konec
Velká cena Maďarska

Vítěz: L. Hamilton (Mercedes)

Neděle 24.07.2016, 14:00 • Okruh: Hungaroring, Budapešť, Maďarsko • Formule 1
     
    Další Velká cena je na programu příští neděli 31. července, kdy se na okruhu Hockenheimring pojede Grand Prix Německa. Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek neděle. (15:58:13)
     
    Je za námi závod, jehož rozuzlení proběhlo prakticky hned po startu. Nico Rosberg totiž neuhájil první místo, které přepustil Lewisi Hamiltonovi. Kromě zastávek v boxech uhájil Brit své vedení až do konce a díky triumfu v Maďarsku se posunul do čela průběžného pořadí mistrovství světa. Druhý dojel na Hungarorignu Nico Rosberg a třetí Daniel Ricciardo. Závod nedokončil Jenson Button, jenž musel těsně před koncem odstavit svůj vůz do garáže.
     
    Všichni tři jezdci už jsou na stupních vítězů a my si poslechneme hymny vítěze a vítězné stáje. Následovat bude předání cen a tradiční šampaňské.
     
    Konečné pořadí Velké ceny Maďarska: 1. Hamilton, 2. Rosberg, 3. Ricciardo, 4. Vettel, 5. Verstappen, 6. Räikkönen, 7. Alonso, 8. Sainz, 9. Bottas, 10. Hülkenberg. Závod nedokončil Jenson Button.
     
    Konec závodu.
     
    70
    LEWIS HAMILTON jako první proťal cílovou pásku a vítězí ve Velké ceně Maďarska. Druhý dojel jeho týmový kolega Nico Rosberg a třetí Daniel Ricciardo z Red Bullu.
     
    70
    Jezdci najeli do posledního kola a Lewis Hamilton si jede pro vítězství ve Velké ceně Maďarska.
     
    69
    Kimi Räikkönen se pokusil o pravděpodobně poslední útok na Maxe Verstappena, ale i tentokrát se Nizozemec ubránil a uhájil páté místo.
     
    68
    V samotném závěru maďarské Grand Prix odbočil do boxů Felipe Massa.
     
    67
    Ze závodu mezitím odstoupil Jenson Button.
     
    66
    Závěr Velké ceny Maďarska se neúprosně blíží a pokud toto pořadí vydrží i v posledních čtyřech kolech, tak budeme mít po dnešním závodě nového lídra v průběžném pořadí MS.
     
    65
    Průběžné pořadí: 1. Hamilton, 2. Rosberg, 3. Ricciardo, 4. Vettel, 5. Verstappen, 6. Räikkönen, 7. Alonso, 8. Sainz, 9. Bottas, 10. Hülkenberg.
     
    64
    Max Verstappen už má staré pneumatiky a Kimi Räikkönen jen čeká, kdy se mu naskytne možnost k předjetí. Mladíček z Red Bullu si ale zatím svoji pozici hájí.
     
    63
    Jenson Button dostal do týmového rádia pokyn, aby se dostavil do boxů. Snad nebude muset Button svůj vůz odstavit.
     
    62
    Na samotném chvostu startovního pole krouží Rio Haryanto, jenž ztrácí na prvního Hamiltona přes 45 sekund.
     
    61
    Nico Rosberg, jenž hned po startu přišel o první místo, ztrácí na lídra závodu Lewise Hamiltona téměř dvě vteřiny.
     
    60
    Průběžné pořadí: 1. Hamilton, 2. Rosberg, 3. Ricciardo, 4. Vettel, 5. Verstappen, 6. Räikkönen, 7. Alonso, 8. Sainz, 9. Bottas, 10. Hülkenberg.
     
    58
    Räikkönen svůj úmysl vůbec nezvládl a místo toho, aby si pomohl, tak si paradoxně ještě více uškodil. Verstappen mu začíná pomalu ujíždět.

    Michal Šandor

    bahis siteleri