Eagles Chrudim – Uh. Hradiště 15:5 (kon.) | Lomnice n/P – SK Černošice "B" 3:7 (kon.) | Nová Paka – SK Černošice "B" 7:6 (3:1 po s.n.)
Polička – Eagles Chrudim 8:5 (kon.)
konec
HC Spartak Polička
8:5 (1:2, 3:2, 2:1, 2:0)
IHC Eagles Chrudim
Neděle 26.06.2016, 16:00 • Zimní stadion Polička • Finálový turnaj Stilmat první ligy inline hokeje • Finále
Partner:
     
    Závěrečný turnaj Final Eight dospěl do svého konce. Vítězem se stal HC Spartak Polička, druhé místo obsadil IGC Eagles Chrudim, na třetím místě skončil tým BK Nová Paka a čtvrté místo vybojovaly SK Černošice "B".

    Tímto se s vámi z Poličky dvojice komentátorů Milan Sochor – Richard Wagner loučí. Děkujeme za sledování našich přenosů a u dalších se těšíme na počtenou. (17:58:52)
     
    A nyní se konečně dostává řada na vítěze z Poličky. Po dekoraci zlatými medailemi samozřejmě dostanou také pohár pro vítěze, který za tým převezme kapitán Dušan Vápeník.
     
    Hráči Chrudimi si přebírají stříbrné medaile a obdrží také pohár za druhé místo, který přebírá kapitán Chrudimi Filip Nevečeřal.
     
    Cenu za nejlepšího hráče Poličky si přebírá Martin Pleva.
     
    Nejlepším hráčem Chrudimi v průběhu tohoto turnaje je vyhlášen Václav Novák.
     
    Je dobojováno, Spartak Polička se stává vítězem Stilmat první ligy inline hokeje, když v napínavém finále porazil IHC Eagles Chrudim!
     
    Konec zápasu.
     
    47:07
    Polička právě vstřelila branku!
    Spartak přesilovou hru využívá a pravděpodobně si tak zajišťuje vítězství! Filip Ament na střelu PETRA BENEŠE nedosáhl! Bez asistence.
     
    46:18
    Marek Sýkora (EAG) dostává 1,5 minuty za podražení + 1,5 minuty za držení. Navíc Filip Ament (EAG) 10 minut za nesportovní chování. S Chrudimí to nevypadá růžově.
     
    45:30
    Chrudim se musí tlačit do útoku a Jiří Plch zkusil štěstí z levé strany, David Vašátko měl ale beton na správném místě včas.
     
    44:22
    Polička právě vstřelila branku!
    Spartak využívá další přesilovou hru a poprvé v utkání odskakuje na rozdíl dvou branek! Petr Beneš vyzval ke střele DUŠANA VÁPENÍKA, který jeho nabídkou nepohrdl trefil se z levého kruhu! Asistence: Petr Beneš.
     
    44:01
    Václav Novák (EAG) míří za vrátka trestné lavice, byl potrestán za sekání.
     
    43:24
    Puk se dostal do mezikruží na plně volného Marka Sýkoru, který měl dostatek času, aby si připravil střelu, proti ní se ale zaskvěl David Vašátko díky přesnému zákroku lapačkou.
     
    42:36
    Josef Hron zavezl kotouč do útočného pásma, jeho přihrávka před brankoviště ale neprošla. Polička ovšem zůstala v držení kotouče, pak se ale provinila ofsajdem.
     
    41:29
    David Komárek projel celým útočným pásmem až za bránu, odkud se následně dostal zase na půlku. Neměl komu přihrát a dostal se do problémů s napadajícím Miroslavem Šedým, žádná šance z toho ale nakonec nebyla.
     
    39:46
    Filip Nevečeřal dostal puk do dobré pozice v pravém kruhu, jeho střelu zápěstím ale zlikvidoval povedeným zákrokem David Vašátko.
     
    38:47
    Filip Švejda se rozjel a přichystal si kotouč na forhend. Z pravého kruhu poslal střelu přes klubko těl, puk zůstal ležet po zákroku Filipa Amenta jenom kousek od brankové čáry. Chrudimští jej stačili včas odklidit.
     
    37:01
    Přihrávka Marka Sýkory z pravé strany svého adresáta nenašla, puk se ale k němu vrátil, a tak mohl vystřelit. Také jeho střele ale chyběla přesnost.

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 11. Švejda (Beneš, Pleva), 18. Pleva (Beneš), 19. Zobač (Pleva, Beneš), 24. Beneš (Švejda), 31. Beneš (Pleva), 35. Beneš (Pleva), 45. D. Vápeník (Beneš), 48. Beneš – 7. Drtina (F. Komárek), 12. Drtina (F. Komárek), 19. Sýkora (Plch, Kišš), 21. Novák (Plch, Kišš), 28. Drtina (Kišš, Novák)


    HC Spartak Polička: Vašátko – Pleva, D. Vápeník, Švejda, Havlíček, Boháček, Hron, Šedý, E. Vápeník, Zobač, Beneš
    IHC Eagles Chrudim: Ament – Nevečeřal, Sýkora, Kišš, Plch, Novák, Drtina, D. Komárek, F. Komárek

    Rozhodčí: Michal Pahulák, Petr Karlík
    thejrc.org