PSG HB – THW 29:27 (kon.) | PGE Vive – Veszprém 39:38 (po s.h.)
po s.h.
Vive Kielce
39:38 (13:17)
Telekom Veszprém
Neděle 29.05.2016, 18:00 • Lanxess Aréna, Kolín nad Rýnem • Liga mistrů - Final Four • Finále
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Kielce poprvé v historii ovládly nejprestižnější klubovou soutěž Evropy, se loučím, děkuji za pozornost a u házené opět někdy na přečtenou. (20:34:28)
     
    Ačkoliv se v polovině druhého poločasu zdálo, že letošní finále bude nejjednoznačnější od startu tohoto systému závěrečného turnaje v roce 2010 (od té doby nikdy nebyl rozdíl ve skóre vyšší než pět branek), tak nakonec jsme se stali svědky největší bitvy v celé historii finálových zápasů, neboť i včetně předchůdce PMEZ se od roku 1956 ještě nikdy nerozhodovalo rozstřelem z čáry sedmimetrového hodu.
     
    Nejlepším střelcem finále se stal devítigólový Tobias Reichmann, na straně Kielců pak sedm branek přidal Bielecki a šest Lijewski.

    Za Veszprém sedmkrát skóroval Cristian Ugalde a šestkrát Ilić, Pálmarsson, Nagy a Nilsson, přičemž Ugalde s Nilssonem se mohli pyšnit stoprocentní střeleckou úspěšností.
     
    Házenkáři polských Kielců vstupovali do dnešního finále v roli mírných outsiderů a když ve 45. minutě vedl Veszprém už 28:19, byli takřka odepsáni.

    Poté se ale svěřenci Talanta Dujšebajeva nadechli k obrovskému obratu, nejdříve dokázali devítibrankovou sérií vyrovnat a za díky Lijewského trefě v samém závěru normální hrací doby i dotáhnout zápas do prodloužení.

    V něm se hrála nesmírně vyrovnaná bitva, žádný z týmů nedokázal odskočit na rozdíl více než jedné branek, přesto v závěru měly blíže k triumfu Kielce, ovšem dvě sekundy před koncem prodloužení vyrovnal Cristian Ugalde a o triumfu Kielců rozhodly až sedmimetrové hody.
     
    Julen Aguinagalde proměnil rozhodující sedmičku a Kielce se stávají šampióny Ligy mistrů pro sezónu 2015/2016!
     
    Aron Pálmarsson ještě udržuje naděje Veszprému při životě. (38:38)
     
    Tobias Reichmann posílá Kielce do vedení a po čtyřech sériích polský tým vede 3:2! (38:37)
     
    Terzić ztroskotal na Szmalovi! (37:37)
     
    Karol Bielecki vyrovnává. (37:37)
     
    Sliškovič posílá Veszprém do vedení. (36:37)
     
    Manuel Štrlek vyrovnává. (36:36)
     
    Také Gasper Marguč neuspěl. (35:36)
     
    Ivan Čupič se neprosadil. (35:36)
     
    Momir Ilić skóruje! (35:36)
     
    Začíná střelba sedmimetrových hodů. (35:35)
     
    70
    Prodloužení skončilo. (35:35)
     
    70
    Cristian Ugalde skóruje z levého křídla a ani první prodloužení finále nerozhodlo o vítězi letošní Ligy mistrů! Skvělý zápas se rozhodne sedmimetrovými hody. (35:35)
     
    70
    Třináct sekund do konce, dvouminutový trest inkasuje Piotr Chrapkowski. (35:34)
     
    70
    Čas 69:20, u míče zůstává Veszprém. Na brankovišti probíhají nesmírně tvrdé souboje především mezi Jureckim a Nilssonem. (35:34)

    Tomáš Kohlmann

    Vive Kielce: Szmal, Šego – Aguinagalde, Bielecki, Chrapkowski, Čupić, Jachlewski, Jurecki, Kus, Lijewski, Markowski, Paczkowski, Reichmann, Štrlek, Tkaczyk, Zorman
    Telekom Veszprém: Mikler, Alilović – Gulyás, Iváncsik, Schuch, Ilić, Pálmarsson, Nilsson, Nagy, Ugalde Garcia, Marguč, Rodríguez Vaquero, Terzić, Sulić, Lékai, Slišković.

    Rozhodčí: Raluy Lopez, Sabroso Ramirez (oba Šp.)
    bahis siteleri