáme sezonu 2004/05, kdy o "vybojování" nemůže být řeč. Upřímně, neznám extraligový tým, který by do sezony šel s cílem vybojovat si baráž...
     
    54:44
    Tomáš Rachůnek projel jako nůž máslem až mezi kruhy a vystřelil jen těsně nad horní tyčku Sáblíka.
     
    54:27
    No, Martin Parýzek dneska asi teď nebude mávat domácímu kotli, neboť je na ledě a brání akci Energie.
     
    54:23
    Ale jo, tohle je zase od jihlavských fanoušků hodně pěkné. Domácí kotel vyvolává jednoho hráče domácího celku po druhém.
     
    54:03
    Diváci vidí poslední komerční přestávku dnešního zápasu. Přibude k osmi gólům ve zbývajících skoro šesti minutách ještě nějaký?
     
    53:12
    Důras se prosmýkl po pravé straně až ke kruhu a vypálil na Závorku tvrdou střelu, jenž prošla znovu jen těsně vedle pravé tyčky.
     
    52:31
    Gulašiho střelu od modré vyrazil Sáblík před sebe, kde byli pro změnu muži v červenožlutém.
     
    52:12
    Seman zkusil střelou z pravého kruhu překvapit Závorku, který sice puk vyrazil, ale přímo k holím svých spoluhráčů.
     
    51:26
    Z této přesilové hry branka nepadne, skóre zůstává nezměněno a Energie je v plném počtu.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 7. Skořepa (Důras), 44. Kaláb (Diviš, Důras) – 6. Svoboda (Rachůnek), 13. Koblasa (Kůs), 24. Skuhravý (Vachovec), 24. Marosz (Rachůnek), 30. Huna (Marosz, Gulaši), 42. Svoboda (Kůs, Skuhravý)


    HC Dukla Jihlava: Škarek (30. Sáblík) – Zadražil, Dobrovolný, Štebih, Kaláb, Bilčík, Grebenyuk, Parýzek – Důras, Skořepa, Jergl – Mrňa, Seman, Diviš – Kolář, Jícha, Prokš – Malec, Melenovský, Anděl. Trenér: Petr Vlk
    HC Energie Karlovy Vary: Závorka (Habal) – Redlihs, Gulaši, Dvořák, Bičánek, Sičák, M. Rohan, Weinhold, Tomeček – Huna, Skuhravý, Vachovec – Haščák, Kůs, Koblasa – Svoboda, Marosz, Rachůnek – Gorčík, T. Rohan. Trenér: Karel Mlejnek

    Rozhodčí: Hodek, Pešina – Lhotský, Svoboda

    Diváci: 1624
    ocianews.com