konec
Kvalifikace VC Monaka

Vítěz: D. Ricciardo (Red Bull)

Sobota 28.05.2016, 14:00 • Okruh: Monte Carlo, Monako • Formule 1
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a nezapomeňte zítra od 14 hodin sledovat on-line přenos ze samotného závodu. Mějte se fajn a hezký zbytek soboty. (15:23:12)
     
    Je za námi mimořádně dramatická kvalifikace na Velkou cenu Monaka. První část byla dokonce dvakrát přerušena, když nejprve Felipemu Nasrovi selhal motor a poté boural Max Verstappen.


    Na začátku třetí fáze se s problémy s pohonnou jednotkou potýkal Lewis Hamilton, jenž se ale dokázal na trať vrátit a v posledním měřeném kole, v němž ještě bojoval o pole position s Danielem Ricciardem, zajel čas, který mu stačí na třetí místo.


    První místo si tak vyjel Daniel Ricciardo, jehož v první řadě doplní Nico Rosberg. Druhá řada patří Lewisi Hamiltonovi a Sebastianu Vettelovi.

     
    Konečné pořadí kvalifikace na Velkou cenu Monaka: 1. Ricciardo, 2. Rosberg, 3. Hamilton, 4. Vettel, 5. Hülkenberg, 6. Räikkönen, 7. Sainz, 8. Pérez, 9. Kvjat, 10. Alonso, 11. Bottas, 12. Gutiérrez, 13. Button, 14. Massa, 15. Grosjean, 16. Magnussen, 17. Ericsson, 18. Palmer, 19. Haryanto, 20. Wehrlein, 21. Verstappen, 22. Nasr.
     
    Konec kvalifikace.
     
    0:00
    Tak to je neuvěřitelné! Lewis Hamilton na to ve svém posledním kole pořádně šlápnul a do poslední chvíle ještě bojoval o pole position s Danielem Ricciardem, který se mezitím vyhoupl do čela. Hamilton ale boj nezvládl a končí třetí. Do závodu tak z prvního místa odstartuje Daniel Ricciardo!
     
    0:00
    Čas vymezený pro třetí část kvalifikace právě vypršel a jezdci dokončují svá poslední měřená kola!
     
    0:20
    Kimi Räikkönen se také zrovna nepředvedl, ale ještě má k dobru jeden pokus, tak uvidíme, jestli se pohne z pátého místa.
     
    2:05
    Lewis Hamilton se nezlepšil, což znamená, že pravděpodobně zůstane na desátém místě. Jak ale známe Hamiltona, ten je schopný v závodě předvést ukázkovou stíhací jízdu.
     
    3:37
    Lewis Hamilton proťal cílovou pásku a zařadil se po úpravách pohonné jednotky až na desátou příčku.
     
    4:53
    Řada jezdců se rozhodla pro krátký odpočinek a na trati momentálně krouží jen Hamilton a Hülkenberg.
     
    6:17
    Nico Rosberg měl rozjeté kolo opravdu výtečně, ale během své jízdy trochu zpomalil a nakonec se zařadil za Ricciarda se ztrátou tří desetin. Na dráhu se mezitím vrátil Lewis Hamilton.
     
    7:45
    Má slova se skutečně potvrdila. Ricciardo zaknihoval čas 1:13.622 a jde na první místo!
     
    8:02
    Na čele se trochu překvapivě usadil Nico Hülkenberg, nicméně Daniel Ricciardo má zaděláno na výborný čas!
     
    10:25
    Nechme se překvapit, zdali se Brit ještě do kvalifikace vrátí, nebo je to pro něj konečná. Na trati tak bojují jiní borci, namátkou Hülkenberg, Ricciardo či Alonso.
     
    11:43
    Lewis Hamilton sice vyjel z garáže, ale hned vzápětí hlásil do týmového rádia problémy s pohonnou jednotkou. Obhájce titulu tedy odstavil svůj monopost vedle ostatních projíždějících soupeřů a nyní je zatlačován týmovými kolegy zpět do boxů.
     
    12:00
    Třetí část kvalifikace právě začala.
     
    0:00
    Do poslední části kvalifikace nepostupují Bottas, Gutiérrez, Button, Massa, Grosjean a Magnussen.
     
    0:00
    Čas vymezený pro druhou část kvalifikace právě vypršel a jezdci dokončují svá poslední měřená kola.
     
    1:12
    Valtteri Bottas svůj boj vzdal a odjel do garáže. Felipe Massa se ještě na poslední chvíli snaží zlepšit svůj čas, ale příliš se mu to nedaří.

    Michal Šandor

    bahis siteleri