Albánie – Katar 3:1 (kon.) | Německo – Slovensko 1:3 (kon.) | Španělsko – Bosna 3:1 (kon.)
Rumunsko – Ukrajina 3:4 (kon.) | Turecko – Černá Hora 1:0 (kon.) | Itálie – Skotsko 1:0 (kon.)
Portugalsko – Norsko 3:0 (kon.)
konec
Rumunsko
3:4 (1:1)
Ukrajina
Neděle 29.05.2016, 19:30 • Stadio Olimpico Grande Torino • Reprezentační zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný zbytek dne! (21:31:42)
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 6:6. Rohy: 2:7.
     
    Je dobojováno! Ukrajina poráží v přípravném utkání na evropský šampionát Rumunsko 4:3! Skóre utkání otevřel ve 23. minutě Torje! Ještě do přestávky ale stačil vyrovnat Zozulya! Po přestávce rozjela Ukrajina svou ofenzivní smršť! Už po třech minutách ji poslal do vedení Zinčenko! O dalších sedm minut později nahlodal rumunské sebevědomí Konopljanka a čtvrt hodinu snů dokonal Jarmolenko! Rumunsko se ale nevzdalo a dostalo se zpátky do zápasu! Patnáct minut před koncem vykřesal jiskřičku naděje Alibec! O zdramatizování závěru se pět minut před vypršením základní hrací doby zasloužil střídající Stanciu! Poslední minuty už si ale Ukrajina pohlídala a díky parádnímu vstupu do druhé půle zvítězila 4:3!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Alibec se snažil přehodit obranu Ukrajiny vysokou přihrávkou, jenže Stěpaněnko dával dobrý pozor a odhlavičkoval míč na hranici pokutového území.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Maxim (Rumunsko).
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90
    Konopljanka nasbíral Ukrajině cenné vteřinky na polovině soupeře. Rumunsko však znovu získalo míč a míří vpřed po pravé straně.
     
    89
    Ukrajinci se dopustili nedovoleného zákroku na polovině soupeře. Rumunsko už bude spoléhat na vysoké míče do pokutového území soupeře.
     
    88
    Konopljanka přišel o míč na vlastní polovině, ale jeho kolegové ze záložní řady mu pomohli a vybojovali míč zpět pro Ukrajinu. Závěr bude hodně dramatický.
     
    87
    Nicolae Stanciu se chopil exekuce přímého kopu! Stanciu se pokoušel překvapit obrany vysokým centrem na zadní tyč, ale jeho úmysl mu vůbec nevyšel. Pjatov bude odkopávat.
    85. Nicolae STANCIU - 3:4
     
    85
    Rumunsko právě vstřelilo branku!
    Pozor! Tohle bude ještě drama! Ukrajině se nevyplatilo zdržování hry a Rumunsko je najednou zpět v utkání! Maxim přihrál na hranici šestnáctky, kde se do míče opřel střídající NICOLAE STANCIU, který tvrdou střelou propálil Pjatova!
     
    84
    Konopljanka se stáhl hluboko na vlastní polovinu a zapojil se do kombinace. Pjatov už tentokrát musel o něco přidat, ale i přes dotírajícího útočníka udržel míč pro Ukrajinu.
     
    83
    Ukrajinci kombinují na vlastní polovině a nikam se neženou. U míče je aktuálně brankář Pjatov. Nikdo ve žlutém dresu rozehrávku Ukrajiny nenapadá.
     
    82
    Maxim napřáhl ke střele zpoza hranice pokutového území. Jeho projektil zastavil jeden z obránců Ukrajiny. Hlavní rozhodčí si navíc všiml útočného faulu.
     
    81
    Konopljanka se utopil ve vlastních kličkách u rohového praporku, ale rychle se vrátil a vybojoval míč Ukrajině nazpátek. Ukrajina dohrává závěr utkání bez větších nervů.
     
    80
    Střídání v týmu Rumunsko: ze hřiště odchází Stancu, přichází Stanciu.
     
    79
    Jarmolenko se tentokrát ocitl v pozici faulovaného hráče. Střelec čtvrté ukrajinské branky se drží za levý kotník, ale podle všeho dnešní zápas dohraje.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 23. Torje (Keseru), 75. Alibec, 85. Stanciu (Maxim) – 44. Zozulya (Ševčuk), 48. Zinčenko, 55. Konopljanka (Jarmolenko), 60. Jarmolenko

    Karty:   50. Chiriches (RUM), 90+2. Maxim (RUM)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 6:8. Střely mimo: 6:6. Rohy: 2:7.
    Rumunsko: Tatarusanu – Matel, Chiriches, Grigore, Filip – Prepelita, Pintilii – Torje, Sanmartean, Stancu – Keseru
    Náhradníci: Lung, Rat, Moti, Hoban, Chipciu, Alibex, Maxim, Stanciu, Gaman, Popa, Sapunaru, Hora, Ivan, Tosca,Ropotan

    Ukrajina: Pjatov – Ševčuk, Fedeckij, Chačeridi, Rakickij – Stěpaněnko, Rybalka – Jarmolenko, Sydorčuk, Konopljanka – Zozulya
    Náhradníci: Tymoščuk, Garmaš, Budkivskij, Zinčenko, Butko, Petrjak, Kravec, Rotaň, Gusev, Kameňuka, Ševčenko, Karavajev, Malyšev, Kovalenko, Šachov, Kučer

    Rozhodčí: Massa – Di Fiore, Passeri (všichni z Itálie)
    thejrc.org