Tisková konference klubu HC Kometa Brno (kon.)
konec
Tisková konference klubu HC Kometa Brno

Pondělí 02.05.2016, 10:00Tiskové konference
     
    Tisková konference právě skončila. (10:24:52)
    Představení posil HC Kometa Brno

     
    Momentálně probíhají rozhovory s novými hráči Komety a realizačním týmem, vše podstatné bylo v tuto chvíli řečeno. Díky za pozornost a někdy zase u onlajnu na počtenou.
     
    Tým kouče Libora Zábranského opouští: Jan Hanzlík, Petr Kuboš, Lukáš Kozák, Tomáš Kaberle, Petr Štindl, Rastislav Špirko a na hostování odchází Jakub Koreis.

    „Kuba Koreis mě požádal o to, zda by se mohl vrátit domů do Plzně. Hodně mě mrzí odchod Honzy Hanzlíka, na druhou stranu je to jako s Kubou Koreisem, má možnost vrátit se domů. I v Brně zažil nádherné sezóny. Zato patří nejen jemu, ale všem hráčům, kteří odchází, velký dík. Samozřejmě i členům realizačního týmu, kteří zde dále nebudou. Děkujeme a přejeme hodně úspěchů v dalších působištích," prohlásil majitel klubu Libor Zábranský.
     
    Prozatím deset přípravných utkání má Kometa naplánováno v rámci sezóny 2016/2017. Jako vždy vše odstartuje již tradičním zápasem v Třebíči. V rámci přípravy se Kometa utká i se Slovanem Bratislava nebo Amurem Chabarovsk. Nejen zápasy ale i tmelení party prožije Kometa na turnaji Dolomitencup v Itálii. Turnaje se společně s Kometou zúčastní dva týmy hrající německou DEL a jeden týmem ze švýcarské nejvyšší soutěže.

    Přípravná utkání HC Kometa Brno 2016/2017

    29. 7. 2016 Třebíč (WSM Liga) – Kometa
    2. 8. 2016 Přerov (WSM Liga) – Kometa
    4. 8. 2016 Kometa – Slovan Bratislava (KHL)
    9. 8. 2016 Slovan Bratislava (KHL) – Kometa
    12. 8. 2016 Dolomitencup 2016 (dva zápasy – turnaj v Itálii)
    14. 8. 2016 Dolomitencup 2016 (turnaj v Itálii)
    18. 8. 2016 Kometa – Amur Chabarovsk (KHL)
    23. 8. 2016 Mountfield HK (TELH) – Kometa
    25. 8. 2016 Č. Budějovice (WSM Liga) – Kometa
    30. 8. 2016 Kometa – Mountfield HK (TELH)
     
    Libor Zábranský: „Samozřejmě od hráčů očekáváme totální oddanost klubu, agresivitu. Od útočníků střílení gólů (úsměv), padání do střel, v podstatě to stejné od obránců a hlavně, aby všichni vystupovali jako tým, reprezentovali naše město a velkoklub, jakým Kometa historicky je. Stále pracujeme na tom, aktivně jednáme, že bychom chtěli přivést špičkového útočníka. Co se týče týmu, až s posledním dnem v lednu můžeme říct, že je soupiska uzavřena. V průběhu sezóny budeme muset jako vždy reagovat na zranění hráčů, případně pokles výkonnosti. I díky našim mladíkům máme velmi široký tým. Jsou to kluci, kteří v republice dlouhodobě prokazovali nadprůměr, což nakonec potvrdili ziskem titulu v kategorii staršího dorostu. Věřím tomu, že nás někteří z nich hodně mile překvapí.“
     
    „Je zcela zřejmé, jakou roli by typologicky měli hrát Ondra Němec, Michal Gulaši, Honza Štencel, Marcel Haščák i Vlasta Dostálek. Samozřejmě u mladých hráčů, kteří se zapojili do přípravy, záleží na jejich výkonnosti a přístupu. Pokud vše splní, určitě dostanou šanci a budeme jen rádi, že budou v Kometě po x letech hrát naši odchovanci. Hráči jako Leoš Čermák, Jožka Kováčik i Ondra Němec jim určitě pomohou svými zkušenostmi, radami i přístupem," říká Libor Zábranský.
     
    Širší tým HC Kometa Brno:

    Brankáři: Marek Čiliak, Lukáš Klimeš, Pavel Jekel, Karel Vejmelka, Zdeněk Slavíček, Lukáš Dostál.

    Obránci: Jozef Kováčik, Tomáš Malec, Ondřej Němec, Michal Gulaši, Peter Trška, Tomáš Dujsík, Lukáš Vágner, Jan Štencel, Patrik Koch, Rostislav Šnajnar, Michal Furch, Dalimil Mikyska, Filip Král, Libor Zábranský ml.

    Útočníci: Leoš Čermák, Jan Hruška, Vojtěch Němec, Marcel Haščák, Martin Dočekal, David Ostřížek, Tomáš Vondráček, Hynek Zohorna, Jan Káňa, Vlastimil Dostálek, Adam Raška, Petr Mrázek, Filip Dvořák, Radim Zohorna, Tadeáš Král, Roman Dymáček, Tomáš Havránek, Martin Nečas.
     
    Nyní hovoří nové posily Komety: Ondřej Němec, Michal Gulaši, Vlastimil Dostálek, Marcel Haščák, Jan Štencel.
     
    Radomír Daněk: "U gólmanů bude také Jiří Sklenář – bývalý gólman Přerova. U trenérů bude ještě působit Pavel Nešťák."
     
    Nyní hovoří trenér brankářů Radomír Daněk: "V minulé sezóně jsem byl trenérem v Chomutově, nyní se přesunuji do Brna. Myslím si, že mám mnoho zkušeností, pracuji dlouhé roky s mládeži, v gólmanech vidím velký potenciál. Třeba takový Marek Čiliak má daleko na víc, než měl letos. Chceme z něj vytáhnout ještě něco víc."
     
    Složení realizačního týmu:

    Generální manažer: Libor Zábranský
    Vedoucí sportovního úseku: Jaroslav Medlík
    Generální sekretář: Pavel Zubíček
    Hlavní trenér: Libor Zábranský
    Asistent trenéra: Martin Pešout
    Asistent trenéra: Kamil Pokorný
    Asistent trenéra a sportovní manažer mládeže: Petr Haken
    Šéftrenér brankářů: Radomír Daněk
    Trenér brankářů: Jiří Sklenář
    Videokouč: Jiří Horáček
    Kondiční trenér: Miloš Peca
    Fyzioterapeut: Dana Vincourová
    Vedoucí mužstva: Oto Železný
    Kustod: Petr Ondráček
    Masér: Luboš Rozkopal
    Masér: Filip Ondráček
    Lékař: Zdeněk Ziegelbauer
    Lékař: Rudolf Zvolánek
     
    Trenérské složení prvního týmu Komety bylo zveřejněno na konci března. Hlavním trenérem je Libor Zábranský, asistenty Kamil Pokorný s Martinem Pešoutem. Třetím asistentem se nově stává Petr Haken, jenž bude zároveň hlavním trenérem SCM a bude dohlížet na posuny mladých hráčů do „A“ týmu Komety. Šéftrenérem brankářů se stává Radomír Daněk, jeho asistentem Jiří Sklenář. Kompletní podobu realizačního týmu HC Kometa Brno pro sezónu 2016/2017 najdete níže.
     
    Tisková konference právě začala.
     
    Ještě jednou hezký den z brněnské DRFG Areny, tiskovka za malou chvílí začíná. Nejprve začneme složením realizačního týmu Komety.
     
    Na tiskovku dorazí všechny posily, které klub během tohoto programu zveřejní a představí.
     
    Hezké dopoledne z Brna, v DRFG Areně proběhně od 10:00 tisková konference hokejového klubu Kometa Brno a týkat se bude představení posil, změn v realizačním týmu a samozřejmě odchodů hráčů.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 10:00.

    Roman Zajíček

    bahis siteleri