Nantes – Nice 1:0 (kon.) | Saint-Étienne – Toulouse 0:0 (kon.) | Monaco – Guingamp 3:2 (kon.)
Troyes – Bordeaux 2:4 (kon.) | Lorient – Lille 0:1 (kon.) | Caen – Bastia 0:0 (kon.)
Remeš – Montpellier 2:3 (kon.) | Lyon – GFC Ajaccio 2:1 (kon.)
konec
FC Nantes
1:0 (0:0)
OGC Nice
Sobota 30.04.2016, 14:00 • Stade de la Beaujoire - Louis Fonteneau, Nantes • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas je u konce! FC Nantes podalo v domácím prostředí velmi dobrý výkon a OGC Nice porazilo 1:0!

    První poločas sice branku nenabídl, nicméně byl k vidění velmi pohledný fotbal. Již ve třinácté minutě se ocitl ve velké šanci Walter, avšak tomu vůbec nesedlo zakončení a míč poslal vysoko nad branku. O deset minut později zahrozil Sala, jehož hlavičku zastavila tyč! Poslední slovo měla hostující hvězda Ben Arfa, jehož standardní situace skončila těsně vedle domácí branky!

    Nantes vstoupilo do druhého poločasu velmi aktivně. Bedoya měl dvě velké šance, avšak v obou případech jeho střelu zastavila branková konstrukce! Domácí fanoušci se dočkali až v 68. minutě, kdy se pohledně trefil Adrien Thomasson, který rozhodl o vítězství domácího celku!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se těším brzy nashledanou! (15:50:48)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    V poslední nastavené minutě vybojovalo Nice rohový kop, kterého se ujal Ben Arfa. Jeho centr však Nantes dokázala odvrátit!
     
    90+1
    Následnou standardní situaci rozehrál Adryan, který našel svým centrem před vápnem Gilleta, avšak jeho následná rána byla zblokovaná vlastním spoluhráčem!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje celkem dvě minuty nad rámec základní hrací doby!
     
    90
    Sabaly se dokázal na pravém křídle uvolnit, dostal se před Duboise, nicméně ten raději fauloval. Hra je tak přerušena a domácí celek čeká nebezpečná standardní situace!
     
    89
    Hlavní rozhodčí teď musel udělit druhou žlutou kartu v tomto zápase. Tu udělil hostujícímu Piedovi, který přišlápl nohu Sabalymu, který šel do skluzu. Nantes tak bude u míče a může ušetřil další cenné vteřinky!
    Na Stade de la Beaujoire dnes panuje skvělá atmosféra

     
    88
    Ben arfa se pokoušel dalším dlouhým centrem najít na útočné polovině útočníka Puela, avšak ani v tomto případě se střídající hráč k míči nedostal.
     
    86
    Hostující Boscagli výrazně zariskoval při rozehrávce a měl velké problémy, aby nezpůsobil chybu, ze které by Nantes šlo do protiútoku. Nakonec to střídající hráč zvládl!
     
    85
    Hatem Ben Arfa si opět udělal prostor ve středu hřiště a následnou překvapivou přihrávkou se pokoušel oslovit Pléu. Ten si přihrávku zpracoval, avšak se nacházel v těsném ofsajdu a hra je přerušena!
     
    84
    Nice se velmi rychle přesunulo na útočnou polovinu a Ben Arfa se pokoušel najít centrem za obranou střídajícího Puela, ten však zaspal při náběhu a u míče byl první brankář Riou!
     
    83
    Nantes vybojovalo na útočné polovině rohový kop, který domácí rozehráli na krátko a ušetřili tak další cenné vteřinky. Momentálně už jsou u míče hosté, kteří směřují na polovinu svého soupeře.
    Do konce utkání zbávý již necelých dvanáct minut. Povede se hostům ještě vyrovnat?

     
    81
    I hostující celek střídá! Kouč Puel posílá ze hry útočníka Germaina, který si nevedl špatně, avšak prosadit se nedokázal. Na poslední minuty přichází na hřiště Puel!
     
    80
    Domácí celek provádí své poslední střídání v tomto zápase. Ze hřiště odchází útočník Thomasson, který se postaral o zatím jedinou branku dnešního zápasu. Na jeho místo přichází Iloki!
     
    79
    Hostující celek pokračoval v kombinaci na útočné polovině, nicméně do zakončení se Nice zatím nedokázalo dostat!
     
    78
    Nice teď mělo obrovskou šanci na vyrovnání! Ve středu hřiště operoval s míčem Ben Arfa, který následnou parádní přihrávkou prodral míč za obranu pro Seriho, avšak ten v zakončení selhal a brankář Riou dokázal míč vyrazit!
     
    76
    Thomasson postupoval po pravé straně, nicméně jeho následný poksu zastavil Mendy nedovoleným zákrok. Z následné standardní situace Nantes vybojovalo pouze rohový kop.

    Jan Havlovic

    Branky: 68. Thomasson

    Karty:   74. Vizcarrondo (NAT) – 89. Pied (NIC)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 8:2. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 9:12.
    FC Nantes: Riou – Sabaly, Vizcarrondo, Djidji, Dubois – B. Touré (34. R. Gomis), G. Gillet – Bedoya, Bammou (11. Adryan), Thomasson (80. Iloki) – Sala.
    Náhradníci: Dupé – M`Laab, Lenjani, Cana, R. Gomis, Iloki, Adryan.

    OGC Nice: Cardinale – Genevois, Lloris (64. Boscagli), Baysse, Pied – Koziello, N. Mendy, Walter – Seri – Germain (81. Puel), Ben Arfa.
    Náhradníci: Hassen – Puel, Pléa, Mallmann, Raheriharimanana, Caddy, Boscagli.

    Rozhodčí: Antony Gautier – Zitouni, Plancon (vš. Francie)
    thejrc.org