Tisková konference HC Dukla Jihlava (kon.)
konec
Tisková konference HC Dukla Jihlava

Středa 27.04.2016, 11:00 • VIP prostory Horáckého zimního stadionu, Jihlava • Tiskové konference
     
    Konec
    Tisková konference Dukly Jihlava právě skončila. (11:35:20)
     
    "Jan Kolář má smlouvu v Pardubicích. Něco jsme si s ním řekli a není vyloučeno, že zde bude příští rok působit," uvádí Bedřich Sčerban k jednomu z nejlepších hráčů Dukly v baráži.
     
    "Původní dohoda s Karlovými Vary byla, že zde budou hráči na celou sezonu," říká Bedřich Ščerban s tím, že opravdu chce, aby hráči na hostování byli na Dukle na celý rok. Navíc nelze mluvit o tom, že Dukla je farmou Karlových Varů, protože Energie měla v Malaďožce tým z celé republiky, např. Tomáš Harkabus z Ústí nebo Martin Kohout ze Vsetína.
     
    "Pokud taková situace za rok nastane, tak to budeme zase řešit," podotýká na otázku jednoho z řad žurnalistů Bedřich Ščerban, pokud by se Dukla za rok dostala znovu do baráže a nastal by podobný problém. "Dějí se zde jiné věci, které jsou dle mě více neregulérnější, např. jako když náš soupeř v probíhající baráži kontaktuje naše hráče a nabízí jim smlouvy," upozorňuje Bedřich Ščerban.
     
    "Nebylo to tak, že "karlovaští" hráči hráli proti všem ostatním a pomáhali tak Karlovým Varům," říká jednatel Dukly Jihlava s tím, že Martin Parýzek (hostování z Varů, práva vlastnila Dukla) naskočil do všech zápasů a například Denis Šimek (varský host) nenaskočil ani do jednoho zápasu. Tomáš Harkabus sice naskočil do všech devíti zápasů proti ostatním soupeřům, ale třeba Ondřej Šafář do pěti...
     
    "Nebylo nic, co jsme chtěli, ale chápu, že Karlovy Vary se potápěly a zkoušely kde co," podotýká k přesunům mezi Duklou a varskými hokejisty Bedřich Ščerban s tím, že chce, aby hráči na hostování přišli, ale kompletně na celou sezonu.
     
    Jednatel Dukly si dále myslí, že hráče, které přivedl do Dukly na hostování, předvedli dobrý výkon.
     
    "Jakub Škarek v brance, nově podepsal smlouvu i Josef Kořenář, a je tu i Lukáš Sáblík. Využijeme opci na Jiřího Dobrovolného, využili jsme opci na Tomáše Kalába. Michal Důras i Saša Grebenyuk mají smlouvu, podepsal jí i Lukáš Jícha a Josef Skořepa," říká jednatel Dukly Jihlava s tím, že věří, že kádr zůstane hodně podobný jako ten, který v Dukle letos byl.
     
    Suchá příprava a příprava na novou sezonu Dukly: "Dneska ukončujeme stávající sezonu a probíhají pohovory s hráči. Od zítřka (28.dubna) budeme skládat plán, kde a jak chceme začít. Samozřejmě určitý plán už máme, ten jsme měli během baráže," říká Petr Vlk.
     
    Trenér Dukly Jihlava upozorňuje, že návštěvnost klesá za x posledních let. "Byly okamžiky, kdy jsme se letos tahali o první místo s Kladnem, hráli jsme na prvním místě, ale lidi stejně nechodili," říká Petr Vlk. Jeho svěřenec Michal Důras ho doplňuje: "Hala v Litvínově není o moc lepší, to samé ve Slavii, ale lidí tam chodilo mnohem více," říká útočník Dukly. Petr Vlk se domnívá, že návštěvnost se vůbec nepojí s postavením týmu v tabulce.
     
    "Pro mě je návštěva zklamáním. Čekali jsme na baráž 12 let. Co k tomu říct...," říká Michal Důras a zklamání vyzařuje i z kapitána Jiřího Dobrovolného. "Čekal jsem, že ze strany diváků bude větší zájem, bez ohledu na cenu. Byl jsem z toho až rozčarovaný. O něco jsme se snažili celý rok, poté to vyšlo, přitom odezva fanoušků nebyla. Můžeme poděkovat těm co přišli. Ale nevíme, co by ti ostatní více chtěli. Vím, že 200 Kč je hodně peněz, ale to my hráči neovlivníme. Návštěva byla zklamáním. 4100 lidí v prvním zápase ještě byla hezká," říká Jiří Dobrovolný a do slova mu skáče Michal Důras "Navíc Litvínov byl úřadující mistr." Kapitán týmu pokračuje: "Pak je otázka, zda zde nějakou halu vůbec stavět."
     
    "Pane Salichov, já věřím, že Váš článek a článek Michala Jindry četli i Vaši nadřízení, a zajímalo by mě, jak vy budete zlevňovat, abyste prodávali více výtisků. Vím, že vy jste měl za úkol napsat pozitivní polemiku a pan Jindra polemiku negativní, ale oba byste si měli zjistit všechny informace," podotýká Bedřich Ščerban na otázku Jana Salichova z Mladé Fronty s tím, že zda 2500 lidí na další zápasy baráže je odpovídající návštěva. Nutno podotknout, že v této části soutěže se již lámal chleba a Dukla za svými soupeři bodově zaostávala.
     
    Jednatel Dukly dále upozorňuje, že děti měly po celou sezonu vstup zdarma, i včetně play-off. Navíc, když někdo napsal na klub, že bere na hokej mimino, tak samozřejmě klub umožnil vstup zdarma.
     
    Téma je i návštěvnost v baráži. "Návštěvnost nebyla ze začátku špatná, ale klesla, když už jsme měli jen teoretickou šanci na postup. Hrozně mě mrzí, že když někdo dělá analýzu a polemiku – asi víte, že mluvím o redaktoru Mladé Fronty – tak si nezjistí všechny informace," zvyšuje hlas jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban. "Když si třeba fanoušek koupí vstupenku na celou sezonu – přípravné zápasy, play-off, baráž – tak si spočítáme, že ho vstupenka na baráž stála 30 Kč," pokračuje ve svých slovech. "Rozdíl ve vstupném mezi semifinále play-off a baráží byl 20 Kč, pokud si fanoušek koupil permanentku na všech šest zápasů baráže." Jediným problémem bylo podle jeho slov dětské vstupné, což se pojí i s turnikety, které nerozeznají dětské/dospělé vstupné a také s podváděním.
     
    Zatímco Dukla doma udělala 9 bodů, z venkovního ledu dovezla jediný za prohru na nájezdy na Slavii. "Každý tým je doma silnější. Když jsme třeba přijeli do Varů, tak hráčům spadla brada. V Litvínově jsme třeba prohráli 1:4, ale více jak dvě třetiny jsme soupeři byli vyrovnaným soupeřem. Domácí zimák je prostě domácí zimák. Občas nám venku chybělo malinko více odvahy," sdělil Petr Vlk.
     
    "I když se nám hlavní cíl nepovedl, tak věřím, že jsme načerpali zkušenosti a v reálu jsme viděli, kde nás v konfrontaci s extraligovými týmy tlačí bota," pokračuje v hodnocení Michal Důras, jenž naskočil do všech soutěžních zápasů v sezoně. "Věřím, že bychom o baráž mohli zabojovat i za rok. Získali jsme zkušenosti. Ze začátku jsme sice ztráceli v rychlosti hraní. Určitě nám chvilku trvalo přehodit se do extraligového levelu, ale od třetího utkání jsme byli vyrovnaným soupeřem. Dopláceli jsme na to, že jsme dostávali lehké góly a naopak se na ně strašně nadřeli, ale to je i o kvalitě zakončení," říká zkušený útočník s tím, že by tým chtěl na tuto sezonu v dalším ročníku navázat.
     
    "Samozřejmě to byla zkušenost, já jsem extraligu totiž šest let nehrál," říká Jiří Dobrovolný. "Vévodím statistikám, které jsou negativní," doplnil kapitán týmu. "Máme půl roku nebo tři čtvrtě roku na to, abychom se v některých věcech zlepšili. Nechceme slibovat, že se tam zase za rok dostaneme. Víme, jak se tady v Jihlavě slibuje a pak to vypadá," naráží kapitán Dukly na stavbu-nestavbu zimního stadionu.
     
    Nyní přijde na řadu hodnocení Jiřího Dobrovolného a Michala Důrase.
     
    Slova se ujímá hlavní trenér Petr Vlk: "Hráči nasáli zkušenosti a ukázalo jim to, co je třeba ještě zlepšit a kam se posunout, abychom byli extraligovým soupeřům konkurenceschopní. Kromě posledních dvou utkání jsme byli všem soupeřům rovnocenným soupeřem, i třeba přes porážku 0:5 na Slavii, kde výsledek vůbec neodpovídal průběhu. Nebo v Karlových Varech, kde jsme se prvních deset minut rozkoukávali a dostali jsme tři góly," ohlíží se za baráží hlavní trenér Dukly.

    Tomáš Lysý

    bahis siteleri