Tisková konference ke Světovému poháru 2016 (kon.)
konec
Nominační tisková konference ke Světovému poháru 2016

Pátek 27.05.2016, 11:00Tiskové konference
     
    S konstatováním, že do nominace byli doplněni obránci Michal Jordán (Carolina), Zbyněk Michálek (Arizona), Jakub Nakládal (Calgary) a útočníci Radek Faksa, Aleš Hemský (oba Dallas), Dmitrij Jaškin (St. Louis), Milan Michálek (Toronto), se s vámi loučím. Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dne. (11:18:32)
     
    Zdeněk Zikmund ukončil tiskovou konferenci. Její hosté budou k dispozici k individuálním rozhovorům.
     
    Jandač: O kapitánovi už jsme diskutovali, ale zatím jeho jméno zveřejňovat nebudeme.
     
    Martin Ručinský: Bude záležet na tom, jak na tom bude Krejčí. Mluvil jsem s ním včera po telefonu. Já jsem měl stejné zranění jako on a po třech měsících jsem mohl být v plné zátěži. Mohl by to stihnout, ale záleží na tom, jak na tom bude a jak se na to bude koukat lékař. S Bostonem budu muset být v kontaktu, protože bude muset mít povolení, aby mohl SP hrát. Věříme, že bude v pořádku, že se uzdraví. Všechno jde prý podle plánu, cítí se dobře a jeho rehabilitace pokračuje výborně. Doufáme, že tahle situace nenastane a že s Bostonem nebudeme muset mluvit.
     
    Jandač: Máme v týmu hráče, kteří mají zdravotní hendikepy. Co se týče Krejčího, měl by to stihnout. Co se týká Sobotky, s ním jsme mluvili, a to i s doktorem, který ho operoval. Co se týká Andreje Nestrašila, ten je v rekonvalescenci. Byl rád, že byl v nominaci, shodli jsme se, že by měl jet, ale u něj je velký otazník, zda bude v pořádku. Mohl by mít určitý hendikep, který by mu neprospíval, protože laboruje dlouhodobě. Neuvažovali jsme, že bychom vyměnili na poslední chvíli za někoho. I jeho těší, že by byl nominovaný, že by rád jel, ale nemůže zaručit a slíbit, že bude v pořádku a v jaké formě. Co se týká Sobotky a Krejčího, u nich jsme přesvědčení, že to stihnou a že se připraví.
     
    Jandač: Dávali jsme přednost hráčům, kteří jsou zvyklí na zámořský hokej, na úzké hřiště. Co se týče útoku, největší šanci měl Roman Červenka, ale nakonec jsme opravdu zvolili jen hráče z Ameriky. V první nominaci se do obrany objevil Kempný, jemuž jsme věřili, věděli jsme o něm, že je to hráč, který nás přesvědčil svými výkony. I on nakonec bude NHL hrát. Na MS nás potěšili hráči jako Jeřábek nebo Šimek. O nich jsme taky ještě uvažovali v průběhu MS, ale po něm, kdy jsme měli ještě trochu času, jsme nakonec rozhodli pro tento výběr. Nakládal má za sebou v NHL jen jednu sezonu, ale líbí se nám. Hraje velmi dobře, udělal velký skok, a proto jsme se rozhodli pro něj.
     
    Jandač: Pro Milana Michálka rozhodlo to, že akceptuje jakoukoli roli v týmu. Má zkušenosti, je to silný odolný hráč, který poslední zápasy nastupoval hodně v defenzivních formacích a výborně hraje oslabení, blokuje střely, bude mít spíš defenzivní roli. Je to výborný bruslař, je to vysoký statný chlap a nominace ostatních týmů mají také vysoké hráče.
     
    Jandač: Strategie kolem Jágra byla ta, že na pravou stranu jsme měli hráče, kteří potřebují prostor, a podle toho jsme i vybírali. Nakonec jsme zvolili ty hráče, které jsme zvolili, takže to pro nás hrálo tu roli, že kdyby Jágr jel, hrál by v první nebo druhé pětce. Tam budou pravděpodobně Voráček, Pastrňák či Hemský.
     
    Jandač: Otázka Jiřího Hudlera byla pro nás jedním z nejtěžších oříšků. Má svoje kvality, zvážili jsme pro a proti a nakonec vzniklo rozhodnutí Jirku nebrat z toho důvodu, že se nám nevešel do dvou pětek.
     
    Jandač: Co se týká Michala Jordána, tak jeho výkony byly velice spolehlivé a všichni víme, jak na tom jsme s obránci v NHL. Michal Jordán nás na MS přesvědčil, že si nominaci zaslouží. Radek Faksa přijel na poslední chvíli a jeho nominace byla spíše na základě jeho druhé poloviny sezony v Dallasu, kde hrál s Hemským. Neříkám, že bude na SP nutně hrát s ním, ale je to zajímavá souhra. Před příletem na MS měl problémy s vízy, takže moc nespal, ale přesto naskočil. U něj to bylo spíše na základě výkonnosti v NHL.
     
    Zikmund: V rámci přípravě nás čekají tři utkání, a to dvě s Ruskem a po příletu do zámoří s výběrem Severní Ameriky. V květnu jsme zahájili prodej lístků na domácí utkání s Ruskem, teď na něj ve volném prodeji zbývají čtyři tisícovky vstupenek. Světový pohár začínáme 17. září utkáním s Kanadou, 19. září hrajeme s výběrem Evropy a 22. s USA. Semifinále je na programu 24. a 25. září, finálové souboje 27. a 29. září. Případný rozhodující souboj 1. října.
     
    Jandač: Do útoku jsme měli volná čtyři místa bez Jaromíra Jágra, který se omluvil. Nominováni jsou Radek Faksa, Aleš Hemský, Dmitrij Jaškin a Milan Michálek.
     
    Josef Jandač: Ještě jednou dobrý den. My jsme doplnili stávající nominaci o další hráče. Zvolili jsme hned v první části tři brankáře, abychom měli ještě větší prostor hráče vidět a sledovat a složit ten tým tak, aby byl co nejlépe poskládaný. Měli jsme volná místa na tři obránce – doplnili jsme nominaci o Zbyňka Michálka, Michala Jordána a Jakuba Nakládala.
     
    Zikmund: Asistenty trenéra jsou Jiří Kalous, Václav Prospal a Jaroslav Špaček, vedoucím skautingu je Jiří Fischer.
     
    Zikmund: Ještě než se dostaneme k nominaci, shrnu, že projekt Světového poháru představila NHL a NHLPA v lednu loňského roku. V září představila model turnaje, tj. dvě skupiny se čtyřmi týmy. Počátkem února byl navržen a schválen realizační tým, předtím byl oznámen nový trenér reprezentace Josef Jandač.
     
    Zdeněk Zikmund: Dámy a pánové, dobré odpoledne. Před českou hokejovou reprezentací stojí další významná akce, kterou bude Světový pohár v Torontu. Včera jsme pořadatelům turnaje nahlásili nominaci zbývajících sedmi hráčů, s níž bychom vás dnes chtěli seznámit.
     
    Nominační tisková konference ke Světovému poháru 2016 byla zahájena.
    Kdo doplní nominaci na Světový pohár 2016?

    Radek Šamša

    bahis siteleri